Butlletí electrònic d'Esquerra País Valencià
País Valencià
21.10.2011 . Número 53
actualitat
Simó: 'L'excusa de la violència ja no existeix per evitar el dret a decidir dels pobles'
La portaveu d'Esquerra, Anna Simò, ha afirmat un cop s'ha conegut l'anunci d'ETA anunciat el cessament definitiu i de manera unilateral de la seva activitat que 'allò que feia tant dies que es preveia finalment s'ha acomplert. ETA ha anunciat el cessament definitiu i unilateral de l'activitat d'armada'. 'Ara és l'estat espanyol qui ha de moure fitxa, i hem de demanar que surta del seu castell d'Ivori i demostre la mateixa grandesa que per exemple ha tingut el Regne Únit, i deixe als pobles decidir en llibertat', ha afegit. 
Anna Simó
Anna Simó
Joan Serra, Mario Carbonell i Lluís Batalla: caps de llista d'ERPV al Congrés dels diputats
Esquerra Republicana del País Valencià ha presentat els seus caps de llista a les Eleccions Generals que es celebraran el proper 20 de novembre. Joan Serra encapçala la llista d'ERPV per València, mentre Lluís Batallà és el cap de llista per Castelló i Mario Carbonell per Alacant. Els tres dirigents republicans tenen una dilatada experiència en política en l'àmbit local i municipal i, actualment, tots tres són regidors d'Esquerra als seus municipis: Mario Carbonell a Xixona, Lluís Batalla a Vinaròs i Joan Serra a Simat de la Valldigna.
Alfred Bosch, Joan Serra, Mario Carbonell, Joan Tardà i Lluís Batalla
Alfred Bosch, Joan Serra, Mario Carbonell, Joan Tardà i Lluís Batalla
http://locals.esquerra.cat/paisvalencia/article/10712/junqueras-estem-contents-perque-europa-ha-imposat-els-criteris-economics-a-la-voluntat-pol
El president i eurodiputat d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha manifestat la seva satisfacció per l’anunci d’aquest migdia de la Comissió Europea d’incorporar el corredor del Mediterrani com una de les inversions prioritàries. 'Estem contents pel fet que els criteris econòmics i la UE s’han imposat a la voluntat política del govern espanyol', ha explicat Junqueras, que alhora ha advertit que 'ara falta el més important, i és que el govern espanyol comenc a construir el corredor mediterrani i per tant, que presente el més aviat possible un pla calendaritzat'. 
Oriol Junqueras
Oriol Junqueras
Serra: "Un pronunciament favorable de la CE sobre el corredor mediterrani serà un salt qualitatiu perquè el govern espanyol deixe de desvertebrar el nostre país"

El cap de llista d'Esquerra Republicana del País Valencià al Congrés dels diputats per València, Joan Serra, ha declarat en relació a la comunicació que la Comissió Europea farà demà respecte de la Xarxa Central Transeuropea de Transport que "nosaltres esperem un pronunciament clar i favorable respecte al corredor mediterrani. Això significaria un salt qualitatiu perquè el govern espanyol deixe de desvertebrar les comunicacions del nostre país. Seguirem treballant, com fins ara hem fet.
Joan Serra
Joan Serra
Junqueras: "A l'Estat espanyol li fa por la sobirania i el dret a decidir del poble basc"
El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha expressat la seva alegria pel desenvolupament a Donosti de la conferència per la Pau al País Basc i ha mostrat tot el seu suport al procés. Junqueras ha recordat que 'l'Estat espanyol sempre ha dit que el problema al País Basc era la violència, deien que sense violència tot era possible. Ara que s'apropa el final de la violència, els fa por, perquè temen la sobirania i el dret a decidir del poble basc'. Junqueras també ha criticat les declaracions del portaveu del PP, Gonzàlez Pons, que havia menystingut els coneixements dels assistents a la conferència, entre els quals hi ha l'exsecretari general de l'ONU, Kofi Annan.
Oriol Junqueras
Oriol Junqueras

opinió
Anna Peña
»
Directora de campanya d'ERPV
Diari de campanya (IV) el post que sempre havíem volgut escriure
Avui, 20 d'octubre de 20111 és un dia que segur que recordarem molt de temps. Val la pena remarcar la data, quan es tracta de l'inici de la pau. Aquesta vesprada ETA anunciava en un comunicat el cessament definitiu de la seua activitat, dies després de la Conferència de Pau de Sant Sebastià que tant havia criticat la caverna mediàtica. Aquesta és, sense dubte. la notícia que diuem tant de temps esperant aquells qui ens estimem tant la pau i la democràcia com el dret dels pobles a ser lliures. Enrere queda doncs, el dolor que ha encongit tot un poble durant massa temps. Euskal Herria, ara recuperarà, per fi tots els seus colors del verd.


campanyes

Esquerra Republicana del País Valencià
Erudit Orellana 10
46008 València
T. 963 51 04 08