Butlletí electrònic d'Esquerra Republicana
País Valencià
29.06.2012 . Número 76

actualitat
ERPV s'adhereix al document sobre plurilingüisme d'Escola Valenciana consensuat per més de 35 entitats
La Sectorial d'Ensenyament d'ERPV Gonçal Anaya va asssitir ahir a l'acte en rebuig de l'esborrany sobre plurilingüisme de la Conselleria d'Ensenyament, organitzat per Escola Valenciana al paranimf de la Universitat de València. La Conselleria pretén aprovar aquest decret al juliol, aprofitant el mes de vacances. Segons explicava Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana, el decret s'ha elaborat sense escoltar la comunitat educativa ni els experts en matèria de plurilingüisme. El programa parteix de zero, no aprofita l'experiència acumulada en més de trenta anys d'ensenyament, no cataloga les places en valencià ni aporta recursos i professors preparats en anglès, i s'inclina per la presència equilibrada del castellà, cosa que arracona la llengua minoritzada, el català.
Paco Galiano
Paco Galiano
ERPV, MDT, PSAN i SI denunciem que Espanya ens roba al País Valencià 6000 milions € d'espoli fiscal a l'any
Les organitzacions independentistes integrades dins de la iniciativa "Nosaltres els Fusterians" hem denunciat aquest matí, davant la delegació d'hisenda a València, al carrer Guillem de Castro, l'espoliació fiscal que pateix el País Valencià, coincidint amb els darrers dies de la campanya de la declaració de la renda. En l'actual context de crisi econòmica, no ens podem quedar només en la denúncia del balafiament i la corrupció. Aquests suposen un deteriorament de la qualitat democràtica, però els valencians i les valencianes patim a més uns problemes econòmics estructuals que comprometen el nostre futur: els vora de 6000 milions d'euros que cada any paguem amb els nostres impostos i que no retornen en projectes clau per a capgirar el nostre model productiu i social i poder eixir de la crisi.
img notícia

La plataforma #novullpagar del País Valencià anuncia la defensa conjunta de les sancions i anima a continuar amb la campanya
Els impulsors de la campanya #novullpagar al País Valencià, Esquera Unida, Esquerra Republicana, Partit Socialista d'Alliberament Nacional, Moviment de Defensa de la Terra, Solidartat per la Independència i Intersindical Valenciana han anunciat la defensa conjunta de les sancions que alguns dels participants han rebut ens els darrers dies. Els impulsors han volgut destacat l'arbitrarietat en l'enviament de les multes ja que no s'han enviat a tots els participants, ni en tots els dies de convocatòria ni a tots els vehicles, ni tant sols s'han notificat de forma feafent .
#novullpagar
#novullpagar
Nosaltres els fusterians arriba a Sueca coincidint amb el vinté aniversari de la mort de Joan Fuster
Les entitats promotores de la iniciativa "nosaltres els fusterians", Esquerra Republicana del País Valencià, el Moviment de Defensa de la Terra, el PSAN i Solidaritat per la independència, van celebrar ahir dijous 21 de juny dos actes amb motiu del vinté aniversari de la mort de Joan Fuster. En primer lloc les entitats convocants fan realitzar una ofrena floral i un parlament a càrrec de Josep Guia, representant del PSAN al cementeri de Sueca. A continuació representants de totes les entitats convocants fan participar a la Casa de la Cultura de Sueca en una taula rodona moderada per Jaume Lloret davant d'una setantena de persones.
Nosaltres els fusterians
Nosaltres els fusterianscampanyes


Esquerra Republicana del País Valencià
Erudit Orellana 10
46008 València

T. 963 51 04 08