Butlletí electrònic d'Esquerra Republicana
País Valencià
06.07.2012 . Número 77
actualitat
Esquerra i les JERPV coordinen un debat entorn a la Reforma Laboral des del punt de vista de la dona
El proper divendres 6 de juliol, les secretaries de la Dona d'ERPV i les JERPV organitzen una taula redona sota el títol "La Reforma Laboral: com ens afecta a les treballadores?" que pretén analitzar les conseqüències de la Reforma Laboral aprovada pel Govern espanyol des d'una perspectiva de gènere i explorar-ne les alternatives. El debat comptarà amb la participació de Macu Gimeno, d'Intersindical Valenciana, Candi Barroso, de CCOO, Gonçal Bravo, de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) i Isa Descals i Ana Cano, del Col.lectiu Lambda.
Carme Camps
Carme Camps
Tardà: 'Les imputacions de Bankia són un primer pas, però la investigació s'ha d'estendre a totes les entitats rescatades amb diners públics'
El diputat d'Esquerra al Congrés, Joan Tardà, ha considerat que 'la imputació de 33 responsables del frau de Bankia és un primer pas per conèixer i jutjar els culpables de la crisi econòmica i reforça la necessitat d'una comissió parlamentària'. 'No podem més que aplaudir la imputació', una mesura que encaixa amb el que Esquerra defensa en cada ple i repeteix abans de cada intervenció: 'volem judici a Bankia i als culpables de la crisi'. 'El que està clar és que la crisi i el cas concret de Bankia tenen uns culpables, no tenim clar si són només aquests, o si algun d'aquests no és culpable, per això reclamem que s'investigue judicialment i parlamentàriament' ha afirmat Tardà que ha recordat els casos dels EUA o Islàndia.
img
Alfred Bosch i Joan Tardà
Esquerra-Xixona presenta una moció per la retirada de fons públics d'aquelles entitats contràries a la dació en pagament
El ple de l'Ajuntament de Xixona ha aprovat una moció per estudiar la retirada de fons públics d’entitats contràries a la dació en pagament. La moció va ser proposada per Esquerra Republicana i va comptar amb el recolçament del PSOE. La moció demana que l'Ajuntament de Xixona retire els seus fons bancaris d’aquelles entitats que no negocien amb les persones afectades per la seua hipoteca. Joan de Déu Martines, portaveu del grup municipal d’ERPV a Xixona, ha explicat que 'la retirada de fons públics municipals és una mesura de pressió cap a aquelles entitats que es neguen a negociar la dació en pagament siga quin siga el deute hipotecari contret, així com el lloguer social de l'habitatge hipotecat'.
Joan de Déu Martines
Joan de Déu Martines
Esquerra demana la creació d'un àrea de Drets Civils contra la discriminació a Vinaròs
El regidor d'Esquerra a Vinaròs, Lluís Batalla, ha exigit al govern municipal de Vinaròs, en mans del PP, la creació d'un àrea de Drets Civils que englobe accions contra la discriminació. Aquestes declaracions tenien lloc després de l'agressió a una jove senegalesa per un grup d'ideologia feixista que va tindre lloc el passat cap de setmana a Vinaròs. Batalla ha denunciat que aquest no és un cas aïllat i ha acusat l'equip de govern d'obviar la gravetat d'aquets fets delictius. Segons el dirigent republicà, 'a Vinaros hi ha un nucli petit, però que fa mal, de persones d'ideologia feixista que no han dubtat en atacar la mesquita de Vinaròs, en amenaçar membres del nostre partit les nits electorals que sortiem a encartellar o en agredir a una veïna de Vinaròs el passat cap de setmana per motius racistes'.
Ramón Adell i Lluís Batalla
Ramón Adell i Lluís Batalla
Esquerra republicana s'adhereix als actes del 6è aniversari de l'accident de metro a València
Esquerra Republicana del País Valencià s'adhereix als actes convocats demà a València per l'Associació Víctimes del Metro 3 de Juliol amb motiu del 6è aniversari del gravíssim accident de Metro en l'estació de Jesús (València) que va ocasionar la mort de 43 persones i greus ferides a altres 47. Núria Arnau, secretària General d'ERPV, ha anunciat la seua participació als actes i ha demanat als ciutadans i ciutadanes fer front comú 'perquè entre tots hem d'evitar que aquella tragèdia caiga en l'oblit sense que cap representant de l'administració pública haja assumit algun tipus de responsabilitat sinó que, ben al contrari, el govern del PP ha donat l'esquena i menyspreat les víctimes en els moments que més recolzament necessitaven i ha obstaculitzat una investigació absolutament manipulada i fraudulenta, com ha quedat demostrat'.
Núria Arnau
Núria Arnau

campanyes

Esquerra Republicana del País Valencià
Erudit Orellana, 10
46008 País Valencià
T. 963 51 04 08