ERC Palafolls

Targetó que convoca a la mobilització d'aquest vespre a Palafolls

ERC mostra el seu desconcert per l'ajornament del ple de manera improvisada

El Grup Municipal d'ERC a Palafolls mostra el seu desconcert per l'ajornament del ple previst per aquest vespre, a les 21h; un ple que ja no s'hauria d'haver convocat per la coincidència amb la Vaga Feminista, fet que no ha fet reaccionar l'equip de govern fins ara. "Estem sorpresos per la improvisació que implica una decisió com aquesta. El ple és un òrgan que es convoca amb dies d'antel·lació i tothom sabia quan es va programar que hi hauria aquesta coincidència", ha declarat el portaveu i candidat a l'alcaldia Francesc Alemany, en relació a aquesta nova "mostra d'improvisació". ERC s'adhereix a la Vaga Feminista a través d'una moció Esquerra Republicana tenia previst presentar aquest vespre una moció que reclama a l'ajuntament un esforç en aprofundir en la recerca de la igualtat entre homes i dones, establint sinergies amb les empreses del poble, el treball per prevenir qualsevol tipus de discriminació a les dones, l’assetjament sexual o per raó de sexe en qualsevol espai, fent especial incidència en l’àmbit laboral i els espais d’oci.  En el text de la moció, ERC posa l'accent també en tenir la perspectiva de gènere com a eix central de les actuacions de l’Ajuntament i de les polítiques fetes des del govern municipal. En aquest sentit, insta a implementar polítiques que redueixin els casos de pobresa energètica que, en gran mesura, afecten a dones grans que viuen soles.  ERC convoca a una concentració davant l'ajuntament a les 20h Des d'Esquerra Republicana i el Jovent Republicà del poble s'ha convocat a una concentració davant de l'ajuntament, en suport a tots els actes de la Vaga Feminista que s'estan desenvolupant en motiu del Dia Internacional de les Dones. La convocatòria és oberta a tothom, a les 20h, i es llegirà un manifest.

La manifestació feminista a Barcelona (ACN)

ERC demanarà al Govern que es comprometi a promoure plans d’igualtat de gènere en tots els àmbits del municipi, amb una moció al proper ple

Esquerra Republicana de Catalunya a Palafolls farà una crida al Govern perquè el municipi aprofundeixi en la implantació d’una sèrie de mesures per a garantir la igualtat de gènere en tots els àmbits de Palafolls. La cerca de la igualtat d’oportunitats, en aquest cas a raó de gènere, és l’objecte de la segona moció que els republicans presentaran en el proper ple ordinari de Palafolls (a banda de la que defensarà l’escola catalana), un cop es convoqui. La moció, inclosa en el marc de la commemoració de la jornada feminista del 8 de març, demanarà al Govern municipal que manifesti el seu compromís per equiparar els drets de les dones, en col·laboració amb les entitats de dones del municipi i rebutjant qualsevol tipus de discriminació. ERC creu convenient continuar treballant amb les empreses del municipi per l’elaboració de plans d’igualtat que facin possible la reducció de la bretxa salarial, la promoció de dones als càrrecs de decisió i l’adopció de mesures que permetin la conciliació de la vida personal, familiar i laboral. La formació independentista s’ha implicat de manera intensa en la iniciativa internacional de fer una Vaga General de dones el dia 8 de març, que ha dut a 200.000 persones a manifestar-se al centre de Barcelona.