ERC Palafolls

La manifestació feminista a Barcelona (ACN)

ERC demanarà al Govern que es comprometi a promoure plans d’igualtat de gènere en tots els àmbits del municipi, amb una moció al proper ple

Esquerra Republicana de Catalunya a Palafolls farà una crida al Govern perquè el municipi aprofundeixi en la implantació d’una sèrie de mesures per a garantir la igualtat de gènere en tots els àmbits de Palafolls. La cerca de la igualtat d’oportunitats, en aquest cas a raó de gènere, és l’objecte de la segona moció que els republicans presentaran en el proper ple ordinari de Palafolls (a banda de la que defensarà l’escola catalana), un cop es convoqui. La moció, inclosa en el marc de la commemoració de la jornada feminista del 8 de març, demanarà al Govern municipal que manifesti el seu compromís per equiparar els drets de les dones, en col·laboració amb les entitats de dones del municipi i rebutjant qualsevol tipus de discriminació. ERC creu convenient continuar treballant amb les empreses del municipi per l’elaboració de plans d’igualtat que facin possible la reducció de la bretxa salarial, la promoció de dones als càrrecs de decisió i l’adopció de mesures que permetin la conciliació de la vida personal, familiar i laboral. La formació independentista s’ha implicat de manera intensa en la iniciativa internacional de fer una Vaga General de dones el dia 8 de març, que ha dut a 200.000 persones a manifestar-se al centre de Barcelona.  

#somescola

ERC presentarà una moció al proper ple en defensa de l’Escola Catalana

Esquerra Republicana de Catalunya a Palafolls presentarà una moció al proper Ple municipal en defensa del model d’Escola Catalana i d’immersió lingüística. Aquesta moció és una resposta als atacs que l’escola catalana ha estat rebent de manera intensa durant els darrers mesos de mans de Ciutadans i el Partit Popular. Pels republicans, cal rebutjar el trencament que volen imposar aquestes formacions, mitjançant la introducció d’una casella per triar el castellà com a llengua vehicular. Aquesta iniciativa que no fa més que segregar i dividir la nostra societat per motius de llengua en contra de l’Estatut de Catalunya i de la consensuada Llei d’Educació, no és res més que un capítol més de les humiliacions a les quals l’escola pública ha de fer front a causa de l’aplicació de l’article 155. El nostre model escolar està compromès amb la cohesió social i garanteix la igualtat d’oportunitats per a l’alumnat, assegurant el coneixement de les dues llengües per part dels joves.  

La caserna s’esquerda

Els regidors d’Esquerra Republicana de Palafolls han visitat aquesta setmana la caserna de la Policia Local, i han pogut constatar que l’edifici es troba en un estat deplorable, a causa d’unes esquerdes de grans dimensions que han anat apareixent de manera visible tant a l’interior com a l’exterior de l’edifici, on s’uneixen els mòduls annexos de nova construcció amb l’edifici antic. Aquestes deficiències han provocat que fins i tot s’hagi hagut de precintar una sala pels serveis de prevenció de riscos laborals, a causa del deteriorament per la presència d’esquerdes al sostre. Aquest fet però, no és l’únic que els regidors republicans han lamentat en la visita realitzada a les instal·lacions policials. Les esquerdes aparegudes als diversos punts d’unió entre l'edificació existent i els annexes de nova construcció​ també han produït el trencament de vidres interiors i de façana. Així, com també s'indica, s'ha ocasionat un ensorrament parcial de la coberta de l’antiga escola, per on s’ha filtrat l’aigua i ha afectat la instal·lació elèctrica, ​i conseqüentment l'enllumenat interior, que ha deixat de funcionar en gran part de les sales, a més de la presència de vidres trencats. Davant d’aquestes importants deficiències, el Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Palafolls exigeix a l’equip de Govern una actuació de caràcter urgent a l’edifici, per tal de no haver de lamentar conseqüències pitjors que puguin afectar la integritat física de les persones. Atesa aquesta situació que ERC qualifica de greu, el partit vol traslladar a l’opinió pública que tot just tres anys i escaig després de la seva inauguració, i un cost astronòmic total que ascendia a 532.780,07€ de diner públic, l’estat actual de la caserna de la Policia Local, situada a la plaça del Fòrum Palatiolo constata que el Govern local ha tornat a prioritzar una vegada més la política de les grans, costoses i vistoses obres a la de l’adaptació de les infraestructures per als usos i les necessitats reals de la ciutadania i les entitats.

