ERC Palafolls

Notícia

ERC demana al Govern municipal que esclareixi la seva postura envers la desfilada castrense prevista per Dijous Sant

Notícies
  • Desfilada dels exlegionaris a Palafolls (Foto: Radio Palafolls)
Esquerra Republicana de Catalunya exigeix al Govern de Palafolls que aclareixi quin és el seu posicionament oficial envers la desfilada paramilitar de legionaris que s’ha programat, un any més, al nostre poble. Aquesta marxa està prevista pel dijous 29 de març a Sant Lluís, amb l’excusa de les processons de Setmana Santa. Com ha recordat avui a Ràdio Palafolls el mossèn de les parròquies de Sant Genís i de Santa Maria, Mn Salvador Gras, la Confraria que impulsa aquesta manifestació no està reconeguda per l’Església, ni hi té cap vinculació, i per tant no pot passar per un acte religiós més propi de la festivitat que se celebrarà durant els dies vinents.  

El Grup Municipal d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), que forma part de la coalició de Govern liderada per l’alcalde socialista Valentí Agustí, s’ha posicionat públicament durant les darreres hores contra aquesta desfilada militar, entrant en clara discordança amb el partit majoritari del Govern palafollenc, el PSC.

Durant els darrers anys, el Govern de Palafolls (EUiA inclosa) ha permès que la concentració paramilitar es produís sense posar-hi cap pega formal. El canvi de posicionament ara de la formació complementària del govern local, a un any de les eleccions municipals, ha sobtat tothom i entra directament en contradicció tant amb la seva pràctica de Govern, i amb els postulats del PSC. És per això que ERC demana al Govern que aclareixi quina és la postura oficial del Govern en relació a la desfilada de legionaris.

El posicionament d’Esquerra Republicana ha estat molt clar, com sempre, a favor dels valors de la democràcia i el pacifisme. Les desfilades paramilitars, impulsades per entitats que donen aixopluc a l’extrema dreta, no poden tenir cap cabuda a la Catalunya del segle XXI que lluita per instaurar una República on els valors de la justícia i el respecte a la diferència en siguin pilars fonamentals. El republicanisme no tolerarà l’enaltiment de valors predemocràtics que recorden les èpoques més fosques de la nostra història.

Esquerra Republicana, com a membre integrant de la Plataforma Antifeixista constituïda durant les darreres setmanes al nostre municipi, dóna suport a la taula rodona que aquesta ha convocat per aquest dissabte al MiD a les 18h, i convida a la ciutadania a assistir-hi. En un moment en el qual l’Estat intenta arraconar la democràcia a cops de porra i amb jutges polititzats, ERC no pot permetre que s’obri la porta ara a la imposició de la militarització de la societat.