ERC Palafolls

Notícia

ERC denunciarà la criminalització dels CDR en una moció

Ple Municipal
  • El CDR Palafolls va estar present a Brussel·les el 7 de desembre
ERC Palafolls instarà al ple municipal a denunciar la persecució policial i judicial contra els CDR, els Comitès de Defensa de la República, ja que és una manera de criminalitzar la protesta social i de coaccionar l’acció política pacífica que es fa des del carrer, a través de mobilitzacions, i desobediència civil sense violència.

Els republicans subscriuen, doncs, en la part expositiva de la moció, el comunicat dels CDR de tot Catalunya, que s’ha difós des de les xarxes socials, i on lamenten la campanya d’intoxicació mediàtica que s’ha fomentat des dels mitjans de Madrid per intentar etiquetar com a violent el moviment de protesta i, en alguns coses, fer la comparació amb la kale borroka basca.

Així, el Grup Municipal d’ERC Palafolls es posicionarà clarament en contra de les operacions de l’Estat que utilitzen els diferents cossos policials i instàncies judicials contra els CDR, vulnerant una i altra vegada tots els drets civils i polítics dels ciutadans. Els republicans advoquen per un marc en el que es respecti la llibertat ideològica, i de manifestació, com també la voluntat construir un país millor, des de baix i per a tothom en forma de República, l’únic camí viable.
 
Mots clau
: CDR ERC Palafolls