ERC Palafolls

Notícia

ERC denuncia el desconeixement del govern en matèria de pagesia

Notícies
  • La Mongeta del Ganxet (DOP) (Foto: gastroteca.cat)
Esquerra Palafolls ha agraït al regidor de govern no adscrit, Martí Victòria (ex Ciutadans), que hagi proposat tirar endavant un projecte per potenciar la marca Palafolls. Victòria plantejava concretament ahir que «Palafolls fos un poble conegut a tot el Maresme, conegut a Girona, i tot el que es relacionés amb Palafolls guanyés pes, la pagesia, per exemple».
 
Evidentment, ERC no pot estar més satisfeta per l’assumpció d’aquest compromís per part del govern municipal, ja que la definició i el desenvolupament de la marca Palafolls és un dels principals punts del programa de la formació republicana de les eleccions municipals de 2015.
 
Tanmateix, en relació a les reflexions que Victòria feia al voltant de la pagesia i la marca Palafolls, d’on es dedueixen algunes incongruències conceptuals, Esquerra Republicana ha cregut convenient traslladar-li alguna precisió.
 
La pagesia sempre ha treballat per la marca Palafolls. Potser no hi ha cap altre sector que s’hi hagi implicat tan a fons. El resultat d’això és la D.O.P. mongeta del ganxet, per exemple. Però és que encara hi ha més: hi ha Conca de la Tordera, Petit Plà, Pla de Munt, i tantes altres iniciatives empresarials relacionades amb l’agricultura que literalment duen el nom de Palafolls fos al cor dels seus productes frescos i de qualitat.
 
És per això que des d’ERC Palafolls es convida al Sr. Martí Victòria que abans d’iniciar qualsevol campanya de difusió de la marca Palafolls a la babalà, faci un exercici previ: que vagi al camp a interessar-se per la tasca i les problemàtiques que afecten als nostres pagesos, i s’aturi a degustar la mongeta del ganxet, el producte estrella d’aquesta zona.