ERC Palafolls

Targetó que convoca a la mobilització d'aquest vespre a Palafolls

ERC mostra el seu desconcert per l'ajornament del ple de manera improvisada

El Grup Municipal d'ERC a Palafolls mostra el seu desconcert per l'ajornament del ple previst per aquest vespre, a les 21h; un ple que ja no s'hauria d'haver convocat per la coincidència amb la Vaga Feminista, fet que no ha fet reaccionar l'equip de govern fins ara. "Estem sorpresos per la improvisació que implica una decisió com aquesta. El ple és un òrgan que es convoca amb dies d'antel·lació i tothom sabia quan es va programar que hi hauria aquesta coincidència", ha declarat el portaveu i candidat a l'alcaldia Francesc Alemany, en relació a aquesta nova "mostra d'improvisació". ERC s'adhereix a la Vaga Feminista a través d'una moció Esquerra Republicana tenia previst presentar aquest vespre una moció que reclama a l'ajuntament un esforç en aprofundir en la recerca de la igualtat entre homes i dones, establint sinergies amb les empreses del poble, el treball per prevenir qualsevol tipus de discriminació a les dones, l’assetjament sexual o per raó de sexe en qualsevol espai, fent especial incidència en l’àmbit laboral i els espais d’oci.  En el text de la moció, ERC posa l'accent també en tenir la perspectiva de gènere com a eix central de les actuacions de l’Ajuntament i de les polítiques fetes des del govern municipal. En aquest sentit, insta a implementar polítiques que redueixin els casos de pobresa energètica que, en gran mesura, afecten a dones grans que viuen soles.  ERC convoca a una concentració davant l'ajuntament a les 20h Des d'Esquerra Republicana i el Jovent Republicà del poble s'ha convocat a una concentració davant de l'ajuntament, en suport a tots els actes de la Vaga Feminista que s'estan desenvolupant en motiu del Dia Internacional de les Dones. La convocatòria és oberta a tothom, a les 20h, i es llegirà un manifest.

Francesc Alemany durant els moments inicials de la seva intervenció divendres al Casal d'Avis

Alemany posa les persones i les entitats al centre de tot en la seva presentació com alcaldable

ERC Palafolls va omplir divendres de gom a gom el Casal d'Avis de Palafolls, amb prop de dues-centes persones assistint a la presentació del candidat, Francesc Alemany, que va desgranar el projecte que ha anat construint conjuntament amb tot l'equip republicà durant els darrers vuit anys; per conformar una alternativa de govern al municipi que regeneri el poble i en reforci l'autoestima. Durant l'acte també va intervenir l'alcaldessa d'Arenys de Mar i vicepresidenta de l'AMI, Annabel Moreno, que va contextualitzar la situació del món municipal en l'àmbit català i la importància que en aquest cicle electoral s'aconsegueixin, com va passar el 1931, el nombre més gran possible d'alcaldies republicanes per poder seguir treballant per la construcció de la República. Moreno ho va exemplificar amb una anècdota curiosa d'una visita a Oriol Junqueras a la presó, que li va traslladar: “si els candidats no arribeu malalts al mes de maig, és que no heu fet prou”. Entre la intervenció de l'alcaldessa d'Arenys i Alemany, el públic va rebre amb molta calidesa la intervenció de diversos companys de la secció local cap al candidat, que van pujar a l'escenari amb una lletra il·luminada que representava una característica d’Alemany. La successió de lletres il·luminades a l'escenari van conformar la frase 'Estem a Punt' (Empàtic, Sorprenent, Trempat, Eloqüent, Mestre, Audaç, Preparat, Únic, No puntual i Tossut). El candidat d'ERC a les eleccions municipals, que se celebraran el 26 de maig (en coincidència amb les europees), va pujar a l'escenari apuntant una darrera lletra extra: l'E "d'equip". Alemany va aprofitar aquest moment per agrair als companys i a la família el suport que li han donat des del primer dia, la base de tot perquè el projecte tiri endavant. La proposta política va tornar a situar les persones i les entitats al centre de tot. Alemany va fer valdre que del que es tracta és de fer una nova política al poble on importi més el contingut que el continent (com va exemplificar amb una costosa caserna que avui cau a trossos), fent especial atenció a la joventut, la cultura, l’educació i les entitats.

