Butlletí electrònic d'Esquerra País Valencià
País Valencià
07.10.2011 . Número 51
actualitat
"Som País Valencià, volem decidir" serà el lema de la manifestació del 9 d'Octubre
La Comissió 9 d’Octubre ha presentat la manifestació que recorrerà València el diumenge 9, que eixirà de la Plaça de Sant Agustí a les 18 h. i acabarà en el Parterre, davant de l’estàtua del Rei En Jaume, com a homenatge al fundador del País Valencià. La manifestació té enguany com a lema "Som País Valencià, volem decidir", i el manifest de la convocatòria (vegeu document annex) parteix de la realitat ("la més profunda crisi econòmica i política des de la transició") per afirmar la voluntat dels valencians en que siga respectat el nostre dret de decidir davant les necessitats que el país enfronta.
Membres de la Comissió 9 d'Octubre
Membres de la Comissió 9 d'Octubre
Junqueras: "El nostre marc ideològic és una eina adequada per resoldre els principals problemes de la gent, la crisi i l'atur"
El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, va explicar ahir que "el marc ideològic de valors republicans i de lluita per la independència dels Països catalans és una eina vàlida per tal de resoldre els problemes de la ciutadania". Junqueras ha anunciat que "tant en aquesta propera campanya com després de les eleccions la prioritat serà lluitar per resoldre els problemes urgents dels país". Junqueras ha assegurat que "els Països catalans no necessiten Espanya per sortir de la crisi i estarien en condicions de sortir-ne si fóssim independents i amb un estat del benestar propi".
Executiva Nacional d'Esquerra Republicana
Executiva Nacional d'Esquerra Republicana
Cerdà: "En l'organització interna del partit queda reflectit el que desitgem per a la nostra nació"
El dissabte es va celebrar a Girona el 26é Congrés Nacional d'Esquerra Republicana, on la militància assitent va ratificar amb els seus vots la ponència política i la reforma estatutària, així com va elegir mitjançant eleccions els membres de la nova Executiva i del Consell Nacional del partit. El recentment escollit president d'Esquerra, Oriol Junqueras, va explicar al seu discurs que Esquerra ha escoltat els ciutadans i és per això que ha fet un gran esforç de renovació i de confluència.
26é Congrés Nacional
26é Congrés Nacional
Esquerra exigeix la construcció del corredor mediterrani perquè "el País Valencià no pot perdre un altre tren"
Agustí Cerdà, president d'Esquerra Republicana del País Valencià ha exigit avui a l'Estat espanyol la construcció del corredor ferroviari mediterrani, després de conèixer-se el pacte entre l'Estat Espanyol el francès de prioritzar el corredor ferroviari central. Per a Cerdà "els valencians no podem perdre de nou el tren a la competitivitat i el que suposa un baló d'oxigen tant necessari per a la indústria valenciana. A més, és un desgavell ja que la priorització del corredor central té un cost inassumible en l'actual context de crisi.
Ribera: "la intenció d'Esquerra, lluny de buscar el titular fàcil, és sumar esforços per reduir l'atur en moments de profunda crisi"
El secretari de Política Municipal d’Esquerra-Faura, Josep Ribera, ha lamentat aquest matí la negativa de PSOE i PP a prendre en consideració la moció proposada per ERPV de renunciar a les retribucions per assistència als òrgans col·legiats dels regidors de Faura per contribuir amb aquests diners a crear un fons de finançament de la borsa de treball de La Roda. Segons el dirigent republicà, "lamentem les declaracions que ha fet la portaveu socialista, Consol Duran, perquè, amb aquesta moció, en cap moment hem tingut la intenció de buscar el titular fàcil, sinó presentar a debat una proposta constructiva per pal·liar la dramàtica situació de moltes famílies del nostre poble, que al cap i a fi serien les principals beneficiàries d’aquesta mesura".
Faura
Faura
Esquerra TV
Discurs d'Oriol Junqueras al 26è Congrés Nacional d'Esquerra (1/10/11)Discurs de Marta Rovira al 26è Congrés Nacional d'Esquerra (1/10/11)Discurs de Joan Puigcercós al 26è Congrés Nacional d'Esquerra (1/10/11)Discurs de Joan Ridao al 26è Congrés Nacional d'Esquerra (1/10/11)


opinió
Josep Ribera
»
Secretari de Política Municipal d’Esquerra-Faura
És molt senzill: diàleg, diàleg i voluntat de diàleg
El proppassat dilluns 26 de setembre la secció local de Faura d’Esquerra Republicana del País Valencià va presentar al Plenari de l’Ajuntament una moció “Per contribuir al finançament del programa de treball estival la Roda”. En aquesta moció, proposàvem la renúncia dels regidors a les retribucions que perceben per assistència als òrgans col·legiats (plenari, junta de portaveus i junta de govern). Per als qui desconeixen què és la Roda, cal explicar que es tracta d’un programa de treball estival establert des de fa anys per l’Ajuntament, gràcies a la voluntat de l’alcalde Antoni Gaspar, amb el suport del PSPV-PSOE, el partit polític que representa, i dels qui l’han precedit en el càrrec.campanyes

Esquerra Republicana del País Valencià
Erudit Orellana, 10
46008 País Valencià
T. 963 51 04 08