ERC Palafolls

Notícia

ERC torna a demanar racionalitzar els horaris de l’L5

Notícies
  • Palafolls es va tornar a col·lapsar de manera greu davant les escoles ahir dijous
Esquerra Republicana denuncia novament la passivitat de l’equip de Govern en la gestió de la Línia 5 de bus que recorre el nostre municipi. Els republicans van donar suport a la implementació d’aquest servei ara fa dos anys, però la seva aplicació pràctica ha estat del tot deficient. Malgrat l’increment del nombre d’usuaris, l’L5 segueix oferint moltes mancances al col·lectiu pel qual es va posar en funcionament: la comunitat educativa. Així, des d’ERC es tornen a posar sobre la taula tot un seguit de mesures per augmentar la sostenibilitat i la practicitat del servei.
 
-Reduir la freqüència de viatges que es fan durant el dia. Els alumnes només l’utilitzen a primera hora per anar a l’Institut, i a quarts de tres per tornar-ne. Durant la tarda, molts sí que l’utilitzen per anar a classes extraescolars. Per tant, no és necessari que l’autobús es passi el matí donant voltes innecessàries amb una freqüència d’una volta cada hora, quan en alguns moments s’acaba solapant amb la línia de Sant Genís a Palafolls.
 
-Reajustar el viatge de tornada de l’Institut. La coordinació entre la sortida dels alumnes de l’Institut (quarts de tres) i la posada en marxa de L5 que els hauria de recollir (14:50h), és ineficient. L’autobús surt vint minuts després de la finalització de les classes i, durant el trajecte, realitza una parada tècnica de trenta minuts a Mas Reixach. Això perjudica els estudiants que encara han d’arribar a Sant Genís i a Sant Lluís, la qual cosa acaba provocant que aquests joves no facin servir el mitjà i, per tant, la inversió en aquest es malgasti.
 
-Incloure el veïnat de Mas Carbó en el recorregut. Des d’Esquerra Republicana es creu també en la L5 com una eina de cohesió del territori, i és per això que no es vol oblidar aquesta part del municipi.
 
Com ja s’ha assenyalat en d’altres múltiples ocasions, des d’ERC es demana el retorn al sentit comú tant en la gestió de l’L5, com en la d’altres serveis que gestiona l’ajuntament. El regidor Martí Victòria es va comprometre a facilitar a les famílies els tràmits per accedir al servei de bus del Consell Comarcal. Des d’ERC se l’insta a ampliar aquest suport a tots aquells alumnes que vulguin demanar la T-16, que cal recordar que amb una despesa única de 35€ permet viatges il·limitats als joves que tenen un màxim de 16 anys (fins al 31 de desembre de l'any en que compleixen els 16 anys). La T-16 engloba un col·lectiu que al nostre municipi inclou tota l’ESO i part de 1r de Batxillerat. 
 
 
Mots clau
: bus L5 Palafolls