Butlletí electrònic d'Esquerra Republicana
País Valencià
09.03.2012 . Número 63
actualitat
Cerdà condemna l'intent d'agressió feixista contra un dirigent socialista a la ciutat de València
El president d'ERPV, Agustí Cerdà, ha condemnat aquest matí l'intent d'agressió feixista contra el dirigent socialista Juan Ballesteros que va tenir lloc en la nit del dimecres a València, segons informa el diari Levante-EMV. "Durant massa anys venim patint la impunitat amb que els grupuscles violents d'extrema dreta actuen a la ciutat de València i al País Valencià, amb la total connivència de les autoritats i de les forces de seguretat", ha manifestat Cerdà. Per al dirigent republicà, "és intolerable que fets com el d'aquest dimecres es continuen produint, posant en perill la integritat de persones per expressar amb llibertat les seues opinions polítiques o ideològiques dins d'un sistema democràtic, mentre els delegats del govern dels darrers anys, tant del PP com del PSOE, prefereixen mirar cap a un altra banda".
Agustí Cerdà
Agustí Cerdà
El plenari de Xixona aprova una moció presentada per Esquerra contra les retallades en els serveis públics
L’últim plenari de Xixona va aprovar una moció presentada per Esquerra-Xixona contra les retallades en els serveis públics al País Valencià. Així mateix es demanava la retirada del Decret-Llei de 5 de gener i la dimissió del Conseller Vela, responsable directe en l'elaboració i execució dels pressupostos en les últimes legislatures. Segons el regidor d'Esquerra-Xixona, Joan de Déu Martines, "és el major atac de la història, amb aquesta mesura pretenen estalviar més 1.000 milions d'euros de la forma més fàcil, retallant salaris i serveis.
Joan de Déu Martines
Joan de Déu Martines
Esquerra i les JERPV alerten que la reforma laboral i les retallades agreugen especialment la discriminació envers les dones
La secretària de la Dona d'ERPV, Carme Camps, i la secretària de la Dona de les JERPV, Marta Serrano, han volgut aquest matí animar a totes i tots a participar a les diverses manifestacions i concentracions convocades arreu del país amb motiu de 8 de març, Dia Internacional de les Dones, una data que "ens serveix d'homenatge i reivindicació del moviment a favor dels drets de les dones i, al mateix temps, ens permet manifestar les desigualtats encara existents", han recordat. Segons Camps, "la crisi està servint d'excusa als governs conservadors per retallar en drets socials i laborals.
Carme Camps
Carme Camps
Sectorial d'Ensenyament d'ERPV: "Cal una reforma educativa unida a una reforma fiscal, base d'un projecte tant de país com d'economia"
La sectorial d'Educació d'ERPV "Gonçal Anaya" ha emès un anàlisi de la situació de l'ensenyament al País Valencià, després d'unes setmanes convulses que han col·locat l'educació "al centre del debat social, en el lloc que li correspondria en una societat moderna i democràtica", malgrat haver-ho fet "per la irrupció de la violència i la repressió policial". L'anàlisi es fa ressò que el País Valencià lidera "l'atur, els índexs de pobresa, la corrupció i el fracàs escolar: 36'9 % dels alumnes valencians no es graduen en fer els 16 anys, el doble de taxa que el País Basc i prop de quatre vegades el paràmetre que recomana la Unió Europea, un 10%".
Pilar Navarro
Manifestació
Esquerra i les JERPV participen en la concentració convocada per les víctimes de l’accident de metro
Esquerra Republicana del País Valencià i les JERPV van participar el passat dissabte en la concentració convocada, com cada dia 3 de març, a la Plaça de la Mare de Déu de València per recolzar les demandes de l’associació de víctimes de l’accident de Metro 3J en el que van morir 43 persones i 47 en resultaren ferides. Per a la Secretària General d’Esquerra-País Valencià, Núria Arnau “Des d’Esquerra considerem vergonyosa i intolerable la gestió del govern valencià en la resolució de la investigació d’aquest accident.
Concentració
Concentraciócampanyes


Esquerra Republicana del País Valencià
Erudit Orellana 10
46008 València

T. 963 51 04 08