Butlletí electrònic d'Esquerra Republicana
País Valencià
30.03.2012 . Número 65

actualitat
Esquerra-Xàbia exigeix el retorn al patrimoni públic dels vestigis arqueològics de la Punta de l'Arenal
Esquerra-Xàbia ha iniciat una campanya per exigir que no es prorrogue la concessió d'ocupació del terrenys de la Punta de l'Arenal als hereus del ministre franquista Navarro Rubio, i pel retorn al patrimoni públic dels vestigis de gran valor arqueològic que allí s'hi troben. En aquest sentit, la formació republicana ha presentat una moció a l'Ajuntament de Xàbia i ha iniciat una campanya de recollida de signatures per traslladar al ministre Arias Cañete aquesta reivindicació. Segons ha explicat el portaveu d'Esquerra-Xàbia, Jaume Ivorra, "estem parlant d'uns terrenys on hi ha els vestigis més significatius i millor conservats de la península de piscifactories de l'època romana, segons els informes elaborats per l'arqueòleg municipal Joaquim Bolufer i l'arqueòleg i director tècnic del MARQ, Manuel Olcina".
Punta de l'Arenal
Punta de l'Arenal (Xàbia)
Cerdà: "Fins que el govern no derogue la Reforma Laboral no hi haurà treva"
Esquerra Republicana del País Valencià va participar activament en la jornada de vaga que va tindre lloc ahir. Des de les 0:00 hores del dia 29 de març, membres de la permanent i militants d'ERPV van participar a diversos piquets informatius arreu del País Valencià, col·laborant amb els sindicats en la difusió de la mobilització. Per la vesprada, una bona representació dels dirigents d'ERPV van assistir a les manifestacions convocades pels sindicats a Alacant, Castelló i València. El president d'ERPV, Agustí Cerdà, qui va estar present a la manifestació de València, es va felicitar per "l'èxit indiscutible de la vaga, tant laboral com de consum, i per la masiva participació de la ciutadania a les manifestacions convocades".
Manifestació 29M València
Manifestació a València
Jordi Solé, nou secretari general de l'ALE
El vicesecretari general de Relacions Institucionals i Internacionals d'Esquerra Republicana i batlle de Caldes de Montbui, Jordi Solé, ha sigut elegit secretari general de l'Aliança Lliure Europea (ALE), el partit europeu que agrupa més de 40 formacions polítiques que promouen el dret a l'autodeterminació. Entre els partits que formen part de l'ALE, hi ha el majoritari d'Escòcia, l'SNP; el principal de Bèlgica, l'N-VA; el partit nacionalista gal·lès, el Plaid Cymru; el Bloc Nacionalista Gallec (BNG) i Esquerra Republicana.
Jordi Solé
Jordi Solé
ERPV fa una crida a la mobilització en la jornada de vaga convocada aquest 29 de març
Lluís Pujades, secretari de Moviments Socials d'ERPV, ha volgut aquest matí "fer una crida a la participació en la vaga general convocada aquest 29 de març pels sindicats, a rebel·lar-se contra aquesta reforma laboral injusta exercint el nostre dret a manifestar-nos. Un dret que el PP i els seus aliats volen eliminar i criminalitzar, demonitzant a tots i totes el que no pensem com ells". Segons ha declarat el dirigent republicà, "aquesta reforma s'ha de combatre des de l'argument i des de l'acció per tal de poder tombar-la
Lluís Pujades
Lluís Pujades

Esquerra expressa el seu suport a la convocatòria d'Escola Valenciana, animant a la comunitat educativa a "participar activament en les Trobades 2012"
El president d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, va assistir ahir a la presentació de les Trobades 2012 organitzades per Escola Valenciana, que va tindre lloc a l'institut Lluís Vives de València amb la presència de Maria López, cap d’Estudis del centre i Elena Hernández, una estudiant de l’institut que ha estudiat en valencià des que anava a l’escola, ha participat en les Trobades quan era una xiqueta i "simbolitza el nostre futur, el dels joves amb seny que han encetat la primavera valenciana".
Presentació de les Trobades 2012
Presentació de les Trobades 2012
Esquerra es reuneix amb Intersindical Valenciana per a preparar la vaga general
Les direccions d'Esquerra Republicana del País Valencià i d'Intersindical Valenciana van mantenir ahir una reunió per a preparar la vaga general del proper dijous 29 de març. Durant la trobada, ambdues organitzacions van coincidir en la necessitat de mantenir les mobilitzacions més enllà de la vaga per exigir la retirada immediata de la reforma laboral aprovada pel Partit Popular, però també del decret de retallades de la Generalitat Valenciana aprovat al mes de gener. Per a Agustí Cerdà, President d'Esquerra Republicana del País Valencià, "aquesta reforma laboral suposa un retrocés enorme en els drets dels treballadors.
Reunió amb Intersindical Valenciana
Reunió amb Intersindical
Valenciana
Esquerra-Xixona impulsa una moció de suport a la vaga general del 29 de març
Esquerra-Xixona ha aprovat, juntament amb el PSOE de Xixona, una moció per fer una crida a l’exercici del legítim dret a vaga el proper 29 de març de 2012 i a sumar-se a les manifestacions públiques de rebuig a la política laboral impulsada pel Govern Espanyol. El regidor d'Esquerra-Xixona, Joan de Déu Martines, ha declarat que "amb aquesta reforma laboral ens volen llevar tots els drets aconseguits per la gent treballadora durant el segle XX, és l’atac més fort a la classe obrera d’un govern des de la democràcia".
Joan de Déu Martines
Joan de Déu Martines
Arnau: "la dreta espanyolista que malauradament tenim manant i decidint està decidida a atacar el que ens fa ser"
Esquerra Republicana, coincidint amb la gran manifestació en defensa de la llengua catalana que s'ha celebrat aquest diumenge a Palma, va organitzar un dinar a la Plaça dels Patins on es van aplegar més de 250 persones, entre les quals hi havia Llorenç Bravo, secretari general d'UGT a les Balears, i Aleida Guevara, filla de Che Guevara. Després del dinar s’han fet diversos parlaments amb la intervenció de Cathy Sweeney, vicepresidenta d'Esquerra Republicana a Mallorca; Joan Lladó, president d'Esquerra Republicana a Mallorca; Núria Arnau, secretària general d’Esquerra Republicana del País Valencià, i Oriol Junqueras, president d'Esquerra Republicana.
Núria Arnau
Núria Arnauopinió
Agustí Cerdà
»President d'ERPV
No hi ha pacte, no hi ha treva
Fa no massa temps, vaig fer un tweet que deia això: “Fes vaga el proper dijous 29 de març. Potser després, ja no ho podràs fer”. Potser hi haja qui pense que exagere, però se'm fa molt difícil pensar com imposaran una reforma laboral i unes retallades en sanitat i ensenyament tan brutals com les del PP (amb la col•laboració estel•lar de CiU) sense anar acompanyades d'unes restriccions, igualment brutals, en els drets civils i democràtics. És evident que haurien de canviar la Constitució Espanyola per derogar el dret de vaga o de manifestació; tan evident com que, per aturar l'allau de protestes que la reforma laboral i les retallades provocaran, legislaran per fer inviable una vaga criminalitzant i convertint en delinqüents a aquells que la facen o, com ja ha anunciat el ministre de l'Interior, modificant la tipologia delictiva pel que fa a la desobediència a l'autoritat o l'ordre públic.

Més informació »


campanyes
 


Esquerra Republicana del País Valencià
Erudit Orellana 10
46008 València

T. 963 51 04 08