ERC Palafolls

Notícia

ERC Palafolls presenta en públic la candidatura municipal més gran de Catalunya, amb 170 persones

#APunt Municipals 2019
  • 170 persones implicades per guanyar el canvi a Palafolls. FOTO: Judit González
Aquest divendres al vespre, ERC Palafolls ha presentat la llista de 23 persones amb les quals concorrerà a les pròximes eleccions municipals del 26 de maig amb l’objectiu de guanyar i assolir l’alcaldia, posant punt i final a 36 anys de regnat ininterromput de l’alcalde socialista Valentí Agustí.

La gran sorpresa, però, ha estat el descobriment de la plataforma de suport al cap de llista, Francesc Alemany, que ha presentat la candidata número 2, Susanna Pla. Una plataforma que neix d’inici amb gairebé 150 persones adherides, i que es poden consultar en aquest web específic. Totes 150 persones s’han fet una fotografia de germanor a la gespa de davant del Casal d’avis, on s’ha desenvolupat l’acte.

150 persones que fan imbatible la candidatura que lidera Francesc Alemany

La candidata republicana ha especificat que "es tracta d’una plataforma viva. No s'acaba ni avui ni tampoc el 26M". Pla ha explicat que “calia que la plataforma la formessin persones de totes les edats i de tots els sectors de Palafolls”. El resultat: 150 persones d’àmbit divers unides per un mateix objectiu. Els republicans han invertit molts mesos i esforços en trobar persones al municipi implicades a provocar un canvi al poble on les persones i les entitats passin a ser el centre de tot.

Des de la plataforma han intervingut algunes persones ben conegudes al municipi, que han explicat perquè han decidit fer el pas. ‘Beni’ Fernández ha explicat que "dono suport a la llista d'Esquerra Republicana perquè sóc d'esquerres, català i republicà, i per lluitar per la llibertat dels presos polítics". La veïna de Mas Reixach, Pepi Roso ha afirmat que "Estoy muy contenta de participar en este proyecto donde por fin cabemos todos, para trabajar para Palafolls".

Silvana Ballbè, que ha recordat la seva implicació anterior amb Convergència Democràtica, ha donat alguns motius pels quals apostava per ERC a Palafolls: "Dono suport a aquesta candidatura perquè treballen cada dia pel nostre poble, no pas 3 mesos abans de les eleccions i perquè tenen el millor projecte de poble. M'hi van voler encantats tot i saber que a les generals vaig votar un altre partit. Per mi, ara el que compta és el poble". Finalment, la Gemma Salicrú, que ha viscut molts anys a Sant Lluís, ha posat en valor el territori: "formo part d'aquesta plataforma de suport perquè m'he adonat de les grans desigualtats que pateix el barri de Sant Lluís, i ho vull canviar".

ERC incorpora nou talent per consolidar la fortalesa del projecte republicà

També hi ha hagut parlaments d’alguns membres que són novetat a la llista, quan Francesc Alemany els ha anat fent pujar a l’escenari. Paquita Velasco (suplent 9), ha dit que "aquesta llista te una gran qualitat humana i un gran programa per Palafolls, han aconseguit encomanar-me la il·lusió". Al seu torn, Gerard Besalú (suplent 4), ha fet una defensa aferrissada del patrimoni ambiental del poble: “Palafolls té una gran riquesa mediambiental amb diversitat d'ecosistemes i vull lluitar perquè es mantingui, i vaig decidir que aquest equip era el millor per fer-ho".

Eloi Alargé (candidat número 7), ben conegut als cercles esportius del municipi, ha estat rotund: "Aquest projecte no neix ara, neix fa 8 anys amb una colla d'hores al darrere, i esperem que el 26 de maig el puguem tirar endavant".

El públic s’ha abocat amb la darrera intervenció, de la candidata número 4 de la llista, la mestra Sònia González, a qui se li ha trencat la veu quan expressava els desitjos per la seva filla, nascuda fa pocs mesos: "Des dels 8 anys que vaig arribar a Palafolls, he tingut la sort de formar part de moltes entitats que m'han fet estimar-me moltíssim Palafolls. Ara les coses han canviat i les entitats sobreviuen com poden, i vull lluitar per revertir la situació. Ara he estat mare, i vull que la meva filla pugui sentir-se orgullosa de ser de Palafolls".

L’acte ha acabat amb un sopar a peu dret, en un ambient en el qual es respirava molta il·lusió i esperança per culminar el canvi.