ERC Palafolls

Les polseres que es repartiran amb el lema 'Palafolls lliure de masclisme'

ERC i el Jovent Republicà regalaran polseres contra el masclisme per Festa Major

Esquerra Republicana i el Jovent Republicà de Palafolls han encetat la campanya 'Palafolls lliure de masclisme' que pretén repartir prop de 500 polseres liles amb aquest mateix lema durant la Festa Major del municipi. Les polseres ja es poden aconseguir a partir d'ara de manera gratuïta a través dels canals habituals de contacte d'ERC i del Jovent Republicà de Palafolls: facebook, twitter, Instagram o per correu electrònic a palafollserc@gmail.com i  jercpalafolls@gmail.com Els republicans volen mostrar una vegada més el seu compromís per tenir unes festes on no s'hagi de lamentar cap incident de violència masclista, ja sigui físic o verbal; i també volen mostrar el seu suport a altres iniciatives feministes que han sorgit per la FM com la iniciativa de l’Assemblea Feminista de Palafolls “Femifolles”.

Ajuntament de Palafolls

L’alcalde de Palafolls insta la regidora Susanna Pla a que no s'expressi “com si fos a la cuina de casa seva”

L’alcalde socialista de Palafolls, Valentí Agustí, deixa anar un nou estirabot masclista: vostè em parla “com si fos a la cuina de casa seva” La regidora d’ERC, Susanna Pla, recordava aquest dilluns a l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, que tothom ha hagut de dedicar moltes hores per posar ordre a l’escola pels problemes derivats d’una mala gestió de l’equip de govern. "L'AMPA ha fet la seva funció, els alumnes han estat on havien d'estar, els professors han treballat de forma precària durant molts anys, i ara els toca a vostès fer la feina. I la fan de forma desordenada i com sempre embolicada” ha recordat la regidora republicana. Agustí ha tallat la intervenció de la regidora d’ERC i, després de recriminar-li manca d’educació, li ha retret que no es podia dirigir a ell “com si fos a la cuina de casa seva”, fent gala, novament, del seu tarannà masclista. “Ja està. Vostè creu que aquest comentari ha de ser?”. “Jo sóc una persona educada” ha respost Pla. No és el primer cop que l’alcalde de Palafolls fa algun comentari de tipus masclista per mirar de tallar la intervenció d’una dona, en aquest cas, l’única regidora dona de l’oposició. La darrera mostra es va poder sentir el mes de juny, quan ERC va presentar una moció de rebuig a la sentència del cas ‘La Manada’, i Agustí es va posar a fer broma. El govern trenca l’acord de convocar el ple extraordinari a una hora raonable per facilitar l’assistència de la ciutadania Esquerra Republicana ha tornat a mostrar també la seva disconformitat amb la convocatòria d’aquest ple extraordinari un dilluns a les 9 h del matí. "Donat l'impacte del tema, ens semblava que pel que havíem acordat aquí en l'últim ple, no pertocava celebrar-lo a les 9 h, una hora que evidentment afecta moltíssim la capacitat d'assistència del públic que, com es va veure en el darrer ple, estava molt interessat en aquest tema", ha traslladat a l’alcalde el portaveu del GM d’ERC, Francesc Alemany.

Imatge d'un dels moments del ple de maig

ERC deplora que l'alcalde s'instal·li en el 'feminisme estètic'

Esquerra Republicana denuncia les actituds i els comentaris masclistes que van tenir lloc durant el darrer ple municipal de maig, quan el grup municipal republicà va portar a votació una moció que instava a l'Ajuntament a defensar de manera activa a totes les dones que puguin ser víctimes d'alguna agressió sexual, com ha succeït en el recent cas de 'La Manada'.  Malgrat que la moció va tirar endavant per majoria, i el govern havia aprovat en el mateix ple un protocol d'actuació en cas de produir-se alguna agressió, els gestos i les paraules d'alguns membres del plenari no van anar per la mateixa banda. El propi alcalde de Palafolls, el socialista Valentí Agustí, va desautoritzar el discurs antipatriarcal del seu company de govern Juan Andrés Osorio (EUiA) amb rialles i comentaris fora de lloc, tal i com es pot sentir a l'àudio adjunt a la notícia. La regidora d'ERC, Susanna Pla, va denunciar ràpidament l'actitud de supèrbia i de manca de respecte al conjunt de les dones per part de la primera autoritat del municipi, amb uns comentaris fets amb grolleria que s'han anat repetint cada vegada que ha arribat una moció feminista al ple del consistori: "Em sap molt de greu que cada vegada que presentem una moció que afecta les dones, acabem fent broma": "Em sembla que, a més, el cas del que estem parlant és molt delicat". La crítica va obligar a Agustí a rectificar.  Bermán: "No existeix una alarma social" Pla va fer una lectura prèvia de la moció, que va haver d'interrompre per les rialles que venien dels seients que ocupen els regidors no adscrits Martí Victòria i Óscar Bermán. En el torn de debat de la moció, Bermán va fer un monòleg molt llarg en el qual va posar en qüestió la versió de la noia agredida a la festa dels Sanfermines el 2016, malgrat l'evidència dels fets, i va expressar la seva oposició a la llei de Violència de Gènere perquè "no empara la igualtat entre l'home i la dona". L'exregidor del PP va considerar que "les feministes radicals es justifiquen i aprofiten el cas [.

Una de les llacunes del Molí d'en Puigvert (Foto: La Natura a la Baixa Tordera [Blog])

ERC demanarà l’actualització del catàleg de patrimoni històric, arquitectònic i ambiental de Palafolls

El partit a Palafolls torna a mostrar el seu compromís amb la lluita feminista presentant també una moció en defensa dels drets de les dones víctimes d’agressions sexuals Després d’un treball exhaustiu de l’equip de patrimoni d’ERC Palafolls, la formació republicana presentarà i defensarà al proper ple de divendres 25 de maig una moció que demana actualitzar el catàleg de patrimoni històric, arquitectònic i ambiental de Palafolls, com també la incorporació al Pla General d’Ordenació Territorial i Urbana de Palafolls (PGOTU) d’un Catàleg de masies i cases rurals del municipi, abans de la fi de l’any 2018. La voluntat d’aquesta moció és la d’acabar amb les severes mancances que mostra la relació de béns del patrimoni arquitectònic local, i perquè resolgui l’absència d’una normativa referida al patrimoni arqueològic local. ERC demana anar un pas més enllà en la voluntat de cohesionar la ciutadania al voltant de la idea d’incrementar l’autoestima pel poble, sol·licitant que els tècnics municipals promoguin el coneixement i la divulgació del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental de la vila, perquè això ajudi, a la vegada, a protegir-lo. Malgrat la sensació d’anomalia permanent en ple segle XXI, Esquerra Republicana es manté ferma en la defensa dels drets de les dones, i també presentarà una nova moció on demanarà una revisió de la legislació perquè incorpori la perspectiva de gènere per tal que s’eviti l’existència d’interpretacions arbitràries i que es basen en estereotips de gènere, que acaben portant a sentències amb un clar biaix masclista. La moció és especialment important, no només perquè arriba després de la sentència de ‘la Manada’, sinó pel frau de la comissió impulsada pel govern espanyol que havia de revisar el Codi Penal, que es va autodissoldre en reunir-se per primera vegada, després de rebre moltes crítiques perquè estava formada per vint persones, de les quals totes eren homes.