Palafrugell

Notícia

Palafrugell en positiu

Josep Piferrer

Esquerra de Palafrugell es presenta a aquestes eleccions municipals amb el bagatge de la feina feta. Tant a l'oposició, on vam demostrar que amb un bon coneixement de Palafrugell es poden fer propostes i debatre amb criteri sobre tots els aspectes, com durant els darrers dos anys al govern municipal, portant a terme actuacions que creiem, sincerament, que han fet possible un altre Palafrugell.

Malgrat que només hem disposat de dos anys de mandat al govern, valorem molt positivament la feina realitzada. Aquest període s’ha caracteritzat pel bon treball en equip portat a terme. Per a governar en coalició, fet imprescindible històricament a la nostra vila, cal gent de confiança, i Esquerra ha demostrat amb escreix aquesta vàlua; aquesta és la concepció republicana que ens uneix.
Ens hem marcat el repte de repetir a l'alcaldia i al govern per tal de continuar les nostres polítiques de proximitat. En les àrees que hem comandat, tenim sobre la taula multitud de projectes: hem fet una aposta clara per la cultura popular (Pastorets, la festa de Sant Martí, la Flama del Canigó...) i hem multiplicat per tres l’assistència al TMP en actes organitzats per  l’Àrea de Cultura. Des de Benestar Social, tenim encara molt camp per córrer, com ara un augment de pressupost per poder donar més servei a la gent gran. En Esport, hem fet més transparents els criteris de les subvencions a les entitats esportives, i portem tres propostes: la construcció d’una pista de patinatge, un augment de les subvencions a les entitats i un pla d’esport per a tothom.

Segurament que el servei que més tinta ha fet córrer ha estat el de recollida d’escombraries. En som conscients. Nosaltres volem un Palafrugell més net no perquè es neteja més, sinó perquè no s’embruta tant. Això porta implícit l’aspecte de la recollida selectiva. Canviar rutines dels ciutadans és una tasca sempre complicada, però ja n’estem recollint els fruits. Farem de Palafrugell una població modèlica tant en netedat com en recollida selectiva; les nostres prioritats són la instauració del porta a porta a la majoria de la població, la construcció d’una  nova deixalleria i més campanyes d’informació a la ciutadania.

Tot això només son petits exemples del nostre programa electoral. Cal afegir que, com no pot ser d’altra manera, el nostre grup continua compromès amb el futur de Catalunya. Quan calgui, ens tornarem a posar a disposició del Parlament i del govern de la Generalitat per a portar a terme totes les accions necessàries per a construir la República Catalana.

Presentació del programa electoral per a les eleccions municipals de 2019