ERC Palafolls

Notícia

Sorea quantifica el problema: el 28% de la xarxa de subministrament d'aigua està malmesa, mentre l'equip de Govern afirma que "la xarxa està prou bé"

Ple Municipal
  • Els problemes que va originar la canonada rebentada
El GM d'ERC a Palafolls va tornar a denunciar en el ple de divendres passat, que l'ajuntament no posi fil a l'agulla a la gravetat del problema que suposa l'afectació del 28% de l'actual xarxa de subministrament d'aigua i que, evidentment, repercuteix molt directament en el preu final de la factura d'aquest servei en el conjunt dels ciutadans, fent de Palafolls un dels municipis amb l'aigua més cara del país.
 
Aquesta impactant xifra del 28% (més d'un quart de tota la xarxa), és la que actualment reconeix la mateixa empresa que gestiona el subministrament d'aigua a Palafolls, Sorea. De fet, aquest era un dels motius que va utilitzar en el seu informe del mes de juliol per justificar un nou augment del preu de la factura. Aquesta revisió a l'alça del preu, però, no ha agradat a la Comissió de Preus de la Generalitat, que en un informe ha demanat una correcció al ple de l'ajuntament, ja que ha detectat que Sorea havia doblat una partida justificatòria. El mateix òrgan de la Generalitat ha demanat a l'Ajuntament de Palafolls que dediqui ja una important inversió per reparar aquest sagnant 28% d'afectació a la xarxa.
 
El portaveu d'ERC al municipi, Francesc Alemany, va demanar en aquest ple de divendres a l'equip de Govern si ja tenia l'auditoria que s'havia demanat al Consell Comarcal sobre l'estat de la xarxa d'aigua. La resposta de l'executiu va ser un "Sí, us la farem arribar". L'equip de Govern del PSC-EUiA i Martí Victòria va afegir, a més, que recentment s'havien invertit 70.000€ en reparar el tram de canonades que va de la cruïlla entre el carrer Major, de Baix i l'Avinguda Pau Casals. L'efectivitat d'aquesta pressuposada obra es va veure dissabte, just un dia després de la celebració del ple: una nova rebentada de canonada en aquest punt, que va provocar diumenge nous talls d’aigua als veïns de la zona; una situació que, dissortadament, els comença a ser habitual.
 
Malauradament, el Govern segueix defugint i negant aquesta crisi de l'aigua al municipi. El Consell Comarcal ha respost una petició d'informació dels republicans explicitant que no ha fet cap auditoria sobre aquest tema per l'Ajuntament de Palafolls. L'equip de Govern afirmava divendres que posseïa aquest informe i es treia de sobre aquest punt de l'ordre del dia del ple venent fals optimisme: "la xarxa està prou bé!". Per tant, ens trobem davant d'una nova mostra de trilerisme, una broma de mal gust que fa anys que està pagant tota la ciutadania amb unes factures d’aigua a preu d'or.