ERC Palafolls

L'agenda d'actes per les municipals 2015

Esquerra Palafolls presenta l’agenda d’actes de campanya

Ja us podeu descarregar en format imatge, per consultar i per compartir a les xarxes, l’agenda d’actes de campanya que anirem realitzant durant aquestes dues properes setmanes i fins el final de la campanya electoral oficial. La informació també la podreu trobar clicant en el banner superior del marge dret del web. Els actes seran aquests: Divendres 8 de maig a partir de les 16h carpa informativa i inflable a la Plaça del Fòrum Palatiolo Dissabte 9 de maig a les 10h del matí carpa informativa a la Plaça de la Fassola de Sant Lluís Dissabte 9 de maig a les 13h vermut xerrada al local social de Sant Genis Dissabte 16 de maig a partir de les 10h del matí carpa informativa i inflable a les Valls d’Ax Dissabte 16 de maig a les 19:30h ACTE CENTRAL de campanya a la Glorieta del Dr Torner Diumenge 17 de maig a partir de les 10h del matí carpa informativa i xocolatada a la Pista polivalent de Mas Reixach Divendres 22 de maig a partir de les 16h carpa informativa i inflable a la Plaça de Poppi Divendres 22 de maig  a les 20h acte final de campanya a la Plaça de Poppi

'Zugzwang. El Dietari del Procés'. La nostra recomanació per a la Diada de Sant Jordi de demà

Per Sant Jordi, arriba el llibre ‘Zugzwang. El Dietari del Procés’

Si demà baixeu a veure i viure el Sant Jordi a Barcelona, us recomanem que compreu el llibre ‘Zugzwang. El Dietari del Procés’, que surt demà mateix i estarà en exclusiva a les paradetes de l’Esquerra de l’Eixample i de l’entitat El Sotrac. El llibre, que relata el dia a dia del procés d’independència de Catalunya des de la signatura de l’acord per entre Mas i Junqueras el 19 de desembre de 2012, fins uns dies després de l’acord per les plebiscitàries el 18 de gener de 2015, inclou també un improperi contra Catalunya per cadascun dels 761 dies del procés. Trobareu més informació sobre el llibre al web oficial. El llibre l’han escrit els germans periodistes Guifré i Oriol Jordan. L’Oriol és el company d’ERC Palafolls que enguany anirà a la llista que encapçala en Francesc Alemany com a número 10. Per descomptat, pels que no sigueu demà a Barcelona, ben aviat vindran a fer la presentació del llibre a Palafolls, us anunciarem la data durant els propers dies. Mentrestant, us heus ací els horaris i els llocs concrets on estaran signant demà a Barcelona: Matí: a les 12h a la Rambla de Catalunya L’Oriol i en Guifré Jordan signaran exemplars de ‘Zugzwang. El Dietari del Procés’ a la paradeta de l’Esquerra de l’Eixample, a la Rambla de Catalunya, 77, de les 12h del migdia fins les 14h. Tarda: a les 17h a la Rambla A la tarda, podreu trobar als autors de 17h de la tarda a 19h a la paradeta de l’entitat El Sotrac, a la Rambla, a l’alçada del carrer Portaferrissa, davant de l’Hotel Montecarlo.

El BOPB ja està disponible pels ciutadans que vulguin saber qui es presenta a les eleccions dels seus pobles

Ja podeu consultar les llistes electorals de Palafolls

En virtut del dret a la informació i al coneixement, des d’Esquerra Palafolls us facilitem l’enllaç al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, que avui ha fet públiques totes les llistes electorals de les candidatures que es presentaran a Palafolls a les eleccions del mes vinent. Entre aquestes llistes hi ha la d’Esquerra Republicana, que ja vam presentar fa uns dies. Ara és l’hora de la política. Volem felicitar a la resta de formacions per haver fet el pas endavant en un moment en el qual Catalunya necessita la màxima implicació per transformar aquestes eleccions municipals en la primera volta de les plebiscitàries del 27 de setembre. I els ajuntaments i els seus governs són el primer esglaó i el més important, per construir, fent política, un país nou.  Consulta aquí les llistes electorals.

