ERC Palafolls

Notícia

L’alcalde de Palafolls insta la regidora Susanna Pla a que no s'expressi “com si fos a la cuina de casa seva”

Ple Municipal
  • Ajuntament de Palafolls
L’alcalde socialista de Palafolls, Valentí Agustí, deixa anar un nou estirabot masclista: vostè em parla “com si fos a la cuina de casa seva”

La regidora d’ERC, Susanna Pla, recordava aquest dilluns a l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, que tothom ha hagut de dedicar moltes hores per posar ordre a l’escola pels problemes derivats d’una mala gestió de l’equip de govern. "L'AMPA ha fet la seva funció, els alumnes han estat on havien d'estar, els professors han treballat de forma precària durant molts anys, i ara els toca a vostès fer la feina. I la fan de forma desordenada i com sempre embolicada” ha recordat la regidora republicana.

Agustí ha tallat la intervenció de la regidora d’ERC i, després de recriminar-li manca d’educació, li ha retret que no es podia dirigir a ell “com si fos a la cuina de casa seva”, fent gala, novament, del seu tarannà masclista. “Ja està. Vostè creu que aquest comentari ha de ser?”. “Jo sóc una persona educada” ha respost Pla. No és el primer cop que l’alcalde de Palafolls fa algun comentari de tipus masclista per mirar de tallar la intervenció d’una dona, en aquest cas, l’única regidora dona de l’oposicióLa darrera mostra es va poder sentir el mes de juny, quan ERC va presentar una moció de rebuig a la sentència del cas ‘La Manada’, i Agustí es va posar a fer broma.

El govern trenca l’acord de convocar el ple extraordinari a una hora raonable per facilitar l’assistència de la ciutadania
Esquerra Republicana ha tornat a mostrar també la seva disconformitat amb la convocatòria d’aquest ple extraordinari un dilluns a les 9 h del matí. "Donat l'impacte del tema, ens semblava que pel que havíem acordat aquí en l'últim ple, no pertocava celebrar-lo a les 9 h, una hora que evidentment afecta moltíssim la capacitat d'assistència del públic que, com es va veure en el darrer ple, estava molt interessat en aquest tema", ha traslladat a l’alcalde el portaveu del GM d’ERC, Francesc Alemany.

El ple ha estat forçat després de la insistència tant d’Esquerra com, sobretot, de tot un seguit de pares d’alumnes preocupats pel futur de l’Escola Municipal de Música i Dansa. L’ajuntament va haver de rectificar i va convocar aquest ple extraordinari a les 9 h del matí, limitant la capacitat de les famílies a assistir. Alemany també ha preguntat al govern quant de temps feia que sabien que els professors estan en situació irregular, arran del comentari de l’alcalde en el discurs que va fer el passat dissabte durant l’aplec de la Maria Sabatera quan es va dirigir al públic assistent. La resposta d’Agustí ha estat un lacònic ‘això no toca’.

ERC seguirà insistint per fer evident que hi ha una altra manera possible i viable de fer les coses

La formació republicana considera que el no pot ser i passa de forma habitual és aquest atac gratuït cap a qualsevol persona que no pensi igual que l’alcalde. ERC entén que la funció del govern és la de gestionar i mirar pel bé dels palafollencs, per la qual cosa es fa molt important, també, escoltar-ne l’opinió. L’alcalde se salta la cortesia institucional i traspassa la línia vermella de l’educació, quan respon a les preguntes de l’oposició sobre la seva gestió amb estirabots masclistes o comentaris fora de lloc tant a la oposició com a qualsevol afectat. Esquerra Republicana seguirà treballant per fer evident que les coses es poden fer d’una altra manera, i que cal per sobre de tot estar als serveis de les persones.