Butlletí electrònic d'Esquerra Republicana del País Valencia
València
25.11.2011 . Número 55
actualitat
Cerdà denúncia la insuficiència de la LUEV en el 28 aniversari de la seua aprovació
A propòsit dels 28 anys de l'aprovació de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV) que es complien ahir, el president d'ERPV, Agustí Cerdà, va manifestar que "28 anys després, l'incompliment dels principis que estableix la LUEV és sistemàtic". Segons Cerdà, "aquesta realitat pot tenir diverses causes: bé hi ha hagut una falta de voluntat política per part del governs valencians dels darrers 28 anys en desenvolupar la llei, bé la pròpia llei és insuficient, i molt probablement, és tracte de totes dues".
Agustí Cerdà
Agustí Cerdà
Esquerra Republicana de Xixona es felicita per l’inici de les obres de millora dels accessos al Riu Coscó
Esquerra Republicana de Xixona es felicita per l’inici de les obres de condicionament dels accessos al riu Coscó. Aquesta és la segona fase de millora del llit del riu Coscó al seu pas per Xixona. El portaveu adjunt d’Esquerra Republicana de Xixona, Mario Carbonell, ha declarat "aquest projecte, imprescindible per a Xixona, és una realitat gràcies a les negociacions d’Esquerra Republicana. En aquesta ocasió es tracta d’unes inversions aconseguides dels pressupostos generals de l’Estat del 2010 gràcies a una esmena presentada per Esquerra Republicana". 
Mario Carbonell
Mario Carbonell
ERPV celebra la paralització de la modificació de l'acord de professorat interí gràcies a la pressió sindical

Paco Galiano, membre de la sectorial d'Ensenyament "Gonzal Anaya" d'ERPV, ha celebrat aquest matí que "la pressió sindical ha aconseguit paralitzar la modificació de l'acord de professorat interí que pretenia imposar la Conselleria i que representava un greu empitjorament de les condicions de treball del professorat interí". Aquesta modificació implicava deixar de pagar els mesos d'estiu al professorat adjudicat a partir de l'1 de setembre, la reducció de la jornada laboral del professorat d'ensenyaments no obligatoris durant el mes de juny i, en alguns casos, el cessament del contracte en aquest mes.

Sectorial d'Ensenyament
Sectorial d'Ensenyament "Gonçal Anaya"
Esquerra sol·licita la incorporació de l'Ajuntament d'Alboraia a la Xarxa Ramon Llull
La passada setmana, Esquerra-Alboraia va presenta per a la seua inclusió i debat del Ple Ordinari de l’Ajuntament d’Alboraia una moció per tal de demanar que l’Ajuntament d’Alboraia sol·licite la incorporació a la "Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull" i, per tant, a la Fundació Ramon Llull. Els motius exposats per la secció local d'Esquerra: a) Intensificar l’estudi, la promoció i la defensa de la llengua catalana, des dels orígens fins avui, en totes les modalitats i mitjans d’expressió.
Logotip de l'Institut Ramon Llull
Logotip de l'Institut Ramon Llull
Cerdà: "El PP ha arruinat el sistema financer valencià en favor dels grans empresaris i especuladors de Madrid"

En relació a la notícia de la intervenció del Banc de València per part del FROB que es va fer pública ahir, el president d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, ha responsabilitzat  directament el PP valencià d'haver "arruinat el nostre sistema financer a base de favors a les grans fortunes i als especuladors de Madrid. Aquesta és la manera d'ofrenar noves glòries a Espanya que practiva l'actual govern valencià". Per al dirigent republicà, "la situació de les entitats finaceres valencianes és lamentable i insostenible, venudes a interesos particulars i amiguismes i amb un govern incapaç de supervisar i vetllar per la seua seguretat i estabilitat".

Seu del Banc de València
Seu del Banc de València
Serra: "L'objectiu és seguir explicant el nostre projecte cada vegada a més gent, consolidar-nos com una opció normalitzada, útil i de futur al País Valencià"

El cap de llista d'ERPV al Congrés per València, Joan Serra, ha valorat aquest matí el resultat de les eleccions celebrades ahir, considerant que "malgrat ser un projecte amb molts entrebancs al País Valenicià, augmentem els nostres resultats respecte a anteriors eleccions generals i, per tant, ens consolidem con una opció normalitzada". Segons Serra, "a aquells municipis on hem pogut donar a conèixer el nostre projecte des de la proximitat, molt especialment als consistoris on tenim representació, és on s'aprecia un salt quantitatiu.

Joan Serra
Joan Serra
Esquerra felicita els sindicats i Escola Valenciana per forçar la negociació sobre el nou model lingüístic

El president de la  Sectorial d'Ensenyament-Gonçal Anaya d'ERPV, ha manifestat aquest matí que "Esquerra celebra que el rebuig de la comunitat educativa i la societat en general a l'esborrany del decret de l'anterior conseller d'educació haja aconseguit forçar la Conselleria a replantejar la seua postura i a negociar punt per punt i des de zero un nou model lingüístic". "Una reforma d'aquest tipus només es pot portar a terme basant-se en el consens de tota la comunitat educativa, un consens que ja existeix al voltant del model que proposa Escola Valenciana, un model plurilingüe basat en els programes lingüístics actuals i en el predomini del valencià com a llengua vehicular, en tant que llengua minoritzada al País Valencià", ha dit Graña.

Ximo Graña
Ximo Graña

campanyes

Esquerra Republicana del País Valencià
Erudit Orellana 10
46008 València
T. 963 51 04 08