Francesc Alemany

Francesc Alemany serà presentat divendres 22 de febrer al Casal

ERC Palafolls presentarà el seu cap de llista per a les eleccions municipals, Francesc Alemany, divendres 22 de febrer, a les 20h al Casal d'Avis de Palafolls (Mas Pinell, 44).  La presentació del cap de llista dels republicans vindrà apadrinada per l'alcaldessa d'Arenys de Mar i vicepresidents de l'AMI, Annabel Moreno, i l'acte comptarà també amb l'actuació musical d'Alverd Oliva. La formació republicana convida a tota la ciutadania a passar una vetllada amb el candidat d'ERC tot prenent un refrigeri, i a portar càmera de fotos a l'espera de les sorpreses que s'esdevinguin durant l'acte.  

Francesc Alemany, cap de llista d'ERC Palafolls

Francesc Alemany #APunt per ser el proper alcalde de Palafolls

L'assemblea d'ERC Palafolls, formada per més d'una vintena de persones, ha decidit triar per unanimitat a Francesc Alemany com a cap de llista dels republicans per a les eleccions municipals vinents del 26 de maig. Alemany és l'actual portaveu de la formació al grup municipal de l'ajuntament de Palafolls. És veí de Santa Maria, geògraf de formació i directiu d'una empresa de serveis informàtics i consultoria. Ha estat a la Comissió de Reis, també al Futbol Palafolls i al Futbol Sala. La formació que lidera l'oposició anirà configurant la llista i els suports amb els quals concorrerà a les municipals, a la vegada que seguirà treballant en la confecció del programa electoral. ERC ha difós un vídeo per xarxes socials on el candidat del partit a l'alcaldia del municipi defensa la necessitat d'un canvi per implantar "una nova manera de fer que posi per endavant l'educació, el territori, les entitats i també el jovent, entre d'altres", situant la gent al centre de tot. La ciutadania tindrà l'oportunitat d'anar coneixent totes les propostes del partit a través del cicle de xerrades i els actes que s'estan organitzant i realitzant en el cicle de xerrades 'Palafolls, #APunt per governar'. La presentació pública del candidat serà el diumenge 24 de febrer, amb la presència del senador d'ERC, Bernat Picornell.  

#APunt per governar, la campanya d'ERC Palafolls per explicar el model de Poble que proposen pels propers anys

ERC Palafolls inicia la campanya '#APunt' amb un cicle de xerrades on exposarà el model de poble per Palafolls

Esquerra Republicana de Palafolls endega la campanya 'Palafolls. #APunt per governar', que inclou un cicle de xerrades obertes al debat, mitjançant el qual els republicans explicaran els aspectes més rellevants del model de poble que han estat treballant durant els darrers vuit anys, i que ara pretenen cristal·litzar assumint el lideratge del govern de la vila. El partit encapçalat pel portaveu del Grup Municipal, Francesc Alemany, i tot un equip de gent preparada al costat, recull temes que han preocupat a la gent i dels quals ERC n'ha fet bandera durant els darrers anys, tant escoltant el ciutadà a peu de carrer, com en diversos actes i de manera orgànica al plenari municipal. Amb aquest cicle, la ciutadania podrà conèixer quines són les propostes concretes del partit en aquests aspectes, i aportar i debatre idees.  Les xerrades donaran continuïtat al programa que els republicans van presentar fa quatre anys, on els eixos temàtics principals eren els joves, la cultura, la marca de poble i el treball. Divendres vinent, 18 de gener, a les 20h al Punt d'Informació Juvenil, tindrà lloc la primera de les quatre converses previstes: la de gestió de residus, amb la presència de David Vila, tècnic de Medi Ambient, i especialista en gestió i recollida de residus. El calendari de les quatre trobades és el següent: 18 de gener - Gestió de residus 8 de febrer - Vila Educadora 1 de març - Gestió cultural 29 de març - Gestió de l'aigua.

