Palafrugell

Notícia

Un poble que camina cap a la independència

ERC Palafrugell

A les eleccions del 27-S una gran majoria de palafrugellencs i palafrugellenques va donar suport als posicionaments independentistes. La victòria és inqüestionable. A Palafrugell el treball conjunt de la gent de Convergència i d’Esquerra amb la imprescindible col·laboració de persones independents, provinents dels moviments sobiranistes de la Vila, van fer possible un treball extraordinari dins la candidatura JUNTS PEL SÍ.

Ara (passat uns dies de les eleccions), estem a l’espera de com aquest posicionament local es veu reflectit a l’ajuntament. Cal recordar que a les eleccions locals del 24 de maig, l’opció dels electors fou igualment inequívocament independentista. Nosaltres som del parer que cal un equip de govern compromès amb la causa. El mandat obtingut insta al Parlament i al govern a començar el camí cap al deslligament d’Espanya. Aquest procés serà feixuc, ple d’entrebancs on caldrà en tots els àmbits, postures valentes per fer-lo avançar. Les Diputacions, els Consells Comarcals i els Ajuntaments caldrà que siguin capdavanters, donant suport al Parlament i Govern del Catalunya.

Ens preocupa com es desencallarà l’entortolligat govern municipal de Can Bech. A l’espera fins on arriba la diàspora d’Unió, a hores d’ara volen donar una imatge d’immobilitat, malgrat la pressió popular. De moment la prova de l’estelada no s’ha superat. Malgrat que el Ple de l’Ajuntament va aprovar una moció d’Esquerra, amb els vots de CiU, on s’instava al govern a penjar-la al balcó, l’alcalde s’ha negat a fer-ho. Els gestos també són importants i així ho han entès les majories independentistes de les principals poblacions baix-empordaneses, Sant Feliu, Palamós, La Bisbal i Torroella. Malgrat tota la gent d’Esquerra que s’hi ha implicat de forma activa en el procés, no hem deixat de treballar per Palafrugell.

En el ple del mes de setembre hem fet un seguiment de diferents aspectes que preocupen als vilatans: la reducció d’aparcaments als carrers Camèlia i Lluna, la substitució de les centenàries finestres de Can Bech, la manca de criteris per deixar instal·lacions municipals per portar a terme activitats durant l’estiu, el passos de vianants perillosos, entre d’altres. No solament critiquem a l’equip de govern. També el felicitem quan ens anuncia que crearà la figura dels agent cívics, tal com proposàvem al programa d’Esquerra, com un bon actiu per acabar amb l’incivisme i fa autocrítica contra un díptic maldestre que va repartir la Policia Local, més coactiu que educador.

Article publicat al butlletí municipal Can Bech núm. 45