La negació de la realitat

Arrel de la resposta del govern municipal al comunicat que publicàvem ahir sobre les mentides de l'alcalde en relació al cost de la caserna, avui repliquem els arguments que han exposat per negar l’evidència d’un document oficial generat pel mateix ajuntament en el que s’expliciten i es detallen tant els costos de la construcció de la nova caserna com les fonts de finançament que s’han utilitzat:   El govern diu: El cost de construcció de l’obra és molt menor del que indica el cost total. Obvi, si et conviden a un festa i has d’anar d’estrena, o adaptes el teu pressupost a les teves necessitats (vestit, camisa, mitjons, sabates i corbata... si és el cas...) o vas descalç i sense americana. Sí senyors, el cost estricte de construcció de la caserna és menor; el cost total incloent projecte (i no només un, sinó les diverses correccions necessàries), mobles, adequació de dependències, etc. és de 532.780,07€.   També assenyala que: Havien comptat amb una quantitat determinada de subvenció que després s’ha retallat! Si miri, és que ens ha passat per sobre una terrible crisi econòmica que ha obligat a tothom, també les administracions, a prendre mesures extraordinàries sent sovint els ajuntaments els més perjudicats. El que s’espera d’uns bons gestors és que reaccionin i s’adaptin a aquests imprevistos, per exemple transformant el projecte en una proposta molt més raonable i, en cap cas, actuant de forma immadura gastant el mateix tot i la retallada segura i anunciada, com bé ens expliquen.   Després afirma: Els diners no surten dels impostos dels ciutadans. Correcte, és una de les moltes variables d’ingressos que tenen els ajuntaments, com les subvencions o la venta de patrimoni propi. No coneixem ningú però que es faci trampes al solitari i que, per reformar-se una casa, es vengui un pis de la família però es quedi ben tranquil perquè la despesa de l’obra no ha sortit de la seva nòmina. Dit d’una altra manera, és tant obvi que els 218.

L'alcalde menteix sobre el cost de la caserna

En declaracions parlava d'un cost  "gairebé gratuit" de la nova caserna de la policia. Un informe oficial eleva la despesa total a 532.780,07€, amb un cost directe pel pressupost municipal de 218.000€, molt lluny del que l'alcalde va assegurar, en declaracions a Ràdio Palafolls, que seria de pràcticament zero euros després de les nostres crítiques.   Aquesta xifra es desprèn d’un informe del mateix ajuntament al qual hem tingut accés a través d’una petició formal. El document indica també que a aquesta xifra hi hem de sumar la subvenció de la Generalitat de Catalunya, a través del pla únic d’obres i serveis (PUOSC), per valor de 134.042,70€, i la subvenció de la Diputació de Barcelona, de 180.000,00€. El cost total de la nova infraestructura és de 532.780,07€, una xifra final que l’alcalde de Palafolls també va negar quan va ser interpel·lat directament pel portaveu d’ERC, Francesc Alemany.   Així doncs, la caserna no només no ha tingut un cost de “gairebé zero” com indicava l’alcalde, sinó que, a més, l’ens municipal és el principal inversor, amb una aportació de més de 200.000€, en una nova infraestructura grandiloqüent, amb sensibles deficiències pel que fa al seu ús principal, un cost elevadíssim que no és res més que un pedaç i una nova oportunitat perduda per potenciar l’ús d'aquest àmbit per a la gent i les entitats, tal i com hem denunciat reiteradament.   Des d’Esquerra Republicana Palafolls, volem mostrar la nostra indignació pel que fet que l’alcalde menteixi contundentment, venent com a transparent i exitosa una gestió opaca i enganyosa que respon a un model de poble de façana que desatén les importants deficiències en els serveis, i que ja s’ha allargat més de trenta anys arribant a l’esgotament.   Dit això, si de tot plegat algú vol concloure que estem en contra que la policia tingui unes instal·lacions dignes i òptimes, no serà res més que un nou intent de manipulació que no mereix cap tipus de comentari.

L'espai on fa vuit anys s'hauria d'haver construit la rotonda entre Sant Lluís i el Marineland

De la incontinència verbal a la distorsió dels fets

S'acaba d'aprovar en Ple el projecte i l'acceptació de la subvenció de la Diputació per la construcció de la girola d'accés al Barri Sant Lluís davant del Marineland. Es tracta de dos punts que han estat aprovats per assentiment, és a dir tots els grups a favor, pel Ple però, lluny d'estar satisfet, el senyor alcalde ens retreu que no estiguem feliços i saltant d'alegria davant d'aquesta notícia i, a més de practicar electoralisme i d'embrutir la pre-campanya.    Analitzem un moment el fons d'aquest retret; el senyor alcalde no es queixa de que no estiguem a favor de les propostes positives pel municipi, ni tant sols que ens hagi costat votar-ho a favor, es queixa que li traslladem una altra manera possible de veure les coses.... i ho fa en pre-campanya.   ERC Palafolls ha votat a favor un percentatge altíssim de les diverses propostes que durant aquests quatre anys han passat per Ple, i n'ha votat algunes altres en contra, sempre argumentadament i amb un criteri clar i transparent. Ens hem queixat del que, des del nostre punt de vista, eren errors de criteri greus; la ubicació i la despesa de la caserna, la passera, la gestió de la policia, la gestió de la llar d'infants, la relació amb les entitats i associacions, la despesa i la ubicació de la Nau d'entitats o la política urbanística a la carta practicada. Sempre hem intentat proposar alternatives i practicar una política constructiva i ser prou didàctics com per poder fer entendre el nostre posicionament amb un escàs o nul resultat.   El passat divendres, abans de votar els dos punts corresponents a la girola, des d'ERC vam apuntar l'existència d'una notícia, donada pel mateix alcalde el passat octubre del 2007, en que donava per fet i de forma imminent la construcció d'aquesta obra i, vuit anys després sembla que sí que ens sortirem. I vam votar a favor.   Al senyor alcalde li sap greu que fem evident la incontinència verbal que va patir fa 8 anys (algú podria titllar-la de mentida), com moltes d'altres relacionades amb multitud d'obres fetes al municipi, però ai las, som nosaltres els que practiquem electoralisme.

