ERC Palafolls

Notícia

ERC demanarà l’actualització del catàleg de patrimoni històric, arquitectònic i ambiental de Palafolls

Ple Municipal
  • Una de les llacunes del Molí d'en Puigvert (Foto: La Natura a la Baixa Tordera [Blog])
El partit a Palafolls torna a mostrar el seu compromís amb la lluita feminista presentant també una moció en defensa dels drets de les dones víctimes d’agressions sexuals


Després d’un treball exhaustiu de l’equip de patrimoni d’ERC Palafolls, la formació republicana presentarà i defensarà al proper ple de divendres 25 de maig una moció que demana actualitzar el catàleg de patrimoni històric, arquitectònic i ambiental de Palafolls, com també la incorporació al Pla General d’Ordenació Territorial i Urbana de Palafolls (PGOTU) d’un Catàleg de masies i cases rurals del municipi, abans de la fi de l’any 2018.

La voluntat d’aquesta moció és la d’acabar amb les severes mancances que mostra la relació de béns del patrimoni arquitectònic local, i perquè resolgui l’absència d’una normativa referida al patrimoni arqueològic local. ERC demana anar un pas més enllà en la voluntat de cohesionar la ciutadania al voltant de la idea d’incrementar l’autoestima pel poble, sol·licitant que els tècnics municipals promoguin el coneixement i la divulgació del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental de la vila, perquè això ajudi, a la vegada, a protegir-lo.

Malgrat la sensació d’anomalia permanent en ple segle XXI, Esquerra Republicana es manté ferma en la defensa dels drets de les dones, i també presentarà una nova moció on demanarà una revisió de la legislació perquè incorpori la perspectiva de gènere per tal que s’eviti l’existència d’interpretacions arbitràries i que es basen en estereotips de gènere, que acaben portant a sentències amb un clar biaix masclista.

La moció és especialment important, no només perquè arriba després de la sentència de ‘la Manada’, sinó pel frau de la comissió impulsada pel govern espanyol que havia de revisar el Codi Penal, que es va autodissoldre en reunir-se per primera vegada, després de rebre moltes crítiques perquè estava formada per vint persones, de les quals totes eren homes. A més, a tot això hem de sumar que Suècia acaba d’anunciar que reformarà la llei i no fixant-se en el Codi Penal, sinó en l’evaluació del consentiment de la víctima, que serà ara l’element central a l’hora d’atendre les denúncies i jutjar les agressions. Així, la reforma de la llei sobre violència sexual a Suècia inclourà el delicte de violació negligent.