Palafrugell

Notícia

La casa del Golfet: els per què no contestats

ERC Palafrugell

Sobre la construcció de la polèmica casa del Golfet han aparegut moltes informacions als mitjans de comunicació, gràcies a les quals hem pogut assabentar-nos de totes les irregularitats. Ja és hora de preguntar-nos com n’han estat possibles tantes: els informes d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya apunten una quinzena d’aspectes de dubtosa legalitat.

Per això ens preguntem:

Per què una àrea com la d’urbanisme municipal, tan primmirada en la regulació a l’hora de donar permisos dins el terme municipal, en aquest cas en concret semblava de vacances?

Per què, quan abans de començar les obres ja van sortir veus discordants, no es va ser una mica més curós per escoltar el que deien?

Per què, quan van sorgir les primeres veus d’alarma en veure com impactava sobre el paisatge, no es va fer una revisió de la llicència enlloc d’una fugida endavant de conseqüències impredictibles?

Per què, si era preceptiu, no es va demanar el permís del Pla Urbanístic Costaner que regula les edificacions dins els 500 metres del litoral?

Per què les resolucions de la Generalitat es van amagar més de d’un mes i mig malgrat que al Ple del mes d’agost l’alcalde va informar que havia paralitzat temporalment les obres?

Per què després d’afirmar que publicaria els decrets d’Urbanisme, fins avui (10/10/16) encara no s’han fet públics?

Per què mentre l’alcalde encara parla de discrepàncies solucionables, Urbanisme amenaça de portar-ho als tribunals?

Per què la fiscalia de Medi Ambient s’ha posat les mans al cap i envia els Mossos a investigar?

Per què el PSC defensa més l’interès particular que l’interès públic?

Per què l’alcalde posa el retrovisor en totes les seves darreres intervencions recordant el POUM del 1983 o el Pla de Millora del 2013, però no explica que fou l’equip de govern presidit per ell qui el 2014 va donar la llicència d’obres tan llargament esmenada per la Generalitat?

Per què CiU, o com s’anomeni ara, no obra la boca a menys que sigui per donar suport tant a la tramitació com a la seva obra?

Per què ningú d’Iniciativa-Verds encara no ha desautoritzat el trist paper que fa el representant de l’Entesa que, en aquest tema, dóna un suport incondicional a la feina feta pel govern?

Més aviat que tard, tots els responsables d’aquest nyap hauran de rendir comptes i assumir-ne totes les responsabilitats.

Article publicat al butlletí municipal Can Bech núm. 51