Butlletí electrònic d'Esquerra Republicana
País Valencià
27.04.2012 . Número 69

actualitat
Arnau: 'front a l'espoli social, l'espoli fiscal i l'espoli democràtic: independència'
Núria Arnau, secretària general d'ERPV, ha recordat aquest matí que 'demà, com cada any, sortirem al carrer per commemorar la desfeta de la Batalla d'Almansa, perquè el mateix poble que al 1707 va lluitar contra l'opressor Borbó és el que avui continua reivindicant un país més lliure i més just'. Segons la dirigent republicana, 'els Països Catalans estem patint la crisi de manera especialment ferotge fruit d'un sistema fiscal injust que ens espolia cada any als valencians 6.000 Md'€ i ens deixa sense capacitat de maniobra per fer front a la conjuntura econòmica actual i, concretament al País Valencià, fruit també del malbaratament i la pèssima gestió després de 16 anys de govern del PP.
Núria Arnau
Núria Arnau
Esquerra exigeix al Congrés el compromís d'atendre la demanda d'ensenyament en valencià
El secretari de la sectorial d’Ensenyament "Gonçal Anaya" d’ERPV, Francesc Galiano, ha explicat aquest matí les diverses accions en pro del català al sistema educatiu valencià que està portant a terme Esquerra. Entre elles destaquen les mocions presentades en diversos ajuntaments, com ara Xixona, i la Proposició no de Llei sobre el compromís d’atendre la demanda de l’ensenyament en valencià presentada al Congrés dels Diputats per Joan Tardà. Segons els informes de l’Institut Valencià d’Avaluació i Qualitat Educativa (IVAQE), depenent de la pròpia Conselleria d’Educació, els programes plurilingües aplicats sobre la base dels programes d'ensenyament en valencià i d'immersió lingüística són els que ofereixen millors resultats en l'aprenetatge d'una llengua estrangera i, al mateix temps, són els únics que garanteixen un domini efectiu del valencià, tal i com exigeixen les lleis en vigor (Estatut d’Autonomia, LUEV, LOE).
Francesc Galiano
Francesc Galiano
Cerdà: és el moment d'iniciar el nostre camí cap a la República Federal dels Països Catalans
El president d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà ha aprofitat la Diada del 25 d'abril per a denunciar "el retrocès democràtic, social i nacional que pateix el País Valencià. Després de 305 anys d'ocupació espanyola, la submissió a Espanya ens ha està costant caríssima als valencians. Cada any de cada paguem a Madrid 6000 milions d'euros que no tornen mai més, mentre Espanya continua reduint les inversions, enguany un 34% al País Valencià. Els valencians fem un mal negoci seguint a Espanya.
Agustí Cerdà
Agustí Cerdà
Esquerra denuncia 'l'ús classista de la granera' a la ciutat de València
La presidenta d'Esquerra-València, Pilar Navarro, ha denunciat avui el "deplorable estat de brutícia i deixadesa en que es troba la ciutat de València". Per a la dirigent republicana, "les retallades en els serveis de recollida de fems a la ciutat anunciades per l'ajuntament amb l'excusa de la situació econòmica i de la necessitat de conscienciar a la gent de reduir la producció de deixalles no fan més que intentar emmascarar l'ús classista de la granera". Navarro ha declarat que "hi ha barris on fa molt de temps que no es reguen els carrers i on els escombraires passen molt de tard en tard", tot afegint que "s'ha constatat que en molts punts de la ciutat s'ha reduït el nombre i la freqüència de pas, les papereres vessen i els contenidors de paper, vidre i envasos no es buiden, mentre que els 'barris fins' i el centre turístic es mantenen nets i endreçats com ho havia d'estar tota la ciutat". fletxa groga
Pilar Navarro
Pilar Navarro
Cerdà: els treballadors de les empreses públiques no poden pagar la mala gestió del PP"
Davant l'anunci del vicepresident del Consell, José Ciscar que entre el 40 i el 50% dels treballadors de les empreses públiques seran acomiadats, el President d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, ha afirmat que "durant els anys del govern del Partit Popular han utilitzat les empreses públiques per col·locar a molts dels seus amics sobredimensionant aquestes empreses. Ara, amb la fallida econòmica de la Generalitat Valenciana, el Consell es veu obligat a prescindir-ne i tot fa pensar que seran els treballadors els qui pagaran els plats trencats de la mala gestió del PP".
Agustí Cerdà
Agustí Cerdà
La campanya "Nosaltres els Fusterians" presentada per MDT, Esquerra, PSAN i SI
Representants del Moviment en Defensa de la Terra, Esquerra Republicana del País Valencià, Partit Socialista d’Alliberament Nacional i Solidaritat per la Independència, han presentat aquest matí a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València la campanya “Nosaltres els Fusterians”, la iniciativa que han engegat aquestes organitzacions per a difondre el pensament polític de Fuster durant aquest 2012, any en què se celebra el 50 aniversari de la publicació de Nosaltres els Valencians i el País Valenciano.
Campanya 'Nosaltres els fusterians'
Campanya 'Nosaltres els
fusterians'

Martinez: les mesures de repagament de medicaments poden posar ciutadans a la cruïlla de comprar medicaments o aliments
El secretari de Polítiques de la Salut d'ERPV, Joanfra Martínez, ha denunciat que "les mesures aprovades pel Consell Interterritorial fa pocs dies, al voltant del repagament dels medicaments recauen sobre els més febles i no contra la mala gestió del sistema sanitari". Amb aquestes mesures els ciutadans en actiu passaran a cobrir el 50% del cost dels medicaments quan fins ara era del 40%, mentre que els pensionistes que fins ara tenien un accés gratuït als medicaments ara hauran de fer front al 10% del seu cost.
Joanfra Martínez
Joanfra Martínez
campanyes


Esquerra Republicana del País Valencià
Erudit Orellana 10
46008 València