Butlletí electrònic d'Esquerra Republicana del País Valencia
València
27.01.2012 . Número 59
actualitat
ERPV participa a les manifestacions contra les retallades al País Valencià
Esquerra Republicana Republicana del País Valencià va participar ahir a les multitudinàries manifestacions que van tenir lloc a Castelló, Alacant i València contra les retallades en el serveis públics al País Valencià i per exigir depuració de responsabilitats al Consell.  Segons el president d'ERPV, Agustí Cerdà, "ni els treballadors del sector públic ni els ciutadans i ciutadanes, que veuen reduïts els seus drets socials, han de pagar la factura d'aquesta crisi. La mala gestió del PP ens ha portat a aquesta situació, i cal depurar responsabilitats, però no oblidem que el problema de fons és un sistema de finançament que condemna el País Valencià a un dèficit fiscal de 6
ERPV a la manifestació de València
ERPV a la manifestació de València
Cerdà: "el judici dels vestits m'ha recordat a aquells contra el Ku Klux Klan que tenien lloc en els Estats Units dels anys seixanta"
El president d'ERPV, Agustí Cerdà, ha declarat aquest matí en relació a l'absolució de l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, en l'anomenat 'cas dels vestits' que "aquest judici m'ha recordat a aquells contra el Ku Klux Klan que tenien lloc en els Estats Units dels anys seixanta, on la meitat del jurat eren membres del Ku Klux Klan i l'altra meitat estaven tan intimidats per l'ambient que eren incapaços de votar en contra".  Per al dirigent republicà, "l'allau de proves que s'han exposat durant el judici i que han posat vermell a més d'un, com a mínim, deixen en evidència la falta de responsabilitat política del senyor Camps.
Agustí Cerdà
Agustí Cerdà
Agustí Cerdà i Joan-Miquel Tomàs encapçalen les dues candidatures que es presenten al 5è Congrés d'ERPV
El dilluns 23 de gener va concloure el termini de recepció de les candidatures al 5è Congrés d'Esquerra Republicana del País Valencià que se celebra el proper dissabte 28 de gener. Una vegada presentats els avals necessaris, el programa d'actuació i la proposta de Permanent de la Federació, són dos els candidats que concorreran a l'elecció de la Presidència d'ERPV el proper dissabte: Agustí Cerdà i Joan-Miquel Tomàs. 
Logotip d'ERPV
Logotip d'ERPV
El col·lectiu de dones "Hipàtia" compleix tres anys defensant valors republicans, d'esquerres i de justícia social
Aquest diumenge ha tingut lloc al saló d’actes de l’Ajuntament de Faura la celebració dels tres anys de vida del col·lectiu de dones republicanes d’esquerra "Hipàtia" amb el documental Una llengua que camina, produït per Escola Valenciana. Tant la coordinadora del voluntariat lingüístic en valencià, Dariana Groza, com l’expresident de la Federació d’associacions per la llengua, Diego Gómez, han contat les vicissituds de la gravació del vídeo i casos pràctics sobre l’ús social del valencià.
3er aniversari del col·lectiu de dones Hipàtia
3er aniversari del col·lectiu de dones Hipàtia
Graña: "Model educatiu propi valencià i eixida de la crisi són indestriables, ens calen els nostres recursos per reformar l’Ensenyament"
Militants d’Esquerra han participat a les dues manifestacions de València i Alacant convocades per la Plataforma per l’Ensenyament Públic. La massiva assistència de 150.000 ciutadans fa preveure que la comunitat educativa, els pares i mares i l’alumnat, continuaran la lluita contra les retallades. En l’apartat de declaracions, el secretari d’Ensenyament d’ERPV, Ximo Graña, ha declarat que "el nostre model educatiu és alhora un model propi d’eixida de la crisi: una educació en català, pública de qualitat, única i laica és la garantia cap a un canvi de model econòmic productiu.
ERPV a la manifestació per l'ensenyament públic aquest dissabte a València
ERPV a la manifestació per l'ensenyament públic aquest dissabte a València

opinió
Anna Martínez
»
Membre de l'Executiva d'Esquerra-Camp de Morvedre
A propòsit de 420 milions
“El País Valencià és el càncer d' Espanya”. Així és com es veuen el nostre País des de l’Estat espanyol: com un malalt terminal a qui s’ha d'injectar morfina per vena per veure si reviscola i no entra en parada cardíaca. En aquest cas no és morfina, són 420 milions d'euros que Madrid ens regala com un present enverinat. 420 milions d'euros per tapar els forats d'un vaixell que fa aigües. Si no fos perquè aquesta almoina, aquests milionets de res, són un insult als valencians i valencianes,aplaudiríem embogits perquè el pare/mare Estat se'n recorda dels seus quan ja ni disposen de paper higiènic per netejar-se el forat.
 
Més informació »


campanyes

Esquerra Republicana del País Valencià
Erudit Orellana 10
46008 València
T. 963 51 04 08