El ple es torna a convocar a les 9 h del matí, un horari difícil de conciliar

La supressió de la matrícula de l'EMMiD i la bonificació del cotxe elèctric, els principals imperatius d'ERC pel debat de les Ordenances Fiscals

Esquerra Republicana de Catalunya a Palafolls proposarà dues modificacions importants sobre les Ordenances Fiscals (OOFF), que el Govern municipal portarà a la seva aprovació dijous 25 d'octubre en una sessió plenària extraordinària: la supressió de la matrícula de 50€ per alumne que l'equip de govern s'ha tret del barret sense avís previ a l'Escola Municipal de Música i Dansa, i una bonificació del 50% pels usuaris que apostin pel vehicle elèctric. ERC proposa reflexionar també sobre d'altres temes que no queden ben resolts, sobretot pel que fa referència a l'IBI, la recollida selectiva, o el clavegueram. Una vegada més, la força liderada per Francesc Alemany denuncia que el govern convoqui el ple a les 9 h del matí, horari que farà impossible l'assistència d'alguns components del Grup Municipal d'ERC i dificultarà la defensa de les esmenes, i demana una rectificació en aquest sentit. Supressió de la matrícula de l'Escola Municipal de Música i Dansa ERC ha mostrat la seva sorpresa perquè el govern format per PSC-EUiA i el regidor no adscrit, hagi inclòs una matrícula de 50€ per alumne a l'Ordenança número 16 (Taxes de serveis generals), que es refereix a l'Escola Municipal de Música i Dansa. Després del rebombori ocasionat just abans de les vacances amb les prematriculacions i les contractacions irregulars, els republicans veuen del tot innecessari inventar-se ara una matrícula de 50€ per alumne que l'únic que farà serà agreujar el descontentament generalitzat amb la gestió d'aquest servei.  En concret, es proposa suprimir aquesta referència: "S'inclou la matrícula per tots els alumnes que es matriculin tant de música com de dansa per import de 50,00 euros/alumne, sense possibilitat de bonificació i sense retorn de la quota de matrícula en cas de baixa, en qualsevol moment del curs". Bonificació del cotxe elèctric Sobre l'altra modificació que els republicans pretenen introduir a les OOFF, hi ha una voluntat explícita de premiar els conductors amb consciència mediambiental que apostin per vehicles llur font d'energia sigui de tipus completament elèctrica, híbrida, o que utilitzin sistemes d’energia alternatius i/o combustibles ecològics menys contaminants, com ara el metà a excepció expressa del biodièsel.

La regidora Susanna Pla ha respost a les preguntes de Ràdio Palafolls

Susanna Pla: "Per què volem una caserna de disseny? El que volem és una policia efectiva"

La regidora d'ERC, Susanna Pla, va participar el passat dimecres al programa 'Assumptes Interns' de Ràdio Palafolls, que ha recuperat les entrevistes als regidors que componen el ple municipal. La conversa va servir per fer un balanç de l'actualitat del municipi i la gestió que n'ha fet tant l'equip de govern per part d'Esquerra Republicana. ERC mostra els seus dubtes sobre la idoneïtat de l’espai que ocupa la caserna La problemàtica de la ubicació i després de les esquerdes que han aparegut a la caserna de policia, ha estat un dels cavalls de batalla per part dels republicans des de l'oposició. La regidora Susanna Pla va expressar els seus dubtes sobre la idoneïtat de l'espai i la despesa feta: "Per què volem una caserna de disseny? El que volem és una policia efectiva de proximitat". ERC sempre ha defensat que "els vehicles han de poder entrar i sortir de manera més ràpida", i la ubicació triada per l'equip de govern no ho facilita ara mateix. Esquerra Republicana considera que cada vegada que es vulgui fer un nou equipament al municipi "cal tenir en compte l'opinió dels potencials usuaris", fet que no es va tenir en compte en el cas de la caserna, però tampoc del local de Joves de Can Batlle: "tenim el local de joves més bonic de la comarca, però no s'ha fet tenint en compte les necessitats dels joves. Què necessiten, què volen?". Pla va recordar que dels 20.000 € que no es van destinar a fer Pla de Turisme, perquè ho va assumir la Diputació, 10.000 € van anar a un projecte juvenil de Nicaragua, però els altres 10.000 € restants que ERC reclamava per polítiques de joventut al poble, "no sabem on han anat a parar". El desori de la gestió de la recollida selectiva La regidora republicana va posar èmfasi també en la situació caòtica que s'ha produït durant els darrers mesos a Palafolls amb el desori de la recollida selectiva. "Hi havia molts dubtes, i la gent preguntava, perquè se sentia desinformada". Pla va explicar que, segurament, l'estiu no havia estat el millor moment per fer el canvi d'empresa i que, una vegada més l'ajuntament va ser poc transparent i molt precipitat en la resolució del conflicte".

