Butlletí electrònic d'Esquerra Republicana
País València
10.02.2012 . Número 61
actualitat
Tardà: "Que el primer condemnat del cas Gürtel siga un jutge és lamentable; que Garzón mai no demanés perdó per les tortures del 92, una vergonya"
El diputat d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha recordat avui que "el jutge Baltasar Garzón va ser el responsable de les tortures al detinguts l’any 1992, del que es va anomenar Garzonada" i que "mai no va demanar perdó tot i la condemna del tribunal europeu per aquells fets". El diputat ha recordat que "va perseguir i va permetre el maltractament i les tortures a independentistes l’any 1992" i el "Tribunal dels Drets Humans va ser qui va haver de condemnar l’Estat per aquests fets". Tardà ha lamentat, però, "que el primer condemnat pel cas Gürtel siga un jutge, víctima de la ultradreta" perquè "va decidir investigar el presumpte cas de corrupció de la dreta i els crims del franquisme" tot i que ell "no va tenir la dignitat de demanar perdó per les tortures del 92".
Joan Tardà
Joan Tardà
Esquerra Republicana anima a la participació en les marxes del dissabte contra les retallades
La secretària General d'Esquerra Republicana del País Valencià, Núria Arnau, ha recordat aquest matí que la formació republicana participarà a les marxes contra les retallades en els serveis públics convocades pels sindicats a Alacant, Benidorm, València i Castelló el proper dissabte, i ha animat a totes i tots a adherir-se "per defensar els drets socials dels valencians i valencianes. No restarem impassibles mentre l'actual govern de la Generalitat fa pagar la factura de la crisi als treballadors de l'administració i al conjunt de la ciutadania, mentre continua privilegiant aquells sectors que l'han provocada".
Joan Vea
Marxes contra les retallades
Esquerra participarà demà a la manifestació convocada per SOS Parke Alkosa
La presidenta d'Esquerra-València, Pilar Navarro, ha mostrat avui la seua preocupació per l'estat de salut de l'activista que ja porta 27 dies en vaga de fam pels impagaments que afecten als Projectes del Barri de Parc Alcosa, i ha confirmat la participació d'Esquerra a la manifestació prevista per a demà a les 7 de la vesprada a la Plaça de Manises. Per a Navarro, "les reinvidicacions de SOS Parc Alcosa, de major justícia social i d'un projecte més participatiu per a la ciutadania, formen part de l'ADN d'Esquerra, per tant, farem costat a les seues reivindicacions una vegada més, com ho portem fent de l'inici de les mobilitzacions"
Pilar Navarro
Pilar Navarro
Esquerra i les JERPV condemnen un nou assassinat, víctima de la violència masclista
La secretària de la Dona d'Esquerra Republicana del País Valencià, Carme Camps, ha condemnat l'assassinat d'una dona a mans de la seua parella a Guaduassuar (Ribera Alta). Aquest assassinat és el primer ocorregut al País Valencià aquest any i el vuité al conjunt dels Països Catalans, una xifra molt superior al mateix període de l'any passat. Davant la gravetat dels fets, ja que el pressumpte assassí ja havia estat condemnat dues vegades per violència masclista, Camps ha afirmat que "ni les lleis ni les actuacions dels professionals que s'hi dediquen aconsegueixen aturar aquest continu degoteig d'assassinats.
Carme Camps
Carme Camps

opinió
Joan Tardà
»
Diputat d'Esquerra al Congrés

A 24 hores de l’aprovació de la nova reforma laboral
La Ministra de Treball demà portarà la reforma laboral al Consell de Ministres. Ja en venim d’una encunyada pel PSOE que, a manera de cop de destral, va accelerar el procés d’afebliment de la capacitat de negociació dels treballadors, va avançar cap a la plenitud de l’acomiadament lliure, recentralitzà la negociació col•lectiva en potenciar encara més els convenis col•lectius d’àmbit estatal (patacada al marc català de relacions laborals) i en nom de la necessitat de flexibilització obriren les portes a la perdurabilitat dels avenços assolits en convenis col•lectius anteriors en el temps al que es pogués negociar en el present, bo i limitant-ne la pròrroga automàtica en cas de no acord. I ara el PP reblarà el clau. Fins on? Demà en sabrem el contingut després de la reunió del Consell de Ministres?

Més informació »


campanyes

Esquerra Republicana del País Valencià
Erudit Orellana 10
46008 València

T. 963 51 04 08