Butlletí electrònic d'Esquerra Republicana
País Valencià
22.06.2012 . Número 75

actualitat
Cerdà: 'Per nosaltres la disjuntiva és clara o Països Catalans o colònies tributàries d'Espanya i França'
El president d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà ha volgut reivindicar la figura de Joan Fuster, avui que es commemora el vinté aniversari de la seua mort. Per a Cerdà "Fuster va suposar un gir copernicà per als valencians, en pensar-nos com a nosaltres mateixos, i sense la voluntat de l'etern encaix amb Espanya i indestriables de la resta de la nació catalana. Una altra de les seues grans aportacions ha estat aplegar tot el pensament republicà valencià i posar-hi ordre llegant-nos un bagatge intel·lectual que el converteix en un dels pensadors de referència del segle XX" Cerdà ha volgut reivindicar el pensament polític fusterià en aquesta data.
Teresa Jordà

Esquerra és suma a la convocatòria d'una nova 'marea violeta' per un avortament lliure i gratuït
Esquerra Republicana del País Valencià s'adhereix a la convocatòria d'una nova 'Marea Violeta' aquest dijous 21 de juny davant el retrocés en materia d'interrupció voluntaria de l'embaràs que suposa la derogació de la l'actual llei de terminis per tornar a una versió revisada de despenalització d'alguns supòsits anunciada pel Ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón. Segons exposava la secretària de la Dona d'ERPV, Carme Camps, 'la reforma anunciada per Gallardón torna a penalitzar l'avortament (excepte en certs casos) negant a la dona el dret a decidir sobre si continua o no amb l'embaràs i entregant aquesta decisió al personal mèdic o al poder judicial.
Carme Camps
Carme Camps
ERPV s'adhereix a la Plataforma Valenciana Rio+20 per la necessitat d'un canvi de model socioeconòmic
Esquerra Republicana del País Valencià s'ha adherit a la Plataforma Valenciana Rio+20, una plataforma cívica formada davant la celebració des de hui fins el 22 de juny de la Conferència de les Nacions Unides sobre Desenvolupament Sostenible, coneguda com a "Rio+20". Els integrants de la Plataforma Valenciana Rio+20, a través del manifest al qual s'ha adherit ERPV, manifestem la necessitat urgent de fer front a les diverses crisis globals existents (econòmiques, socials, ambientals) des d'un canvi de model socioeconòmic i no tornant a la senda del creixement insostenible que les ha causades.
Rio+20
Rio+20
El Congrés aprova per unanimitat la proposta d'Esquerra Republicana per a l’adhesió a l’Any Internacional de les Cooperatives
El diputat d’Esquerra Republicana, Joan Tardà, ha defensat una proposta per a l'adhesió a l'Any Internacional de les Cooperatives i que se'n derive l'assumpció dels compromisos continguts en la iniciativa republicana. L’acord al que s’ha arribat i que ha comportat que s’aprovara per unanimitat, una proposta que incorpora incloure les Cooperatives dins el Projecte de Llei d’Emprenedors. Tardà ha recordat que ‘les Nacions Unides ha declarat el 2012 Any Internacional de les Cooperatives.
Joan Tardà
Joan Tardà

Cerdà: 'Amb el nous estatuts d'ERPV ens enfortim per donar respostes a la ciutadania des de l'esquerra nacional dels Països Catalans'
Esquerra Republicana del País Valencià va celebrar ahir a Benicarló el seu Congrés Extraordinari, on s'han aprovat per unanimitat uns nous estatuts amb l'objectiu de reforçar l'estructura organitzativa d'Esquerra al País Valencià. Amb aquests nous estatuts es busca modernitzar l'estructura de la federació territorial republicana amb la creació d'un Consell de País, l'Assemblea de regidors i el reforçament de la figura de la secretària General. Per a Agustí Cerdà, president d'ERPV, amb aquests nous estatuts 'els valencians d'Esquerra ens hem dotat de més consistència organitzativa i d'un sistema de presa de decisions que dóna veu a més companys i companyes.
Agustí Cerdà
Agustí Cerdà

Esquerra Republicana del País Valencià participa a la tercera jornada del #novullpagar
Nombrosos militants d'Esquerra Republicana del País Valencià, han participat avui en la tercera jornada de la campanya cívica #novullpagar contra els peatges. Els militants republicans han realitzat l'acció a diversos peatges del País Valencià tal i com en les jornades anteriors per tal de protestar contra els peatges de l'AP7 que ja hem pagat els valencians, i la resta de ciutadans dels Països Catalans sobradament amb els nostres impostos i que ara només serveixen per a engreixar els comptes de les empreses concessionàries.
#novullpagar
#novullpagaropinió
Vicent Terol

Nació Lliure o regió d'Espanya
La llista és llarga: Víctor Alexandre, Salvador Cardús, Vicent Partal, Vicent Sanchis... Sebastià Alzamora, tots molt bons en el seu terreny i llargament admirats per un servidor... fins el desengany més absolut.És, per a petits mortals com jo, inintel•ligible que tots aquests “independentistes” coneixedors i defensors de la “nació” completa, a l’hora de la veritat tiren pestes i abominen d’Esquerra. L’única organització política que té implantació i projecte per a la “nació completa”, que es presenta a totes les eleccions i que té representants institucionals a tots els Països Catalans

Més informació »


campanyes


Esquerra Republicana del País Valencià
Erudit Orellana 10
46008 València

T. 963 51 04 08