ERC Palafolls

Notícia

La L5, la línia de bus desaprofitada

Notícies
  • L'autobús de la Línia 5
Què és?

La L5 és una línia de bus interurbana, creada i pensada per comunicar les urbanitzacions entre elles i per donar un servei als alumnes de l’Institut que viuen als barris i urbanitzacions de Palafolls, perquè puguin fer servir el transport públic per arribar-hi. Actualment, només dóna servei els dies lectius.

Els avantatges de la L5 són molt clars:

1. Més autonomia pels joves.
2. Millora de la comunicació entre urbanitzacions.
3. Millora de la mobilitat a la zona de l’institut.
4. Donar servei als clubs esportius.

Pel que fa al transport escolar a les escoles de primària, el servei queda cobert pel Consell Comarcal, però cal tenir en compte que els joves només hi poden viatjar sols a partir dels 12 anys.

Des d’ERC Palafolls volem deixar constància de la manca de coordinació de les diferents regidories que ara mateix impedeix que la línia L5 doni el servei que la ciutadania espera. És per això que proposem una sèrie de mesures per millorar-la, des del convenciment que actualment és la millor alternativa de transport interurbà que té a l’abast Palafolls.

El benefici d’una bona gestió i de creure en el servei enriqueix totes les àrees del consistori: Urbanisme comunica les urbanitzacions amb el poble, Ensenyament dóna serveis als alumnes, Medi Ambient fa més sostenible el transport, Governació aconsegueix disminuir el nombre de vehicles que hi ha a les hores puntes a l’institut, millorant considerablement els problemes de mobilitat que hi ha a l’actualitat i, finalment, la regidoria d’esports, podria donar servei a les entitats esportives i a l’ús dels equipaments esportius que té Palafolls. Només cal creure-hi.


LES MESURES QUE PROPOSA ERC PALAFOLLS

1. Primer de tot s’ha de creure en aquest servei.

2. S’han de buscar uns horaris d’acord amb els horaris de l’Institut.

3. Augmentar la freqüència per tal de poder ser utilitzat com a transport a les extraescolars i a les diferents activitats que porten a terme els clubs esportius de Palafolls.

4. Fer una bona campanya de sensibilització.

5. Els alumnes de fins a 14 anys poden utilitzar la T-12, té un cost únic de 35,00€, es paga una sola vegada dels 4 als 12 anys, es sol·licita per internet i es pot fer servir tantes vegades com calgui. S’hauria de buscar algun tipus d’abonament pels alumnes de 14 anys en endavant.

6. Corregir l’actual díptic amb els nous horaris.

7. Per tal que el servei sigui més sostenible econòmicament, caldria treure algun viatge de l’horari dels matins.

8. Caldria afegir una parada a Mas Carbó i una parada a ciutat Jardí.