País Valencià

Notícia

Nació Lliure o regió d'Espanya

Vicent Terol
terol
Vicent Terol

La llista és llarga: Víctor Alexandre, Salvador Cardús, Vicent Partal, Vicent Sanchis... Sebastià Alzamora, tots molt bons en el seu terreny i llargament admirats per un servidor... fins el desengany més absolut.És, per a petits mortals com jo, inintel•ligible que tots aquests “independentistes” coneixedors i defensors de la “nació” completa, a l’hora de la veritat tiren pestes i abominen d’Esquerra. L’única organització política que té implantació i projecte per a la “nació completa”, que es presenta a totes les eleccions i que té representants institucionals a tots els Països Catalans.

Alguns han atacat Esquerra alguna vegada, d’altres tothora. Sempre, aquesta és la meva crítica, des d’un gran patriotisme. Sempre des del punt de vista de la salvació nacional. Esquerra feia poc i malament. Esquerra fa –llegiu Alzamora, ARA, 17/6/2012- malament en tenir implantació a les Balears i al País Valencià (ell parla de sucursals. Ja sabeu que un bon escriptor sap triar molt bé les paraules per tal d’inocular una idea).

Haurem de concloure que tots aquests “il·lustres” tenen poc de nacionals i molt de regionals, no? I sobretot: aquesta tesi del mal que li fa Esquerra Republicana (no el PP, ni el PSOE, ni la falange, ni...) al País Valencià, l’amollen pel bé del País Valencià, diuen. Doncs ara sí que ens hauran d’explicar per quins collons el projecte autonomista que tots conclouen exhaurit i caducat per al Principat de Catalunya, perjudicial per als interessos dels catalans estrictes, ha de ser tan bo per als valencians. Perquè aquest és –si més no, públicament- el projecte del Bloc (els catalanistes del PV, segons ells) per al País Valencià: ser una autonomia espanyola.

En el cas d’Alzamora el que es desprèn de les últimes cinc línies del seu article és que li la bufa el País Valencià i el catalanisme -que confon amb regionalisme-; perquè se suposa que coneix perfectament l’ofensiva que patim els valencians contra la llengua i la identitat –molt més greu que la que pateix el Principat-; perquè se suposa que coneix perfectament que el nostre espoli fiscal és com el del Principat, amb l’agreujant que després de fer els balanços, el PV queda per sota de la mitjana espanyola. Dit d’una altra manera: els principatins encara haurien de pagar a Espanya uns quants milers de milions d’euros més a l’any, perquè encara estan per sobre de la mitjana espanyola i només així serien com els valencians. Perquè, fora d’Esquerra al País Valencià tots els projectes polítics són autonomistes espanyols. Si aquests són bons pels valencians, ho han de ser pels catalans estrictes, no?