ERC comptarà amb més de 40 apoderats per garantir el 21D a Palafolls

Esquerra Republicana de Catalunya a Palafolls comptarà amb més de 40 apoderats al municipi, per tal d’assegurar el màxim de garanties possible durant la jornada electoral del 21D. ERC respon d’aquesta manera a la convocatòria il·legítima d’eleccions al Parlament de Catalunya del Govern espanyol a través del 155, i que de moment no compleix amb tots els estàndards democràtics possibles: la suspensió de l’autonomia de Catalunya, mig govern a la presó i mig a l’exili, mitjans públics coaccionats, l’elecció a dit de l’empresa que haurà de fer el recompte... i fins i tot restriccions en l’ús del color groc.   La formació republicana mai havia tingut tants apoderats en una convocatòria electoral al nostre poble. Donada la situació d’excepcionalitat, el partit ha considerat que calia fer aquest desplegament de més de 14.000 apoderats a tot Catalunya per elaborar un recompte paral·lel. En paraules del president d’ERC Palafolls, Jordi Pedemonte, “la gent d'Esquerra tindrem un mínim de tres apoderats per mesa, gràcies a la col·laboració de molts voluntaris que s'han ofert per ajudar-nos a garantir un procés el més net possible malgrat els esforços del bloc de 155 per adulterar-lo”.   

Els problemes que va originar la canonada rebentada

Sorea quantifica el problema: el 28% de la xarxa de subministrament d'aigua està malmesa, mentre l'equip de Govern afirma que "la xarxa està prou bé"

El GM d'ERC a Palafolls va tornar a denunciar en el ple de divendres passat, que l'ajuntament no posi fil a l'agulla a la gravetat del problema que suposa l'afectació del 28% de l'actual xarxa de subministrament d'aigua i que, evidentment, repercuteix molt directament en el preu final de la factura d'aquest servei en el conjunt dels ciutadans, fent de Palafolls un dels municipis amb l'aigua més cara del país.   Aquesta impactant xifra del 28% (més d'un quart de tota la xarxa), és la que actualment reconeix la mateixa empresa que gestiona el subministrament d'aigua a Palafolls, Sorea. De fet, aquest era un dels motius que va utilitzar en el seu informe del mes de juliol per justificar un nou augment del preu de la factura. Aquesta revisió a l'alça del preu, però, no ha agradat a la Comissió de Preus de la Generalitat, que en un informe ha demanat una correcció al ple de l'ajuntament, ja que ha detectat que Sorea havia doblat una partida justificatòria. El mateix òrgan de la Generalitat ha demanat a l'Ajuntament de Palafolls que dediqui ja una important inversió per reparar aquest sagnant 28% d'afectació a la xarxa.   El portaveu d'ERC al municipi, Francesc Alemany, va demanar en aquest ple de divendres a l'equip de Govern si ja tenia l'auditoria que s'havia demanat al Consell Comarcal sobre l'estat de la xarxa d'aigua. La resposta de l'executiu va ser un "Sí, us la farem arribar". L'equip de Govern del PSC-EUiA i Martí Victòria va afegir, a més, que recentment s'havien invertit 70.000€ en reparar el tram de canonades que va de la cruïlla entre el carrer Major, de Baix i l'Avinguda Pau Casals. L'efectivitat d'aquesta pressuposada obra es va veure dissabte, just un dia després de la celebració del ple: una nova rebentada de canonada en aquest punt, que va provocar diumenge nous talls d’aigua als veïns de la zona; una situació que, dissortadament, els comença a ser habitual.   Malauradament, el Govern segueix defugint i negant aquesta crisi de l'aigua al municipi.

