Palafrugell

Totes les notícies

Nota de premsa dels grups municipals d'Esquerra Republicana de Catalunya i Partit Demòcrata Català de Palafrugell

Els grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya de Palafrugell (ERC) i Partit Demòcrata Català de Palafrugell (PDeCAT) ens plau comunicar-los que ambdues formacions hem arribat a un acord per conformar una alternativa de govern a l’Ajuntament de Palafrugell. Aquesta alternativa la farem factible a través d’una eina legítima i democràtica com és la moció de censura, que presentarem contra l’actual alcalde, el Sr. Juli Fernández Iruela, i que avui mateix hem entrat al Registre de l’Ajuntament. La persona que hem acordat que sigui el nou alcalde de Palafrugell per als dos anys que resten de mandat és el Sr. Josep Piferrer Puig, cap de llista d’Esquerra Republicana de Palafrugell, en ser aquesta la candidatura amb més vots de les dues que presentem la moció. El Sr. Albert Gómez Casas, cap de llista del Partit Demòcrata de Palafrugell, serà el primer tinent d’alcalde. La resta del nou cartipàs municipal, així com el programa de govern per a aquests dos anys, el presentarem el proper divendres 12 de maig. Les raó bàsica que ens ha portat a fer aquest pas i presentar la moció de censura ha estat la confluència de dos factors: D’una banda, considerem que la situació actual d’un equip de govern minoritari, afeblit i insuficient per abordar amb garanties la gestió municipal és un fet perjudicial per al municipi. A aquest fet, produït arran de la sortida del govern dels regidors del Partit Demòcrata, s’hi afegeixen els problemes que arrosseguen, de fa temps, àrees clau de l’Ajuntament de Palafrugell com la recollida d’escombraries, Urbanisme o Mobilitat, que repercuteixen negativament en la qualitat del servei que reben els vilatans.  A això hi hem d’afegir el tarannà i les maneres de fer, presidencialistes i poc transparents, del Sr. Juli Fernández com alcalde, que s’han posat de manifest amb la gestió política de l’afer del Golfet, on ha arribat a ocultar informació fins i tot als seus mateixos regidors del PSC.

Respecte al trencament del pacte al govern de l’Ajuntament de Palafrugell

Respecte al trencament del pacte al govern de l’Ajuntament de Palafrugell, Esquerra Republicana de Palafrugell, mitjançant el seu portaveu, vol fer un primer comentari: 1. Lamentar l'espectacle que estan donant els dos màxims responsables del PSC i de l’antiga Convergència. Fa mesos que es barallen per arribar a un final previst: la dissolució de la majoria dins l’equip de govern, produïda fa poques hores. Han fet cas omís a les nostres recomanacions de més diàleg. 2. Palafrugell no pot tirar endavant amb improvisacions. Esquerra no es quedarà amb els braços plegats i prendrà les mesures necessàries per a la millora del poble. 3. Al llarg d’aquesta setmana el grup municipal, conjuntament amb l’executiva del partit, marcarà el full de ruta a seguir a partir d’ara. Josep Piferrer Portaveu ERC Palafrugell

Esquerra demana la paralització immediata de les obres del xalet del Gofet

Després de llegir el comunicat de la Comissió Territorial d’Urbanisme on es demana que l’Ajuntament de Palafrugell aturi les obres de del xalet del Golfet, Esquerra: 1. Exigeix, un cop més, la paralització immediata de les obres i que aquesta suspensió es mantingui fins que els tribunals dictaminin. 2. Lamenta que l’equip de govern hagués aixecat la suspensió cautelar (15/12/2016) sense esperar la resposta de la Generalitat. Aquest fet solament complica encara més la solució final. 3. Insta a l’equip de govern que expliqui davant de la població les raons d’aquest interès insistent en destrossar el territori. No entenem les manifestacions de l'alcalde: «el cas del Golfet no el té preocupat» (Diari de Girona 04/02/17). 4. Manifesta que la gran majoria de palafrugellencs s’estima el seu litoral per la seva exclusivitat i no comprèn el poc interès del govern, obstinat en destrossar-lo. 5. Agraïm a tots els ciutadans, especialment a l’agrupació Salvem el Golfet, la seva impagable tasca per salvaguardar els nostres tresors. 6. Demanarem totes les responsabilitats quan aquest afer se solucioni als jutjats.

