Palafrugell

Totes les notícies

ERC lamenta que l’Ajuntament no hagi donat tota la informació necessària als veïns dels carrers d’Isabel II i Alfons XII

Davant dels fets transcorreguts des que ERC i CiU vam aprovar la moció per canviar el nom dels carrers borbònics de Palafrugell, i tenint en compte les opinions que han manifestat els veïns al Ple Municipal i a través de la premsa local i la televisió, volem fer unes quantes consideracions: 1. En cap moment ERC de Palafrugell ha menystingut el benestar dels veïns. La moció, aprovada pels grups d’ERC i CiU malgrat aquest últim no l’hagi defensada, demanava textualment i de manera clara que “l’Ajuntament faciliti tant com sigui possible els tràmits administratius, a més de brindar tota la informació necessària, als veïns afectats pels canvis de denominació de carrers, de tal manera que es minimitzin les possibles molèsties que això els pugui comportar.” Molts pobles i ciutats han fet accions similars, i també n’hi ha precedents a Palafrugell. Volem deixar clar que no hem demanat mai que es dués a terme el canvi amb urgència, sinó deixant temps als veïns i a l’Ajuntament per fer els passos necessaris minimitzant-ne les molèsties. 2. El govern municipal ha negligit la feina d’informar els ciutadans afectats del que comporta aquest canvi. És l’Ajuntament qui té les eines per comunicar-se amb els veïns i qui, en compliment de la moció, havia de donar tota la informació disponible detalladament i comprometre’s a ajudar en tot el que fes falta. En comptes d’això, s’ha deixat via lliure a malentesos, com la creença que és necessari canviar les escriptures de les finques afectades. Amb la voluntat de deixar les coses clares, hem fet una llista del que implica els canvi, que adjuntem a continuació:   Escriptures i registre de la propietat: no és necessari el canvi, que es pot realitzar en el moment de la venda de l’immoble sense cost afegit.  Padró i tributs municipals: l’Ajuntament en modifica les dades, sense cap cost pel ciutadà. DNI o permís de conduir: el canvi es fa en el moment de renovar-lo presentant el certificat de l'Ajuntament, o tan sols donant permís per accedir al Sistema de Verificació de Dades de residència, i no té cap cost afegit.

ERC proposa que Muriel Casals tingui un carrer a Palafrugell

ERC Palafrugell ha proposat al Ple de maig que Muriel Casals, que va morir el passat 14 de febrer a causa d'un accident, sigui homenatjada al nostre municipi amb la dedicació d'un carrer o plaça. La moció, aprovada amb el vot afirmatiu de tots els grups municipals, insta a traslladar a la comissió de nomenclàtor la proposta, per tal que aquesta consideri la seva inclusió dins la llista de denominacions a tenir en compte. Actualment la comissió prioritza els noms de dones, per tal d'equilibrar la presència dels sexes femení i masculí al nomenclàtor. Es dóna la circumstància, però, que la normativa preveu esperar cinc anys després de la mort de la persona abans no es posi el seu nom a un espai públic. Amb tot, ERC ha volgut presentar aquesta moció ara, pocs mesos després del decés de Muriel Casals, perquè serveixi d'homenatge del poble de Palafrugell a una lluitadora que va destacar per la defensa dels drets socials i nacionals de Catalunya, i que va dedicar els últims anys de la seva vida a aconseguir la llibertat del nostre país.  Podeu llegir el text de la moció aquí.

Benvinguts al nou web d'ERC Palafrugell

ERC Palafrugell estrena nou web amb l'afany d'informar de tot el que fem i mantenir una comunicació el màxim de fluïda amb els ciutadans del municipi. Aquí hi podreu trobar notícies sobre la nostra activitat institucional, les mocions que presentem al Ple, les nostres opinions sobre els temes que més ens afecten... Benvinguts, passeu, passeu!