El GM d'ERC va assistir al ple amb unes samarretes reclamant la llibertat dels presos polítics

El Govern del PSC, EUiA i Martí Victòria avala la suspensió de l’autonomia de Catalunya i l’empresonament del Govern de la Generalitat

Esquerra Republicana de Catalunya a Palafolls ha forçat aquest passat divendres un ple extraordinari per poder debatre sobre l’actual situació política per la qual passa Catalunya, i que afecta a tots els estrats del país. Cal remarcar que els republicans han hagut de recórrer a la potestat (que per representació al ple tenen) de convocar un ple extraordinari donat el poc interès del Govern local a posicionar-se sobre aquesta qüestió.   Concretament, ERC ha presentat quatre mocions a debat, dues de les quals s’han aprovat. Aquestes dues han estat, en primer lloc, la que demana al ple que condemni les càrregues de la policia espanyola durant la jornada del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre, i l’altra, la que demana l’alliberament immediat de l’aleshores president de l’ANC, Jordi Sànchez, i del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.     El Govern local, però, no ha permès que prosperin les dues mocions restants: la de rebuig a l’aplicació de l’article 155 i la conseqüent suspensió de l’autonomia de Catalunya, ni tampoc la que demana l’alliberament de mig Govern de la Generalitat, actualment empresonat als centres penitenciaris d’Estremera i Alcalá Meco. L'equip de Govern ha desacreditat aquestes mocions qualificant-les de "mocions trampa".   El portaveu d'ERC, Francesc Alemany, ha retret a l’equip de Govern que justifiqués la defensa del 155 equiparant les dues postures enfrontades com a iguals. L’ús de la violència policial de Guàrdia Civil i Policia Nacional, i tot el pes d’una justícia polititzada a favor de l’Estat, per arremetre contra dos milions de persones defensant la raó dels seus arguments, i també les seves institucions, amb les urnes com a única arma i de manera totalment pacífica.   El regidors que conformen el Grup Municipal d’ERC a Palafolls s’han presentat a la sessió plenària amb unes samarretes en les quals es demanava la llibertat pels presos polítics, i han aconseguit deixar en evidència un executiu local que porta setmanes defugint el debat per evitar les crítiques ciutadanes que s’han anat generant.

Els carrers de Barcelona es van omplir dissabte en defensa de les institucions i les llibertats de Catalunya

ERC demana la convocatòria d’un ple extraordinari per donar una resposta institucional a la suspensió de l’Autonomia de Catalunya

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana a Palafolls ha entrat a registre de l’Ajuntament la petició de celebrar un ple extraordinari monogràfic demà dimarts 24, o dimecres 25 com a molt tard, per tal de donar una resposta com a institució a l’amenaça de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola a Catalunya, i exigir la llibertat dels presidents de l’ANC i Òmnium. El portaveu republicà, Francesc Alemany, ha explicat que la formació que lidera té la potestat, per representació al ple, de convocar un ple extraordinari de manera autònoma; però que donada l’excepcionalitat de la situació, es vol donar la possibilitat a la resta de grups polítics que la convocatòria sorgeixi d’un consens més ampli i unitari. En aquest ple, el Grup Municipal d’ERC amb la participació de la resta de forces, entraria a votació dues mocions que venen promogudes per l’Associació Catalana de Municipis. En primer lloc, la moció que demana l’aturada de la suspensió de l’autonomia de Catalunya, anunciada pel president del Govern espanyol aquest dissabte al migdia. Aquesta moció recolza com a solució el ple suport al Govern de la Generalitat de Catalunya perquè compleixi amb la legalitat establerta a la llei del Referèndum, i en resposta al mandat de l’1 d’octubre tot denunciant, també, la violació de drets fonamentals a Catalunya amb l’aplicació d’aquesta mesura de caire repressiu. En segon terme, una moció que exigeix la llibertat immediata dels presos polítics Jordi Sànchez (ANC) i Jordi Cuixart (Òmnium). La moció denuncia també la vulneració de la llibertat de les persones empresonades, com també la persecució del dret a la lliure expressió en el marc d’una manifestació pacífica. Davant d’aquesta flagrant mostra de manca de divisió de poders a l’Estat, la moció estableix demanar a les institucions europees que deixin de donar l’esquena a Catalunya, davant d’accions pròpies d’una dictadura per part d’un dels seus estats membres i contra ciutadans europeus.