ERC Palafrugell exigeix a PSC i CiU que deixin de barallar-se per la cadira i es posin a treballar

Josep Piferrer ha mostrat la seva perplexitat per l'espectacle de les darreres hores i ha denunciat "que no discuteixen un possible trencament del pacte per divergències en el projecte de poble, perquè no tenen projecte, sinó per conservar el poder: per cadires i per diners. Palafrugell no s’ho mereix" Davant els esdeveniments de les darreres hores: 1. Esquerra de Palafrugell exigeix a CiU i PSC que deixin de barallar-se per la cadira i es posin a treballar. Amb la multitud de problemes que té Palafrugell i amb les visibles mancances de moltes regidories, és inaudit que els qui tenen el deure de governar es dediquin a batre’s en duel als diaris. 2. Veiem estupefactes com aquells qui van acordar mantenir el poder sense pactar un projecte de poble, segueixen barallant-se per les cadires, mentre s'aproven projectes lamentables i que posen en risc el futur de la vila com els del Golfet o mentre continua el desgavell amb el contracte d'escombraries i continua el poble massa brut, o mentre els projectes per la gent jove han desaparegut. Malauradament, Palafrugell continua sense ser el referent comarcal que per potencial li pertocaria. Molts pobles petits -i aquest Nadal n'ha estat un exemple- ens han passat la mà per la cara. I mentrestant ells es barallen per la cadira. 3. Nosaltres ja vam denunciar que aquest pacte PSC – CiU era només un pacte pel poder. Avui, ens donen la raó davant de tots els palafrugellencs. 4. Ja han llençat un any i mig i, enlloc de fer la feina, discuteixen qui serà alcalde, en comptes de treballar pel poble. Ens fa tot l'efecte que també llençaran la resta del mandat i Palafrugell no té ni un dia per perdre. 5. A diferència d'ERC on tothom és nou, Fernández i Gómez fa anys que malden per l'alcaldia. A ERC els coneixem bé. Estem segurs que Juli Fernández no vol deixar anar l'alcaldia i si analitzem la trajectòria de l’Albert Gómez arribem a la conclusió que no ha estat mai fidel ni al país (malgrat les promeses), ni als partits on ha estat.

Per Nadal, a cada bugada perdem un llençol

Sembla ser que les promeses de la regidora de Cultura exposades ara fa un any on prometia que els Pastorets sols serien absents de la vila un any, han quedat en paper mullat. Altra vegada la cultura popular se’n ressent, i en portem unes quantes. Tampoc les expectatives d’organitzar una festa de Cap d’Any com cal que preveia il·lusionada la regidora de Joventut i Festes tindran un final reeixit. Després del fiasco de l’any passat quan, mig organitzat, va haver de tirar-ho tot enrere per errades incomprensibles, enguany la festa popular per celebrar l’entrada de l’any ens l’harem de pintar a l’oli. Veurem quines excuses de mal pagador ens venen ara. I, com passa massa sovint a Palafrugell, quan alguna àrea governada per CiU falla, arriba el bomber salvador disfressat d’IPEP per solucionar el problema. Que Sant Jordi queda coix? La promoció econòmica del poble ja ho apedaçarà. Que es commemora el cinquantè aniversari de la cantada d’havaneres?  Això és un acte promocional, no cultural. Que és molt complicat organitzar una festa popular per nit vella? Arriba l’IPEP i et munta un córrer bars amb un gran cartell i solucionat. Esperem que per suplir els Pastorets no agafin el Domini Escuat de la campanya per incentivar el consum i l’hi encarreguin més feina. I tots contents. O això és el que s’imaginen. Però un any més els infants de Palafrugell veuran truncada la tradició nadalenca de les històries d’en Llonquet i en Rovelló. Les calderes d’en Pere Botero, per segon any consecutiu, romandran apagades per apatia de la regidora de torn. I altra vegada els joves de la Vila hauran de buscar-se la vida o, el pitjor, emigrar de Palafrugell a la recerca de la gresca. Ja ho va exposà Sr. Albert Gómez en el darrer ple «els joves que vulguin anar de festa, que vagin a Calonge». Però tranquils perquè quan arribi la Festa Major, allargarem un dia més la festa amb aquesta moda tant nostrada que al regidor responsable de l’IPEP li agrada tant, de llaçar pols de colors enlaire mentre sona música enllaunada.

La indignació de la casa del Golfet

Davant les notícies que la junta de govern de l'Ajuntament de Palafrugell (PSC-CiU-Entesa) va aixecar la suspensió municipal de les obres del Golfet, el grup d'Esquerra vol expressar la seva indignació: - És indignant que l'equip de govern aixequi la suspensió municipal que planava sobre la llicència d'obres del controvertit xalet del Golfet de Calella. - És indignant que obviï la demanda de la Generalitat que declarava lesiva la llicència d'obres. - És indignant que es negui a revisar tot el projecte, com es desprenia de les resolucions de la Generalitat. - És indignant que es reprenguin les obres sense demanar el preceptiu vist-i-plau del Pla Director del Sistema Costaner, tal com els mateixos serveis tècnics de l'Ajuntament reconeixen que no van fer en la tramitació de la llicència. - És indignant que no esperin com es desenvolupa el recurs contenciós presentat per Salvem el Golfet. - És indignant que l'alcalde hagi trigat prop de tres mesos a publicar a la web de l'Ajuntament les resolucions de la Generalitat contràries a la llicència. - És indignant que, a l'hora de publicar-les, ho facin amagant-les dins l'informe on l'equip de govern justifica la tramitació de la llicència. Davant tanta indignació, una espurna d'il·lusió i esperança: l'atorgament del guardó «millor iniciativa», dins els premis Peix Fregit, a l'associació Salvem el Golfet. Molt merescut. Grup d'Esquerra Ajuntament de Palafrugell

