ERC Palafolls

Notícia

Pell fina

Per Jordi Villaret i Sayago, núm. 3 de la llista d'ERC Palafolls i Arquitecte tècnic
Jordi Villaret. Núm. 3 d'ERC Palafolls
Jordi Villaret. Núm. 3 d'ERC Palafolls

Es diu popularment que un té la "pell fina" quan és molt susceptible i qualsevol cosa que se li diu l’ofèn o se sent insultat.
 
L'actual equip de Govern de Palafolls s’ofèn de forma significativa cada vegada que algú -bé sigui partit polític o entitat cultural-, expressa la seva opinió sobre quelcom relacionat amb la gestió política, a uns titllant-los de fer electoralisme i als altres de no disposar de la gràcia suficient per fer-ho.
 
Pel que sembla, les opinions en el nostre poble només poden anar en una sola direcció: la que a ells els hi interessa, i a ser possible, que incorporin lloances i alegries sobre les accions dels gestors municipals.
 
Als fets recents em remeto quan l'alcalde, al Ple, amb to poc irònic -a diferència del que ens té habituats, tot sigui dit-, indica en reiterades ocasions que davant d'actuacions que no són del grat d'algú (en aquest cas seu) les coses s'han de dir de forma directa. Faig referència al cas dels versots i ho expresso per esvair dubtes.
 
La qüestió és que prenent part del seu argumentari, quan altres -davant d'aspectes i actuacions que no es consideren correctes o que han estat explicades amb poca claredat, i m'atreviria a dir mancades de veracitat- s’expressen de forma pública, aleshores són titllats de practicar el joc brut, i no s'estan d'afirmar categòricament que és fals allò que diuen, generant unes reaccions de malestar i d’indignació pròpies d'algú que es considera inmereixedor ni tan sols de ser anomenat.
 
Aquestes conductes són les que em permeten fer l'afirmació anterior d'unidireccionalitat, ja que es repeteix sempre que algú fa al·lusió crítica a les seves accions. La darrera va ser abans-d’ahir mateix, la resposta a l'exposició per part d'Esquerra de la poca transparència i manca de veracitat en els costos reals que han derivat del Projecte de la Rehabilitació del mòdul de les Escoles per a la implantació de la Caserna i el Jutjat de Pau.
 
Dades contrastades i extretes d'informes municipals. Lluny de rectificar (que això diuen que és de savis) i mirar de justificar els motius pels quals hi ha hagut l'enorme desviament econòmic, la reacció és airada, se senten insultats i, com a cirereta s’ho treuen de sobre derivant responsabilitats a altres organismes i acusant de manipuladors, desesperats i rabiosos als que ho han dit. Qui insulta a qui? Ells, mentrestant, s'erigeixen com els abanderats del "saber fer", del joc net i de treballar amb optimisme, suposo que això últim sorgeix de no haver trobat més adjectius grandiloqüents.
 
No considero correcte que davant un fet punible (i aclareixo, no és la intenció de condemnar a ningú o portar-lo a jutjats, no sigui que ara fereixi sensibilitats), la resposta sigui "que s'han fet moltes altres coses durant 4 anys".
 
Ningú ho nega, però això no és eludible ni és motiu de condonació de responsabilitat de les accions executades de forma si més no reprovable.
 
Per acabar només afegir que essent nouvingut en aquest tantes vegades posat en dubte "noble art" de la política, em sorprèn i em decepciona profundament veure que aquells que hi porten tants anys perdin el do de la serenitat, les formes i se sentin ofesos i ferits per dir les coses pel seu nom.
 
Senyors, estem aquí, possiblement, amb la màxima il·lusió, empenta i ganes de treballar pel nostre poble i pels nostres conciutadans, i perquè tenim la convicció i sabem positivament que hi ha altres maneres de fer coses en les que no es prioritzi el ‘Jo’ sobre el ‘Nosaltres’.

@jordi_villaret