Palafolls es va tornar a col·lapsar de manera greu davant les escoles ahir dijous

ERC torna a demanar racionalitzar els horaris de l’L5

Esquerra Republicana denuncia novament la passivitat de l’equip de Govern en la gestió de la Línia 5 de bus que recorre el nostre municipi. Els republicans van donar suport a la implementació d’aquest servei ara fa dos anys, però la seva aplicació pràctica ha estat del tot deficient. Malgrat l’increment del nombre d’usuaris, l’L5 segueix oferint moltes mancances al col·lectiu pel qual es va posar en funcionament: la comunitat educativa. Així, des d’ERC es tornen a posar sobre la taula tot un seguit de mesures per augmentar la sostenibilitat i la practicitat del servei.   -Reduir la freqüència de viatges que es fan durant el dia. Els alumnes només l’utilitzen a primera hora per anar a l’Institut, i a quarts de tres per tornar-ne. Durant la tarda, molts sí que l’utilitzen per anar a classes extraescolars. Per tant, no és necessari que l’autobús es passi el matí donant voltes innecessàries amb una freqüència d’una volta cada hora, quan en alguns moments s’acaba solapant amb la línia de Sant Genís a Palafolls.   -Reajustar el viatge de tornada de l’Institut. La coordinació entre la sortida dels alumnes de l’Institut (quarts de tres) i la posada en marxa de L5 que els hauria de recollir (14:50h), és ineficient. L’autobús surt vint minuts després de la finalització de les classes i, durant el trajecte, realitza una parada tècnica de trenta minuts a Mas Reixach. Això perjudica els estudiants que encara han d’arribar a Sant Genís i a Sant Lluís, la qual cosa acaba provocant que aquests joves no facin servir el mitjà i, per tant, la inversió en aquest es malgasti.   -Incloure el veïnat de Mas Carbó en el recorregut. Des d’Esquerra Republicana es creu també en la L5 com una eina de cohesió del territori, i és per això que no es vol oblidar aquesta part del municipi.   Com ja s’ha assenyalat en d’altres múltiples ocasions, des d’ERC es demana el retorn al sentit comú tant en la gestió de l’L5, com en la d’altres serveis que gestiona l’ajuntament.

ERC demanarà explicacions al Govern per la opacitat en el ‘rescat’ del CD Palafolls

Esquerra Palafolls ha volgut mostrar la seva satisfacció per la resolució de la crisi que s’ha obert aquest estiu al voltant de l’equip de futbol del poble, el CD Palafolls. Tanmateix, els republicans demanaran explicacions a l’equip de Govern, a través del Grup Municipal, per la pèssima gestió de la situació econòmica del club, que l’ha portat a un pas de la seva desaparició que fins i tot havia arribat a anunciar aquesta setmana. Precisament en el darrer ple de juliol, Esquerra Republicana traslladava una pregunta al Govern sobre la situació econòmica del club, davant la creixent preocupació ciutadana per la incapacitat de l’entitat esportiva de pagar algunes nòmines, fet que s’ha anat agreujant durant els darrers mesos. En aquell moment, el Govern del PSC-EUiA i el No adscrit Martí Victòria va negar categòricament aquest fet, que al final s’ha demostrat com a cert. Davant de l’enèsim nyap, el portaveu de la formació republicana, Francesc Alemany, vol tornar a posar de relleu “la manca de transparència dels criteris mitjançant els quals es gestiona el club”, que avui salva la seva existència amb un nou “pedaç”. La injecció econòmica que ha rebut el club per seguir “estableix un greuge comparatiu amb la resta d’entitats esportives del municipi”, ja que, segons es pot interpretar de les escasses informacions aparegudes als mitjans, s’ha produït “sense cap altra indicació ni criteri concret, i en la més absoluta opacitat”. Alemany posarà l’èmfasi, una vegada més, en la “necessitat imperiosa” d’elaborar un model municipal de gestió esportiva que sigui capaç d’ordenar i ajudar la resta d’entitats esportives a poder garantir els esforços tant importants que es duen a terme a nivell formatiu amb centenars de nens i nenes de Palafolls.