Butlletí electrònic d'Esquerra Republicana
País Valencià
25.05.2012 . Número 73

Joan Vea
actualitat
Esquerra celebra les I Jornades d'Economia del País Valencià
Esquerra Republicana del País Valencià celebra aquest dissabte 26 de maig les I Jornades d'Economia del País Valencià, amb la vocació d'analitzar de manera plural aspectes de la realitat socioeconòmica del País Valencià, enmarcant-los en un context de Països Catalans, i convidant a la reflexió conjunta als actors de la política, l'economia i la societat del nostre país. Segons ha explicat el secretari de Política Econòmica d'ERPV, Joan Vea, 'en aquesta primera edició de les jornades ens proposem analitzar com les mesures econòmiques que venim patint, les retallades i la reforma laboral afectaran a la vida de les persones, però sobretot volem generar un espai de debat i reflexió sobre quines són les alternatives'.
Joan Vea
Joan Vea
Esquerra porta al Congrés la reivindicació d'acabar amb l'ús privat de la Punta de l'Arenal de Xàbia
El diputat d'Esquerra al Congrés, Joan Tardà, ha formulat aquest dimarts unes preguntes sobre quines són les intencions del ministre de Medi Ambient respecte a la concessió sobre l'ús dels terrenys de la Punta de l'Arenal de Xàbia de la qual actualment gaudeixen els hereus del ministre franquista Mariano Navarro-Rubio, uns terrenys situats en primera línia de costa que alberguen un jaciment arqueològic de l'època romana de gran importància patrimonial. El diputat d'Esquerra ha demana resposta per escrit sobre la pròrroga d'aquesta concessió i sobre si el Ministeri de Medi Ambient pensa atendre els requeriments de la societat xabienca, que demana el retorn a l'ús públic d'aquest patrimoni mediambiental i històric-arqueològic actualment en mans privades fruit d'una sèrie de privilegis que la dictadura va fer possibles.
Punta de l'Arenal
Punta de l'Arenal
Cerdà: 'el PP ha de cessar Blasco si no vol ser còmplice del racisme i la corrupció'
El president d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, ha declarat avui, arran de la publicació a diferents mitjans de comunicació de les converses del portaveu parlamentari del Partit Popular a les Corts Valencianes, Rafael Blasco, amb d'altres imputats a la trama de corrupció vinculats a la gestió de les ONG's que "les converses publicades donen bona mostra de l'interés de Rafael Blasco en la cooperació internacional i en la gestió de diners públics. El seu únic objectiu és fer negoci per a ell i per als seus amb la concessió de projectes vinculats a ONG's fraudulentes.
Agustí Cerdà
Agustí Cerdà
Jordà exigeix a De Guindos que explique a la ciutadania el cost de salvar Bankia
La diputada d’Esquerra Republicana Teresa Jordà, ha exigit avui al ministre d’Economia, Luis de Guindos, que explique quin ha estat el total de diners aportats a Bankia, i quin cost tindrà per als ciutadans. Jordà ha afirmat que ‘podríem mantenir una llarga discussió sobre qui és més culpable o sobre la part de responsabilitat que té cadascú: Rato, Beteta, Blesa, Amorós, Olivas, Fernández Ordóñez, Solbes, Salgado o fins i tot Lehman Brothers, en són alguns’ i ha insistit en la necessitat de crear una ‘investigació de la Comissió d'Investigació, parlamentària o judicial, per identificar, dilucidar i castigar responsabilitats.
Teresa Jordà
Teresa Jordà
Bosch: 'No deixarem de reivindicar els nostres drets i els dels nostres electors'
Els tres diputats d'Esquerra al Congrés, Alfred Bosch, Joan Tardà i Teresa Jordà, han presentat avui al Tribunal Constitucional (TC) un recurs d'empara en contra de l'exclusió del Grup Mixt de la Comissió de Secrets Oficials pel veto del PP. Els populars han vetat Alfred Bosch i Joan Tardà com a representants del Grup Mixt i davant aquest 'acte antidemocràtic del PP' s’ha optat per presentar dos recursos d’empara al TC, ha explicat Bosch. Segons el portaveu independentista al Congrés, la situació impedeix als diputats d’un grup de la Cambra exercir el seu legítim dret de representació dels electors i de participació democràtica.
Diputats d'Esquerra
Tardà, Jordà i Bosch
Galiano: 'el model educatiu espanyol respon a un projecte antivalencià, classista, neoliberal i nacionalcatòlic'
El secretari d'Ensenyament d'ERPV, Paco Galiano, ha manifestat aquest matí l'adhesió del partit republicà a les manifestacions en defensa de l'ensenyament públic convocades demà a Alacant, Castelló i València. Segons ha explicat el dirigent republicà, 'el pròxim 1 de setembre, el curs de secundària començarà amb més alumnes per aula (de 30 a 36 en ESO i de 35 a 42 en batxillerat) i 8.000 professors i professores menys. També es reduiran les línies en valencià. En ensenyament universitari, més de 300 professors associats seran despatxats.
Paco Galiano
Paco Galiano