això passava quan ERC era a l'equip de Govern  (fotografia: Lluís Maimí)

ERC Palafrugell reclama a l'equip de govern que pengi l'estelada en suport a l'alcaldessa de Berga

El grup municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Palafrugell demana a l'equip de govern que pengi l'estelada al balcó de Can Bech. ERC recorda que el ple de l'ajuntament ja havia aprovat una moció per que aquesta ensenya sigués penjada. Però l'equip de govern compost pel PSC + CiU + Entesa mai ha complert aquest mandat. «El fet que aquest matí els mossos hagin detingut a l'alcaldessa de Berga arran de ser investigada per un presumpte delicte electoral per no treure l'estelada del balcó de l'ajuntament, durant les jornades electorals, ens ha de fer reaccionar.» declara Josep Piferrer, portaveu del grup. «Creiem que una majoria de palafrugellencs no entendria una posició passiva del seu ajuntament» i lamenta que «l'antiga CiU local, es mantingui tant allunyada del debat del procés».

ERC exigeix que l'Ajuntament faci públiques les resolucions de la Generalitat sobre la casa del Golfet

ERC Palafrugell ha tingut notícia de que la Direcció General d'Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat va emetre, a principis del passat mes d'agost, tres informes sobre la finca situada al carrer Castellets, 1 del barri del Gofet (Calella). Respecte aquestes resolucions, ERC Palafrugell: 1. Informa que els tres escrits són desfavorables tant a la llicència donada com a l'execució de les obres. 2. Denuncia el retard en comunicar aquestes resolucions a les comissions informatives. Cal esmentar que al ple del mes d'agost el regidor d'ERC Jaume Palahí va intervenir per demanar informació sobre diferents aspectes de les possibles deficiències. En cap moment es va fer esment a les resolucions, que ja estaven en poder de l'equip de govern. 3. Exigeix a l'Ajuntament que, en la màxima brevetat possible, faci públic les esmentades resolucions pel coneixement de la ciutadania i en pro de la transparència. 4. Demana a l'equip de govern que faci públics els passos que, a partir d'ara, portarà a terme. 5. Lamenta que l'equip de govern hagi estat molt poc sensible a les denúncies i demandes que han portat a terme en el darrer any ERC, particulars, i associacions. 6. Treballarà conjuntament amb totes aquestes associacions, especialment amb Salvem el Gofet, per reparar el dany causat al nostre paisatge. Palafrugell, 23 de setembre de 2016

Els incívics responsables de la recollida d'escombraries

Avui (diumenge 21 d'agost) Plaça Nova ha tingut un matí bastant mogut. S'ha despertat amb un munt de bosses d'escombraries estibades entre la terrassa del Munich i la del Fraternal. Que el sistema de recollida al centre fa aigües ja ho sabem. Però en ple mes d'agost les alarmes han saltat davant un desgavell com aquest. La gent fent fotos, el regidor del desastre intentant esbrinar què ha passat i el serveis d'emergències intentant normalitzar la situació. Un cop passat el vergonyós episodi, cal preguntar-se què ha canviat perquè hi hagi tant desori. Hi ha qui encara en culpabilitza el dipositari de les bosses d'escombraires, però el cert és que fins ara això no havia passat. O sigui que és molt més probable que el que falli sigui el sistema. I com que això no passa només a Plaça Nova, la responsabilitat sembla evident. Són tan poc curosos els que dissenyen els canvis en la recollida que sols esperem amb quina altra relliscada ens obsequiaran. Com la del carrer Garriga, aquesta mateixa setmana, on van decidir canviar els contenidors entre els carrers la Força i Matlleria i Riera per un altre indret. Han estat tan poc previsors que no han instal·lat l'imprescindible cartell informant del canvi. Resultat? Aquest diumenge al matí un munt de bosses d'escombraires al terra on antigament hi havia l'emplaçament. El problema és que ni el regidor ni el serveis de neteges d'emergències hi han passat. Els que actuen amb prepotència no poden titllar als vilatans d'incívics.