ERC Palafolls

Notícia

ERC proposarà penjar un llaç groc a l'ajuntament. Per què?

Ple Municipal
  • La balconada de l'ajuntament
El Grup Municipal d'Esquerra Republicana a Palafolls presentarà una Moció al ple ordinari de demà dijous 18 de juliol, jornada que coincideix amb la nefasta efemèride del cop d'Estat del General Franco (1936), per instar a l'ajuntament a col·locar un llaç groc al balcó. Per què?

1. La decisió dels republicans s'emmarca en la naturalitat d'un gest esperat per molta gent i que dona comptes d'un compromís de país i amb el govern de la Generalitat de Catalunya injustament deposat per l'article 155 la tardor del 2017. Malgrat la majoria que s'ostenta al ple de l'Ajuntament, el grup republicà ha decidit sotmetre la decisió a la diversitat ideològica de la cambra, amb l'ànim de no defugir cap debat.

2. ERC té molt clar, i així ho vol transmetre a tota la ciutadania que es faci preguntes, que una acció com aquesta no defineix si el govern és millor o pitjor de per se. La ciutadania de Palafolls podrà valorar la l'acció del govern encapçalat per l'alcalde Francesc Alemany per les polítiques de canvi i de profunda renovació que tot just està començant a dur a terme ara, més enllà de qüestions relatives als símbols.

3. Finalment, el compromís amb la defensa de la democràcia, la llibertat i el Govern de la Generalitat de Catalunya és ferm, més enllà de les posicions ideològiques de cadascú. La presó preventiva sota la qual es reté tant als presos polítics com els Jordis ha estat àmpliament i internacionalment discutida i rebatuda per experts de tot tipus i també per organitzacions defensores dels Drets Humans, com ara la mateixa ONU o Amnistia Internacional.

4. ERC Palafolls convida a tothom a compartir el compromís i a seguir lluitant contra els atacs que es produeixen diàriament contra les nostres institucions, la cultura, la llengua, l'economia i tots aquests elements que componen el nostre ecosistema polític i social.
 
Mots clau
: llaç groc moció