ERC Palafolls

Notícia

ERC denuncia la manca de transparència en la gestió de l'Escola de Música i Dansa, i reclama un nou model

Ple Municipal
  • L'edifici del MiD
Esquerra Republicana va fer valdre en el passat ple de divendres 20 de juliol la necessitat urgent d’implantar un nou model per a l’Escola Municipal de Música i Dansa de Palafolls, davant el creixement de la inquietud dels usuaris, per la inexistència d’una estratègia de gestió del servei que l'està abocant al tancament; si no es posen els mitjans suficients per arranjar la situació.
 
Els republicans lamenten també que, després de la insistència dels usuaris i dels grups polítics de l'oposició a abordar aquest tema, l’equip de Govern finalment acordi celebrar un ple extraordinari per debatre la revisió de les taxes en un ple a les 9 del matí dilluns vinent, desincentivant la presència i les intervencions del públic i posant dificultats també a l’assistència dels regidors de l’oposició, tal i com explica la regidora Susanna Pla.
 
El govern porta el debat al ple, un cop ja ha votat la seva pròpia solució en Junta de Govern i sense comptar amb els usuaris afectats
 
En la sessió plenària de divendres 20 de juliol, el portaveu d'ERC, Francesc Alemany, va denunciar que el govern portés la seva proposta (un increment de més del 100% en molts casos de les tarifes) al plenari un cop ja l'havia votat internament, sense deixar cap opció al debat amb els usuaris afectats ni els usuaris de l'escola. 
 
"Creia, il·lús de mi, que avui votaríem alguna cosa, però ens hem trobat que no, que estem en els punts expositius, que no hi ha possibilitat de votar res i vostès ja han pres les decisions que han cregut convenients, i convenientment aconsellats pels tècnics amb els quals han tractat. Això no és transparència ni tampoc, evidentment comptar amb l'oposició ni tampoc amb la gent que hi ha dedicat tantes hores", ha recalcat Alemany
 
ERC posa sobre la taula la situació d'irregularitat contractual dels mestres de l'escola
 
Alemany va qualificar l'actual situació contractual "d'il·legal" tal com va reconèixer també l'actual interventora en l'arribar. També va recordar que el grup municipal republicà ha estat advertint en diverses ocasions de la precarització laboral que s'estava produint entre el professorat que dóna les classes, a la vegada que "s'afavoria una situació molt estranya amb certes empreses intermèdies facturant per poder pagar a professors, sense cap tipus de cobertura jurídica ni laboral per aquests" Alemany va sostenir que "si anéssim a tribunals, aquí hi ha una sèrie de drets adquirits bastant clars, la qual cosa hem repetit diverses vegades".
 
Una gestió improvisada del servei fruit d'una despreocupació pel projecte educatiu
 
El portaveu del Grup Municipal d'ERC, també va explicar que l'Ajuntament ha estat fent una gestió erràtica de la direcció del projecte educatiu, que s'ha demostrat amb tots els canvis que hi ha hagut en els darrers anys: "un director que no ha funcionat, sense donar més detalls", i amb anterioritat, l'intent que "un tècnic d'ensenyament es fes càrrec de la gestió del servei", entre altres provatures. En aquest sentit, des d'ERC es valora molt la feina de "l'AMPA, i tots els pares i mares que han portat l'escola amb un mínim de coherència, fins i tot redactant bases de funcionament per poder posar ordre a la situació". Agustí va reconèixer més tard que "l'Ajuntament no sap fer escoles de música, perquè és una cosa molt específica". 
 
El Govern anul·la les preinscripcions del mes de març i avisa els usuaris d'un important increment tarifari per correu
 
L'alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, va perdre el control del plenari en diverses ocasions, davant els retrets dels usuaris de l'escola per l'increment de les tarifes i l'intent de privatització de l'escola. La regidora Susanna Pla va demanar al govern "posar ordre" en la gestió i l'estabilitat de l'escola i el professorat perquè "l'escola ha funcionat, ja que els pares, tots, els de dansa, música, tothom i els alumnes, hi hem posat tot el que hem pogut i més", però no "a costa de pujar les tarifes d'aquesta manera".  Pla va recriminar al govern que informés de l'increment de les tarifes mitjançant un correu, que va esverar tothom i podria acabar portant a tancar l'escola si la gent decideix no inscriure's pel curs vinent.