Butlletí electrònic d'Esquerra Republicana
País Valencià
04.05.2012 . Número 70

actualitat
Esquerra Republicana crida a votar contra Nicolas Sarkozy
La Federació Territorial d'Esquerra Republicana de la Catalunya Nord considera necessari participar aquest diumenge, 6 de maig, en la segona volta de les elecciones presidencias franceses per evitar la victòria de Nicolas Sarkozy. A conseqüència d'un nefast sistema electoral que nega obstinadament la proporcionalitat, i amb un règim presidencialista més proper a les monarquies poc parlamentàries que no pas a una república democràtica, els electors es veuen obligats a optar no pas pel candidat que considerin més adequat sinó pel menys dolent dels dos.
eliseo
Esquerra-Almassora presenta una proposta per donar eixida als excedents alimentaris dels comerços
Aquesta setmana, ERPV-Almassora ha presentat una proposta a l'Ajuntament per tal d'evitar que es continue abocant al fem excedents alimentaris dels comerços que hi ha a Almassora. És política d'algunes empreses i tendes el tirar al contenidor del fem tot aquell aliment que bé per l'estat de l'embolicat, bé per ser productes del dia, bé per tindre una data de caducitat propera, retiren de les seves prestatgeries. Segons Salvador Vilar, secretari de Política Municipal d'Esquerra-Almassora, 'aquesta forma d'actuar, tot i ser legal, no deixa de ser immoral en qualsevol moment, però agafa un caire més violent, quan veïns i veïnes de la mateixa població no tenen recursos ni per menjar degut a la situació actual de crisi.
Salvador Vilar
Salvador Vilar
Esquerra participa en la concentració en defensa de la professió periodística i en l'entrega dels premis llibertat d'expressió
El President d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, i la secretària d'imatge i comunicació dels republicans, Anna Peña han participat aquest matí en representació d'Esquerra Republicana a la concentració convocada, amb motiu del dia mundial de la llibertat de premsa, per la Unió de Periodistes Valencians, a la Plaça del Patriarca de València. Posteriorment, també han participat en l'entrega anual dels premis Llibertat d'Expressió atorgats per la Unió de Periodistes a entitats o professionals de la comunicació que destaquen en aquest àmbit.
Concentració
Concentració
Galiano: 'El deute milionari i les retallades del PP amb l’ensenyament musical és, al remat, menyspreu cap al món associatiu cultural i cap a un element identitari arrelat a tots els pobles valencians'
El secretari d'ensenyament i política cultural d'Esquerra Republicana del País Valencià, Paco Galiano, ha denunciat la situació de les escoles de música al País Valencià. "algun dels centres ja ha hagut de tancar pels impagaments del Consell amb aquestes escoles de música que ascendeixen ja a més de 6 milions d'euros, mentre moltíssims altres passen per una situació precària que posa en entredit la seua continuïtat". Per a Galiano, "les escoles de música al País Valencià -530 societats musicals de caire públic, titularitat de Conselleria o ajuntaments, així com conservatoris privats i centres integrats- han estat patint retallades de fins al 55% des de l’any 2009 en els seus pressupostos, després de l'aprovació a 1998 de la llei de la música per tal de donar suport aquestes entitats tant representatives per a la cultura valenciana.
Imatge notíciaVea: fins i tot l'Associació Valenciana d'Empresaris ens dóna la raó en la denúncia de l'espoli fiscal
El secretari de política econòmica d'Esquerra Republicana del País Valencià, Joan Vea, ha valorat l'informe encarregat per l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) al grup d'experts de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE) al voltant del finançament del País Valencià. Per a Vea, "l'informe confirma el que Esquerra Republicana porta anys denunciant, el mal finançament sistemàtic del País valencià. Anys després fins i tot un organisme com AVE reconeix que amb amb l'actual model de finançament no es poden fer front a tota la despesa necessària en sanitat i educació.
Joan Vea
Joan Vea
ERPV es suma a les denúncies contra el tancament de l'Escola Universitària de Relacions Laborals d'Elda
