Butlletí electrònic d'Esquerra Republicana del País Valencia
València
16.12.2011 . Número 56
actualitat
Esquerra-Plana Alta fa una crida a la participació en els actes del 79è aniversari de les Normes de Castelló

Esquerra-Plana Alta, com ha membre integrant de la plataforma Castelló per la Llengua, creada per commemorar el 79è aniversari de les Normes de Castelló, anima a totes i tots a participar a la manifestació que tindrà lloc a Castelló de la Plana el proper 17 de desembre a les 18 hores sota el lema de "Per una escola valenciana pública i de qualitat" i a la resta d'activitats de la diada.   El 21 de desembre de 1932 institucions culturals i escriptors del País Valencià signaven a Castelló de la Plana les Normes ortogràfiques.

Bosch reclama transparència i li recorda a Joan Carles I que

El portaveu d’Esquerra al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, s’ha reunit aquest dimecres amb el rei espanyol, Joan Carles I, com a part dels tràmits de la formació del Congrés en l’inici de la X legislatura. Durant la reunió de mitja hora mantinguda amb el monarca, Bosch ha aprofitat per fer-li arribar una carta on s’afirma que "volem comunicar-vos que volem sortir del regne d’Espanya" i on es recorda que "volem votar la independència del nostre país, i per tant no ens podem sotmetre a una corona que lidera les forces armades" i on s’afirma que "s’havia de protestar per la naturalesa, l’actitud i la posició de la institució que encarneu".

Cerdà: "siga el senyor Camps declarat culpable o innocent, res no podrà evitar la vergonya del poble valencià"
El president d'ERPV, Agustí Cerdà, ha manifestat en relació al judici contra l'ex-president de la Generalitat, Francisco Camps, i l'ex-secretari general del PP valencià, Ricardo Costa, entre d'altres dirigents populars, que s'iniciava ahir que "siga quin siga el veredicte del jurat, res no pot evitar al poble valencià la vergonya de veure un ex-president assegut a la banqueta dels acusats". Segons Cerdà, "el PP va demostrar la seua manca de responsabilitat i respecte per les institucions democràtiques en mantenir el senyor Camps com a candidat a les passades eleccions, tot i tenir causes judicials pendents, provocant en una dimissió d'urgència al cap d'un mes i la proclamació d'un nou president que no ha sigut escollit a les urnes pels ciutadans i ciutadanes. 
Agustí Cerdà
Agustí Cerdà
Esquerra-Horta critica la supressió de la plaça de Tècnic Lingüístic a l'Ajuntament de Meliana
Paco Galiano, secretari de Política Social d'Esquerra-Horta, ha criticat aquest matí la supressió de la plaça de tècnic lingüístic de l'Ajuntament de Meliana. Per al dirigent republicà, "amb aquesta supressió, l'Ajuntament de Meliana promou la minorització de la llengua pròpia i inclompleix la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, que al seu article 7é estableix el valencià com a llengua pròpia de la Generalitat i de la seua Administració Pública, de I'Administració Local i de les altres Corporacions i Institucions Públiques dependents d'aquelles".
Meliana
Meliana

campanyes

Esquerra Republicana del País Valencià
Erudit Orellana 10
46008 València
T. 963 51 04 08