ERC Palafolls

Els membres d'ERC Palafolls van traslladar dijous les esmenes als PGE als senadors republicans Quim Ayats i Bernat Picornell

ERC porta els reptes de l’aigua i les entitats als Pressupostos Generals de l’Estat

El passat dijous 15 de juny, els senadors d’Esquerra Republicana, Quim Ayats i Bernat Picornell, van donar suport a la secció local d’ERC i les JERC Palafolls en la presentació de les esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat. En concret, els republicans palafollencs reclamen 3,2 milions dels comptes de l’Estat espanyol per invertir en dos punts calents del municipi de l’alt maresme. Aquests són, tal i com també recull Ràdio Palafolls: “la substitució dels trams de fibrociment de la xarxa d’aigua al municipi i la reforma dels punts “més sensibles”, una actuació valorada amb 2,5 milions d’euros” i, en segon lloc, “la creació d’un hotel d’entitats per resoldre “les necessitats d’espai i funcionalitat” de les entitats del poble, on s’hi incloguin diverses sales per cada entitat i un espai de reunions, quantificat en 750 mil euros.” Els senadors d’ERC, Ayats i Picornell, es van mostrar poc optimistes de cara a la resolució favorable de l’Estat a aquestes necessàries inversions pel municipi. Tanmateix, van recollir-les i van anunciar que les defensarien sota la màxima “fins l’últim minut, fins l’últim cèntim”. “ERC no deixarà de fer la feina i reclamarà fins l’últim cèntim que ens pertoca mentre encara siguem ciutadans de l’Estat espanyol”, van argumentar.  

En Sergi Romero ja forma part del GM d'ERC Palafolls, prometent el càrrec de regidor amb fidelitat al Parlament de Catalunya

ERC demana al govern uns pressupostos participatius, i no un “publireportatge”

En el darrer ple celebrat el divendres 27 de gener, Esquerra Republicana ha emès un vot contrari als pressupostos que ha presentat l’equip de govern. La manca de voluntat del bipartit PSC-EUiA i, del nou regidor Martí Victòria, de confeccionar uns pressupostos participatius, i el poc respecte per les propostes de l’oposició, a la que no s’ha deixat opinar, han estat dues de les principals claus que han decantat el vot final. “Per enèsima vegada, l’oposició no ha comptat per res. Se’ns ha informat, però com a oposició no tenim cap possibilitat de comentar res”, ha expressat el portaveu d’ERC, Francesc Alemany. Alemany ha mostrat la seva decepció per la presentació del “publireportatge” en què s’ha convertit l’aprovació definitiva del pressupostos de Palafolls 2017. El govern ha fet una presentació que semblava la d’un catàleg d’uns grans magatzems, on es barrejaven comptes amb propaganda política. La presentació s’ha eternitzat fins a acabar en el bucle de sempre, restant importància als temes que requereixen una atenció especial. El portaveu republicà ha posat l’èmfasi en alguns temes com ara la poca inversió dedicada pels 36km de la xarxa de canonades d’aigües. El consistori només hi destinarà 7.500€ dels propers pressupostos. Alemany ha demanat “un estudi i una inversió seriosa en aquest sentit”, perquè és una problemàtica persistent i una despesa que es multiplica. Partides volàtils Des d’ERC es fa difícil fer una valoració excessivament concreta d’alguns dels aspectes dels comptes locals. Les partides econòmiques presentades tornen a ser intercanviables entre diversos departaments, per tant, no té massa sentit fixar-se en on anaven ubicades, perquè després canvien. Així, la pregunta dels regidors republicans és clara: “On van a parar els moviments econòmics interns, i què incentiva aquests canvis?”. L’equip de govern no va ser capaç de respondre a la nostra pregunta de quines han estat les tres prioritats més importants de cada departament.

L'esvoranc del carrer Pau Casals

ERC denuncia falta de transparència en la tramitació pressupostària

Des d’ERC volem expressar la nostra decepció reiterada davant la manca de transparència i la nul·la aposta per la participació ciutadana que, un cop més, es demostra ara amb la tramitació dels pressupostos municipals del 2017. Cada cop són més habituals, a la resta de municipis, la presència de campanyes d’informació en forma d’audiències públiques i de partides pressupostàries participatives, per donar compliment a l’esperit de participació i transparència que nosaltres portem reivindicant des de fa més de 5 anys. El fet és que, de moment, ens hem de conformar amb l'opacitat de sempre i la nul·la voluntat de comptar amb la participació ciutadana, ni que sigui per presentar els comptes en públic. A data d’avui, el Grup Municipal d’ERC Palafolls no ha rebut cap tipus d’informació relacionada amb el tràmit dels Pressupostos 2017. Les úniques notícies que s’han tingut dels comptes han estat a través dels mitjans, com ara Ràdio Palafolls, però el Govern no ha fet arribar cap proposta de manera oficial als grups municipals. Així doncs, la voluntat de no comptar amb el nostre Grup Municipal per res és clara i verificable. A Esquerra estem tranquils perquè no es tracta d’una incapacitat socialista, sinó més aviat d'una deficiència local. L'escenificació d'un tràmit "sense importància" del qual el govern local en fa l’ús que vol i del que, un cop aprovats els pressupostos per la coalició del PSC-EUA, l’assignació de les partides als diversos departaments acaben sent un brindis al sol.