La sectorial d'Ensenyament 'Gonçal Anaya' d'ERPV es suma a les denúncies per la il·legalitat del tancament de l'Escola Universitària de Relacions Laborals d'Elda (EURLE) decidit de manera unilateral per l'Ajuntament d'Elda (PP). El centre, depenent de la Universitat d'Alacant, dona formació a 140 alumnes i en ell imparteixen classes 25 professionals. Segons ha comunicat la Sectorial d'Ensenyament d'ERPV, 'el PP continua implacable amb l'accelerat desballestament del l'estat del benestar. Si fa uns dies eren les brutals retallades en educació pública i poc després l'augment de taxes universitàries i el copagament en sanitat, ara ens trobem una nova agressió'.
EURLE
EURLE
Alfred Bosch: 'L'Estat espanyol ha d’emprendre la via britànica'
El portaveu d’Esquerra a Madrid, Alfred Bosch, acompanyat pel líder del Plaid Cymru a Westminster, Elfyn Llwyd, ha afirmat que l’Estat espanyol ha d’emprendre la via britànica. Bosch, que durant els dos darrers dies s’ha reunit amb diversos diputats a Westminster, tant independentistes com unionistes, per tal de donar-los a conèixer la perspectiva catalana de la crisi econòmica i política de l’Estat espanyol, ha afirmat: 'En aquesta cambra, siguen independentistes o unionistes, tothom està d’acord que la voluntat d’Escòcia o de Gal·les s’ha de respectar perquè, abans que res, són demòcrates'.
Alfred Bosch i Elfyn Llwyd
Alfred Bosch i Elfyn Llwyd
Esquerra Republicana participa a les manifestacions del Primer de Maig
Esquerra Republicana del País Valencià ha participat, com cada any, a les diferents convocatòries que s'han fet arreu del País Valencià amb motiu del Primer de Maig, aquest any marcades per l'aprovació de la reforma laboral i les retallades tant del govern valencià com del govern central. La secretària general d'Esquerra, Núria Arnau present a la manifestació de València ha declarat que “davant els mals governs valencià i espanyol cal que decidim per nosaltres mateixos quin futur volem per a les properes generacions.
Manifestació 1er de Maig
Manifestació 1er de Maig
Galiano: les noves retallades a l'ensenyament són una pas més en el projecte de privatització classista del PP
Arran de l'anunci del Consell de noves retallades en ensenyament, el secretària d'Ensenyament d'Esquerra Republicana del País Valencià, Paco Galiano, ha denunciat que "són unes mesures devastadores. El curs vinent augmentará un 20% el nombre màxim d'alumnes per aula en tot l'ensenyament i els universitaris passaràn a assumir el 20% del cost de la matrícula, segons el "Pla de reequilibri financer" de la Generalitat Valenciàna. En concret en infantil i primària se passa de 25 a 30 alumnes; en ESO de 30 a 36, en Batxillerat de 35 a 42, en FP de 30 a 36, el que suposar uns 700 grups menys i la conseqüent pèrdua de qualitat".
Paco Galiano
Paco Galiano
Esquerra participa a la manifestació del 25 d'abril amb el lema "ni retallades socials ni espoli fiscal: independència
Tot i la pluja que va caure ahir a la Ciutat de València, milers de persones es van aplegar a la manifestació convocada amb motiu del 25 d'abril. Esquerra Republicana del País Valencià va participar a la marxa sota el lema "ni retallades socials ni espoli fiscal: independència", i amb la presència d'Oriol Junqueras, president d'Esquerra, i Anna Simó, Joan Puigcercós i Pere Aragonès, diputats d'Esquerra al Parlament de Catalunya. A més la comitiva d'Esquerra i les JERPV va comptar amb una gran presència de militants de les joventuts d'Esquerra, les JERC, que van celebrar la sessió del seu Consell Nacional a València coincidint amb la convocatòria.
Manifestació del 25 d'abril
Manifestació del 25 d'abril


opinió
Joan Tardà
»Diputat d'Esquerra al Congrés
Dia 17: el PP dinamitarà la universalitat de la sanitat pública
Han saltat totes les alarmes! El procés de desballestament de l’estat del benestar avança com una piconadora a cop de majoria absoluta del PP. I l’àmbit de la salut pública n’és un exemple. El Reial Decret 16/2012 del 20 d’abril (de mesures urgents per garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut i millorar la qualitat i seguretat de les prestacions) serà convalidat el proper dijous dia 17 en sessió plenària. A hores d’ara, el PP fins i tot pensa negar-se a tramitar-lo com a projecte de llei, la qual cosa permetria intentar aconseguir alguna modificació per tal que la patacada no fos tan dura.

Més informació »


campanyes


Esquerra Republicana del País Valencià
Erudit Orellana 10
46008 València

T. 963 51 04 08