Peña: 'les protestes contra els peatges han guanyat consistència al País Valencià. Cada vegada més persones diuen #novullpagar'
Esquerra Republicana del País Valencià es va sumar ahir a la convocatòria de la iniciativa ciutadana #novullpagar contra l'abús dels peatges als Països Catalans 'en un moviment que no és limitará a les accions d'ahir, sinó que té vocació de continuar el temps que siga necessari mentre aquesta discriminació continue existint', va manifestar la secretària d'Imatge i Comunicació d'ERPV, Anna Peña, qui va participar ahir en aquesta insubmissió pacífica contra els peatges. Al País Valencià, les convocatòries principals van tenir lloc als peatges d'Algemesí, Sagunt i Sant Joan, si bé també s'hi van registrar accions a altres punts com Pego-Oliva, Benicarló i Ondara-Xàbia.
Anna Peña
Anna Peña


Cerdà: 'les multes als estudiants demostren el despreci del PP per la llibertat d'expressió'
Arran de l'enviament massiu de denúncies contra els estudiants que van participar a les mobilitzacions contra la repressió policial a l'IES Lluís Vives, el President d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà ha afirmat que "és una barbaritat que, amb el pretext que les concentracions no estaven comunicades, es multe als estudiants amb entre 300 i 6000 euros. Aquestes mesures és una mostra més del poc respecte per la llibertat d'expressió que té el Partit Popular, que no dubta, a imposar les seues retallades a cop de porra" Per al dirigent republicà, "l'onada de sancions que ara ha iniciat el PP, busca desmobilitzar la ciutadania valenciana, cada vegada més indignada contra les brutals retallades que estem patint en els nostres drets socials.
Agustí Cerdà
Agustí Cercà


opinió
Saül Ortolà
»President d'Esquerra Republicana de la Marina Alta
Drets o almoines

La part més trista de la crisi, més enllà de les cues de l’INEM i les petites empreses que ofegades per impagaments i crèdits, no tenen altra opció que tancar; està entre els desnonaments i les famílies que han de recórrer a l’ajuda social per a alimentar-se. Una de les imatges més insòlites dels últims dies és la del cardenal Rouco Varela amenaçant amb què si els comencen a cobrar el IVA a les propietats de l’església (que fins ara no n’han pagat mai), retallarà el pressupost a Caritas.

Més informació »

 

 Adela Alba Albiol
»Militant d'Esquerra Republicana de Benifairó de les Valls
Fem política o juguem a baralla?
Vivim un temps en què, després d’avançar en tots els aspectes de la vida, començant per la tolerància i les polítiques de benestar social, ara retrocedim com els crancs. Un temps en què veiem com, a poc a poc, tots el drets aconseguits gràcies a l’esforç i la lluita de molts homes i dones s’estan perdent. De manera progressiva i inexorable, estem veient com l’educació i la sanitat cada vegada pateixen més retallades. Estem observant com s’està implantant una reforma laboral que l’única cosa que aconsegueix és l’abaratiment de l’acomiadament i la precarització del treball per als més joves, amb contractes de formació, que inclouen l’acomiadament lliure durant el primer any, disfressats de contracte indefinit.

Més informació »

campanyes


Esquerra Republicana del País Valencià
Erudit Orellana 10
46008 València

T. 963 51 04 08