País Valencià

Totes les opinions

Paco Galiano, president de la sectorial d’Ensenyament "Gonçal Anaya" d’ERPV

El menyspreu de la LOMCE i l’oblit de la Llei de la FPA del 95 per l’ensenyament de persones adultes

galiano

La sectorial d’ensenyament "Gonçal Anaya" del País Valencià, després d'un any de col·laboració amb el sindicat STEPV en xerrades sobre la LOMCE arreu del país, ha conclós el curs acadèmic amb un acte al Centre d’Educació de persones adultes d’Alboraia, a l’Horta nord. Bona experiència per col·legis, sales d’actes de pobles i instituts entre pares i mares, mestres i ciutadans.

Josep Lluís Pujades , secretari de Moviments Socials d'Esquerra Republicana del País Valencià

Els monologuistes econòmics volen diàleg

Luis Maria Linde de Castro, governador del Banc d'Espanya, planteja que la patronal puga saltar-se els convenis sectorials i pagar sous per sota del salari mínim interprofessional. Convé recordar que el salari mínim mensual espanyol són 645,30 €; que dividit entre 176 hores de jornada laboral que, aproximadament, té un mes, fa un total de 3,66647727 € per hora de treball. A Luismari tres euros i mig li sembla massa "oneroso" per al patró; és precís abaratir el poder disposar al capritx del patró una hora de força de treball d'altre esser humà que s'hi veu en la necessitat de vendre hores de la seua vida.

Anna Peña, secretària d'Imatge i Comunicació d'ERPV

Sense periodisme no hi ha democràcia. En defensa dels mitjans públics de comunicació

Anna Peña

L’actual context econòmic ha estat usat com a pretext per al desballestament dels serveis públics. Aquesta onada també ha arribat als mitjans públics de comunicació al País Valencià. Després d’un grapat d’anys de deteriorament premeditat de la radiotelevisió pública dels valencians i les valencianes per part del Consell, divorciant-la de la societat, i de dos anys de remor d’un possible ERO a RTVV, aquest s’ha produit afectant el 76% de la plantilla i consumant el robatori d’un servei públic clau per a qualsevol societat democràtica: radiotelevisions públiques al servei de la democràcia.

Èlia Navarro, sectorial de la Dona d'ERPV

Tres eren tres... I ninguna era bona

Esquerra

'Nosaltres parim, nosaltres decidim'. Aquesta era la consigna que s'escoltava als carrers de València durant els anys vuitanta, setmana sí, setmana també. Les dones, ciutadanes de ple dret, que per diferents motius (manca d'educació sexual, desinformació sobre mètodes anticonceptius, retallades brutals de recursos i equipaments sanitàris i educatius…) es veuen en la necessitat de prendre la decisió d'interrompre l'embaràs, es compten per milers arreu de l'Estat Espanyol.

Joan Vea, secretari de Política Econòmica d'ERPV

Som Països Catalans, també econòmicament

Joan Vea

El passat dia 20 d’abril Esquerra Republicana va celebrar a la seu nacional la jornada 'Els Països Catalans en el procés de transició nacional', en la que una part del debat es va centrar en temes d’integració econòmica dels Països Catalans. Quan parlem de Països Catalans, sovint tendim a centrar-nos en els aspectes culturals i lingüístics que ens uneixen i ens oblidem que som un territori econòmicament integrat.

Anna Martínez presidenta d'Esquerra Faura

De terrorisme, nazisme i d’altres insults a la intel·ligència

Anna Martínez

No hi ha setmana que a algun dirigent del PP, no se li veja el llautó antidemocràtic. Cada cop que són davant d’un micròfon i bramen, les xarxes socials i els periòdics es fan ressò de les declaracions poc afortunades, per dir-ho finament, de dirigents poca-soltes i amb llengua d’espart. I és que d’on no n’hi ha, no en raja. Primer, fou Cristina Cifuentes, que sense vergonya ni pudor acusà les PAH de terroristes, i la premsa afí al règim, insuperables en el seu paper de cheerleaders, volgueren desacreditar Ada Colau i tots els activistes en defensa d’un dret recollit en la sacrosanta Constitució espanyola: l’habitatge.

Vicent Noguera, president d'Esquerra-Sagunt

No volem cap altre carrer amb el nom de còmplices de la repressió i la intolerància

sagunt, municipi, país valencià

Una vegada més l’essència més rància del PP es fa evident volent donar-li a un carrer de Sagunt el nom d’un alcalde franquista còmplice de la dictadura feixista, un règim que com ja és sabut exercia la repressió amb tot qui tenia la ideologia contraria. Mentre la postura del PSOE i SP, és l’abstenció i plantegen dubtes sobre la conveniència d’aquesta decisió des d’Esquerra Republicana ho tenim molt clar: no volem cap altre carrer amb el nom de ningú que d’una manera o altra ha sigut còmplice de la dictadura franquista.

Carme Camps, secretària de la Dona d'ERPV

La perversió dels Drets Humans Universals segons el PP

Carme Camps

L’any 1948 l’Assemblea General de les Nacions Unides aprovà i proclamà la Declaració Universal dels Drets Humans. Tota una llei internacional, ideal comú de tots els pobles i de totes les nacions. Una declaració de principis, sí; però qui s’atreveix a negar-los encara que siga de paraula? Doncs, hi ha gent que els ha oblidat o no els coneix. Ha oblidat que som en un continent que fa bandera d’aquests principis i que, a més a més, els imposa a altres.

Joan Vea, secretari de Política Econòmica d’ERPV

Alimentar-se de molles

Joan Vea

Fa un parell de mesos, vaig dir que Mònica Oltra no tenia ni idea del que parlava quan va dir que la solució perquè s'acabaren les retallades al País Valencià era no pagar el deute il·legítim. Fa un parell de setmanes Compromís va traure el seu estudi sobre el deute il·legítim al País Valencià, que xifrava en 2.942 milions d'euros (un 10% del deute total de la Generalitat Valenciana). Aquest fet no resol res, ja que el problema principal de la Generalitat Valenciana no és la quantitat de deute (encara que és la més elevada en proporció al PIB de les comunitats autònomes), sinó que el País Valencià pateix una extracció colonial de rendes per part de l'Estat Espanyol (com ho va qualificar el catedràtic Germà Bel) de 6.