Butlletí electrònic d'Esquerra País Valencià
País Valencià
13.01.2012 . Número 57
actualitat
Esquerra denuncia que els impagaments del Consell porten a la indústria del llibre a la fallida
Ximo Graña, secretari de política cultura d'Esquerra Republicana del País Valencià ha volgut solidaritzar-se amb els gremi de llibreters i la Unió Gremial que s'han concentrat aquest matí davant la consellera d'educació de la Generalitat Valenciana pels impagaments als Bono-llibres d'aquest curs. La Generalitat deu als llibreters més de 31 milions d'euros dels bons, que els llibreters han posat per davant per a pagar els llibres de text. Per a Graña, "aquests impagament posen en risc tota la indústria del llibre en valencià i a afecten d'una manera molt greu la xarxa de llibreries valencianes, un dels motors de la nostra indústria del llibre.
Esquerra denuncia que els impagaments del Consell porten a la indústria del llibre a la fallida
No a les retallades
Esquerra s'adhereix a la concentració contra les retallades convocada aquesta vesprada a València
Esquerra Republicana del País Valencià s'adhereix a la concentració contra les retallades socials executades pels governs valencià i espanyol que tindrà lloc aquesta vesprada a les 19 hores a la Plaça de Manises (València) convocada per la Plataforma pels drets socials, i anima a totes i tots a participar. El president d'ERPV, Agustí Cerdà, ha anunciat la seua asistència a la concentració i ha declarat que "tots entenem que si hi ha menys ingressos hi han d'haver menys despeses, pero decidir d'on es retalla és una qüestió ideològica.Esquerra Republicana del País Valencià s'adhereix a la concentració contra les retallades socials executades pels governs valencià i espanyol que tindrà lloc aquesta vesprada a les 19 hores a la Plaça de Manises (València) convocada per la Plataforma pels drets socials, i anima a totes i tots a participar. El president d'ERPV, Agustí Cerdà, ha anunciat la seua asistència a la concentració i ha declarat que "tots entenem que si hi ha menys ingressos hi han d'haver menys despeses, pero decidir d'on es retalla és una qüestió ideològica.
No a les retallades
No a les retallades
Cerdà: "El PP i Espanya són els culpables de la fallida de la Generalitat Valenciana"
El president d’Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, ha titllat de "molt greu" el rescat del govern espanyol a la Generalitat Valenciana per tal de poder pagar un crèdit de 123 milions d’euros al qual no podia fer front. Per a Cerdà "aquesta és la prova que el nostre sistema de finançament és clarament insuficient per a cobrir les necessitats del ciutadans i ciutadanes del País Valencià". Per al dirigent republicà, "el Partit Popular ha saquejat la Generalitat Valenciana, balafiant els nostres diners amb grans esdeveniments absurds i escàndols com el d’EMARSA, el cas NOOS o la trama Gürtel i ara és el mateix Partit Popular els qui rescaten la Generalitat Valenciana, ho haurien fet amb una altra autonomia que no fóra del PP? Ara bé, la mala gestió del Partit Popular que ha acabat amb molts dels seus dirigents acusats de corrupció, no és la única causa d’aquesta fallida: el sistema de finançament que tenim els valencians ens condemna a no poder desplegar estructures d’Estat que ens facen més forts econòmicament", ha sentenciat.
Agustí Cerdà
Agustí Cerdà
Esquerra Republicana participa a la concentració en solidaritat amb Parc Alcosa
Esquerra Republicana del País Valencià va participar ahir dijous a la concentració en solidaritat amb el Parc Alcosa, davant la Generalitat Valenciana. Els dirigents republicans Paco Galiano i Ximo Graña van acudir en representació de l'organització republicana, que s'ha mostrat al costat de les reivinidacions d'aquesta plataforma veïnal que lluita, entre d'altres coses, pel pagament de vora 400.000 euros que la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament d'Alfafar deu a aquest barri (governat pel PP) i a les organitzacions comunitàries del parc, cosa que implica que un bon nombre de treballadors porten més de cinc mesos sense cobrar.
Representants d'ERPV a la concentració en solidaritat amb el Parc Alcosa
Representants d'ERPV a la concentració en solidaritat amb el Parc Alcosa

opinió
Paco Galiano
»
Secretari de Formació d'Esquerra-Horta
Meninfots
Els soldats senegalesos que defensaren la república francesa en la II Guerra Mundial van veure per primera vegada un fet que, a Àfrica, el colons els havien ocultat: l'home blanc plorava, l'home blanc corria espaordit i l'home blanc moria. Dels valencians, se'n diu que som meninfots. Fins a tal punt s'ha instal·lat en la nostra consciència com un tret identiari indiscutible que sembla que siga part del nostre autoconeixement. Aquest adjectiu reapareix sobretot després de les eleccions. Com s'ha estés aquest tòpic? És indiscutible? Transcrivim del Comte-Duc d'Olivares: "caldria actuar de forma que s'aixecara un gran tumult popular, i amb aquest pretext començar la repressió, i a fi de portar la calma i evitar que recomencen els aldarulls disposar les lleis d'aquest regne de conformitat amb les de Castella per dret de conquesta". 

Més informació »


Salvador Vilar
»
President Esquerra Republicana d'Almassora
Un moment de reflexió
Cal dir que aquesta nit, bon moment de reflexionar, pensant en la soledat i acompanyat del silenci, de tot allò que està succeint al nostre voltant. Perquè parlar de l'Urdangarin, casos fraudulents en banca (CAM), el que toca a “Palma Arena”, seria parlar de bajaneries, donat que el més gros està al nostre terreny, al nostre costat, aquí al nostre poble. Per tant pensem que si les forcés polítiques (els partits d’esquerra, que es consideren independents i de bo lluiten pel seu poble) no s'uneixen per aconseguir lo millor, no es pensa en la construcció d'una oposició com cal.

Més informació »


campanyes

Esquerra Republicana del País Valencià
Erudit Orellana 10
46008 València
T. 963 51 04 08