Palafrugell

Notícia

Un any a Can Bech

Josep Piferrer

El repàs d’aquests darrers mesos, des de la nostra entrada al govern fins ara, fa vertigen. Retrata la gran quantitat d’accions, gestos, incidències, propostes que hem portat a terme. Amb una simple ullada al Facebook de l’alcaldia es pot comprovar. Que llunyans es veuen esdeveniments que sols fa deu mesos que van succeir!

Si haguéssim de classificar tota la feina feta durant aquest curt mandat, segurament que el primer que destacaríem seria el fet de posar ordre, solucions, en alguns aspectes que ens  vam  trobar. Com per  exemple el  tema de la zona de banyistes de les platges. Vam entrar al govern amb una problemàtica latent que esclatà quan els primers banyistes arribaren a les nostres  platges. La clau per desencallar-ho? Diàleg. I quan aquest no va funcionar, hi vam posar més diàleg fins a la solució acceptada per tots. Altres esculls heretats han estat la concessió de les boies, l’escorxador, la recollida selectiva del Consell Comarcal, l’abocador de Solius, entre d’altres. I a cada problemàtica, la recerca d’una solució escaient. 

Ara fa un any, quan vam entrar al govern, manifestàrem que la primera mesura era no prendre cap mesura. I creiem que fou una bona decisió, va permetre que internament es treballés amb tranquil·litat i es donés sortida a les iniciatives previstes. I alhora hem engegat propostes noves que dibuixen un Palafrugell, per a nosaltres, millor. I per les reaccions de la gent, també. Des d’un parc per passejar gossos fins a un aparcament a Llafranc. Des de deixar d’abocar les escombraries a Solius fins a portar-les a la planta de triatge de Lloret. Des d’organitzar la taula d’entitats culturals fins a la revetlla de Sant Joan. Alguns exemples del que hem realitzat i que ens marquen el camí de futures actuacions. 

I sense oblidar el compromís polític a què ens vam comprometre: posar-nos al servei dels ciutadans, del Parlament de Catalunya i del govern en el procés: vam obrir els col·legis electorals l’1 d’octubre. Aquest compromís, malgrat les vicissituds i amenaces judicials, continua intacte: ens comprometem des d’aquest ajuntament a continuar treballant per aconseguir la República Catalana.

Article publicat a la Revista de Palafrugell núm. 296