Palafrugell

Totes les opinions

ERC Palafrugell

Dels falsos rumors a la xenofòbia

És un fet indiscutible que les xarxes socials han revolucionat les comunicacions. El que fa uns anys era una feixuga feina d’escriure, enviar i esperar que es publiqués quan es volia expressar alguna opinió, amb les noves tecnologies aquest procés se simplifica molt. L’inconvenient és que, a vegades, no es fa aquella pausa necessària per reflexionar el que es publica i el que no. Fem aquesta reflexió després de llegir els improperis que un regidor del grup socialista de l’Ajuntament de Palafrugell ha esventat recentment.

ERC Palafrugell

Uns carrers per a les persones

Una de les qüestions que causen més controvèrsia al nostre municipi és la conversió dels espais públics en zones per a vianants. En això cal dir que no som gaire originals; polèmiques com les que vivim a Palafrugell n’hi ha hagut a molts pobles i ciutats del país i d’Europa en general, on hi ha un ideal urbanístic que tendeix a tallar la circulació al transit rodat als centres de les ciutats.

ERC Palafrugell

Concursos públics

En els darrers mesos hem estat immersos en la polèmica dels concursos per a les concessions del servei de boies i altres usos del litoral i del servei de salvament marítim. Sense entrar en les decisions finals, sí que ens agradaria poder detallar una mica el procés. Especialment després d’haver rebut molts comentaris, alguns molt crítics, sobre la redacció del plec de condicions i el perquè en aquestes condicions no s’incloïen aspectes específics d’algunes empreses o entitats que optaven al concurs.

Josep Piferrer

Un any a Can Bech

El repàs d’aquests darrers mesos, des de la nostra entrada al govern fins ara, fa vertigen. Retrata la gran quantitat d’accions, gestos, incidències, propostes que hem portat a terme. Amb una simple ullada al Facebook de l’alcaldia es pot comprovar. Que llunyans es veuen esdeveniments que sols fa deu mesos que van succeir! Si haguéssim de classificar tota la feina feta durant aquest curt mandat, segurament que el primer que destacaríem seria el fet de posar ordre, solucions, en alguns aspectes que ens  vam  trobar.

Josep Piferrer

Presentació de l'alcalde del 56è Carroussel Costa Brava

Quan unes festes porten 56 anys organitzant-se deixen de ser un esdeveniment més per convertir-se en una festivitat solemne. Si, a més, comporten la confecció d'un carroussel com el nostre, l'acte agafa una volada considerable. I si la cirereta és la confecció d'unes carrosses d'una qualitat incomparable, el resultat són unes Festes de Primavera úniques. És cert que, en els darrers anys, l'organització de les celebracions que embolcallen el carroussel ha anat una mica a les palpentes.

ERC Palafrugell

La benzinera de Llofriu

Aquests darrers dies la premsa ha informat àmpliament sobre la possible instal·lació d’una benzinera a Llofriu. Algunes de les informacions, especialment opinions, no s’ajusten a la successió dels fets. La qüestió és que es va presentar a l’Ajuntament un projecte per a construir aquesta obra al costat de la carretera, just on es va edificar fa poc una rotonda. Segons ens consta, el promotor ja havia presentat anteriorment una altra proposta que havia estat refusada per l’anterior equip de govern, després de copsar l’opinió del Consell de Participació del Nucli de Llofriu.

ERC Palafrugell

Un Palafrugell més net, més ordenat i més sostenible

Quan vam entrar a governar el passat maig del 2017, ens vam trobar un contracte d'escombraries que feia poc temps que s’havia signat. Ens va preocupar molt el poc marge de maniobra que ens oferia per intentar posar ordre al desgavell existent: nul·la política informativa, dos contractes diferents per recollir la selectiva (la pròpia de l'Ajuntament i la del Consell Comarcal) i una freqüència de recollida manifestament millorable, entre altres deficiències.

ERC Palafrugell

Reflexions de cares a Nadal

Aquestes dates properes a les festes nadalenques conviden a la reflexió. Tenim una situació al país molt complicada. Després que l’1 d’octubre les forces policials espanyoles van colpejar ciutadans pacífics que només volien votar, hem viscut un dels fets que quedarà en els annals de la Història com la injustícia més greu en un estat democràtic: l’empresonament de polítics per les seves idees.

ERC Palafrugell

Un sol poble, un gran poble

Vivim dies històrics. La manifestació del 2010, la diada del 2012 i les cinc que l'han seguida, el 9-N, el 27-S, l'anunci del referèndum... I sobretot, l'1-O. Vivim dies històrics perquè estem fent Història. I, malgrat tot, aquestes darreres setmanes som molts els que tenim una sensació diferent, mai viscuda en aquests darrers anys de procés. El caràcter vinculant del referèndum celebrat aquest octubre, però també la ferotge repressió de l'Estat espanyol, han dotat l'1-O i els fets que l'han envoltat d'una transcendència ben palpable.