Imatge oficial de la candidatura d'ERC Palafolls per a les municipals del mes de maig

La llista d'ERC Palafolls 2015

Vint-i-tres són les persones que composen la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya de Palafolls. 10 dones i 13 homes de totes les edats i racons del nostre municipi. Un equip que combina la veterania dels membres amb responsabilitats dins de la Secció Local amb l’impuls de la joventut que puja i, tot plegat, encapçalat per segona vegada per en Francesc Alemany i Martínez. Respecte a fa quatre anys destaquen dues dades que defineixen l’essència de la llista; 13 noves incorporacions, sobretot en la part inicial de la llista, que aporten una important injecció de regeneració i, fins a 17 persones independents que indiquen una voluntat molt clara d’integrar diferents sensibilitats i punts de vista. Amb una mitjana d’edat de quaranta i pocs anys, la candidatura d’ERC Palafolls està formada per dones i homes molt actius dins el teixit associatiu del poble, amb perfils professionals molt variats i amb un objectiu molt clar; liderar el canvi per un nou Palafolls. Un equip amb un alt nivell de compromís amb el nostre poble i amb les ganes, la voluntat i la il·lusió per esdevenir l’alternativa a l’actual govern per encarar el futur amb l’optimisme necessari per avançar. La llista (podeu consultar les notes biogràfiques de cadascú en el darrer Esquerranet) 1. Francesc Alemany i Martínez 2. Susanna Pla i Capdevila 3. Jordi Villaret i Sayago 4. Judit Caimel i Pujol 5. Sergi Romero i Pinet 6. Marc Stock i Dalmau (JERC) 7. Helena Carles i Garau 8. Xavier Sitjà i Clos 9. Imma Bigas i Bassart 10. Oriol Jordan i Ramon 11. Anna Remacha Vivas 12. Maria Rosa Artigas i Massot 13. Jordi Pedemonte i Pica Suplents 14. Xavier Salicrú i Siscart 15. Sònia Gonzalez i Hernandez 16. Josep Garcia i Morató 17. Raquel Garreta i Martin 18. Miquel Fontseca i Corominas 19. Carme Mullon i Perez 20. Alpha Baldé i Kande 21. Pascal Godefroy 22. Odette Alemany i Martínez 23. Josep Soms i Colprim  

Xerrada-col·loqui “El màrqueting de ciutats com a eina de desenvolupament econòmic" demà al vespre a la Biblioteca Enric Miralles

Demà dimarts farem la xerrada-col·loqui “El màrqueting de ciutats com a eina de desenvolupament econòmic” a càrrec de Ferran Muñoz, després que fos suspesa en senyal de dol per l’accident aeri de la setmana passada. Serà a les 20.30 a la biblioteca Enric Miralles i serà la darrera del cicle de xerrades “Palafolls a debat”. Ferran Muñoz Porrino és Llicenciat en Geografia per la UdG amb un Postgrau en Direcció del desenvolupament econòmic local per la Universitat Pompeu Fabra . Calellenc de mena i Palafollenc d’adopció, la seva trajectòria professional està vinculada actualment a l’Ajuntament de Calella com a Responsable de Comunicació 2.0 a la Regidoria de Comunicació i Noves Tecnologies des de l’any 2012. Anteriorment, ha estat Cap de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Calella des del 2004. Ha estat Director de la Fira de Calella i l’Alt Maresme (2004-2011) i vocal de la Junta de la Federació de Fires de Catalunya (2008-2011, Responsable de Qualitat ISO 9001 i SICTED, Cap del Gabinet del Pla d'Acció Local per a la millora de la competitivitat turística de Calella fins al 2011 i impulsor de la marca ciutat ‘Calella és més’ (2009).  Us esperem demà al vespre, sens dubte serà una xerrada-col·loqui molt interessant i enriquidora.

ERC expressa el seu dol per les víctimes de l'accident aeri

Esquerra Palafolls suspèn la xerrada prevista per demà a causa de l’accident aeri

ERC Palafolls suspèn la xerrada “Màrqueting de ciutats com a eina de desenvolupament econòmic”, que s’havia de realitzar demà dijous a la Biblioteca Enric Miralles, amb la participació del ponent Ferran Muñoz. El motiu és l’accident aeri que va succeir ahir. Des d’Esquerra ens volem sumar al condol per les víctimes, i properament anunciarem la nova data de l’acte.