Una de les múltiples fuites que es van viure durant el 2017 al poble

Palafolls seguirà tenint un dels rebuts d’aigua més cars

Esquera Republicana ha tornat a deixar en evidència que la política de pedaços amb el subministrament de l’aigua, en aquesta ocasió, no farà res més que seguir mantenint una de les factures més cares de tot Catalunya, a través del cànon de l’aigua. La reiteració de les diverses avaries que s’han produït a la xarxa de distribució i abastament de l’aigua, són el símptoma evident de la deixadesa en la gestió del problema. Segons un informe recent de l’empresa subministradora, SOREA, que fins ara només havia reconegut deficiències menors a la xarxa, caldria substituir fins a un 30% del nombre de canonades de Palafolls, a causa de la seva antiguitat i material (fibrociment) amb el qual estan construïdes. La conseqüència directa d’aquesta situació és que 3 de cada 10 litres d’aigua tractada i potable es perden a la xarxa de distribució municipal. El portaveu del Grup Municipal d’ERC, Francesc Alemany va denunciar en el darrer ple de juliol que l’ajuntament no té voluntat per afrontar l’enorme hipoteca que representa la combinació de l’estat d’aquesta xarxa amb les condicions del contracte que existeix per aquest servei amb SOREA i la repercussió final en la butxaca del ciutadà. “L’obra la realitzarà SOREA, i aleshores, qui la pagarà?”, preguntava el líder republicà. El regidor responsable, Martí Victòria, afirmava que els diners sortirien del cànon. “Entenc que el que vostè està exposant –seguia Alemany-, és que la repercussió directa en el rebut serà mínima, quasi inexistent”. “Però vostè ha afirmat que la resta aniria via cànon. I aquest cànon, qui el paga?”. Victòria va admetre aleshores que el cànon també el pagaria el ciutadà, al cap de l’any. “És que semblava que com que vostè deia que no aniria a la taxa, no el pagarem” va reblar.  

Esquema bàsic dels efectes de l'adjudicació del nou contracte per part de l'ajuntament

ERC demana al Govern abandonar la política de pedaços i optar pel sistema de recollida de brossa porta a porta a Palafolls

El Govern delega el servei de recollida de brossa en el Consell Comarcal El proppassat 22 de maig, en un ple extraordinari a les 9:45 h del matí, l'equip de govern prenia la decisió de delegar el servei de recollida i gestió de residus en el Consell Comarcal. La mesura era un pedaç més en la gestió municipal de la recollida de la brossa a Palafolls, després d'haver mantingut durant anys una empresa de recollida de residus de rebuig (fracció resta) amb una situació contractual i de facturació absolutament irregular. Quina és la inversió econòmica que fa l'ajuntament amb aquesta operació? El contracte té un valor aproximat de 328.000 €/any IVA inclòs amb una durada de 8 anys (4+4 prorrogables), amb una inversió aproximada de 180.000 € en camions i contenidors. La brossa crida la brossa El canvi d’una empresa a l’altra ha provocat que el problema es faci més visible. Les mesures del consistori de reduir el nombre de contenidors, és a dir, de punts de recollida sota la creença que això abaratirà el cost de la recollida, ha destapat no només les irregularitats contractuals, sinó que també el perill que el municipi no arribi a l’objectiu de recollida de brossa selectiva fixat per l’Agència Catalana de Residus d’un 60% per al 2020, amb sancions econòmiques per als municipis que no hi arribin. Actualment, Palafolls només en recull el 30%. L’alcalde afirma que el canvi d’operador del servei s’ha produït simplement per les promeses insistents de la nova empresa Escolta l’àudio En l'intercanvi dialèctic entre l'alcalde i el cap de files d'Esquerra Republicana, Francesc Alemany, la intervenció de l'alcalde, el socialista Valentí Agustí, va ser del tot desconcertant. Agustí va justificar la delegació del servei de recollida en el Consell Comarcal perquè l'empresa del CCM va venir a l'ajuntament a oferir-se un munt de cops assegurant cada vegada que el servei seria millor: "Quan et diuen, una i altra vegada, van venir 80 vegades a oferir el servei, i cada vegada millor, amb més coses.