Palafrugell

Totes les opinions

ERC Palafrugell

Compromís amb el referèndum

El passat 30 de juny, l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, va signar el document impulsat per l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència a favor del referèndum. Una declaració que compromet a facilitar el dret a votar, el proper 1 d’octubre, en el referèndum sobre la independència de Catalunya: “Manifestem  la  nostra  predisposició i compromís a col·laborar en totes aquelles actuacions que des del Govern se’ns requereixin, i per això, en el moment que es faci la convocatòria, posarem a disposició de l’organització del referèndum els locals habituals on se celebren totes les conteses electorals als nostres municipis”.

ERC Palafrugell

Un pas endavant pensant en Palafrugell

Ara ja fa un mes que ERC, juntament amb els quatre regidors del PDeCAT, vam presentar una moció de censura fruit de la qual Palafrugell té un nou alcalde i un nou govern acordat entre aquestes dues formacions. Fa un mes, doncs, que ERC ha canviat el seu paper de principal grup de l’oposició pel del govern del municipi. Un repte que hem encarat amb il·lusió i sentit de la responsabilitat, convençuts que havíem de fer aquest pas per dotar Palafrugell d’un govern fort i capaç d’afrontar els reptes que se’ns presenten en aquests dos anys que resten de mandat.

Josep Piferrer

Esquerra fa un pas endavant

El resultat de les eleccions municipals del l'any 2015 van deixar un panorama molt clar a Palafrugell: dos grups majoritaris amb set regidors (el PSC i ERC) i un de més minoritari amb cinc (CiU) que havia de decantar la balança. Ni els partits polítics ni, ni de bon tros, els seus votants haurien comprès una altra aritmètica. Per això, quan els exconvergents van optar pels socialistes, a nosaltres, com a regidors d'Esquerra, ens corresponia la funció d'oposició.

ERC Palafrugell

I ara què?

Ara fa dos mesos, en l’article d’aquesta mateixa revista, Esquerra feia una crida als que en aquell moment formaven l’equip de govern perquè aparquessin les diferències i es posessin a treballar. Hem de reconèixer que vam fracassar. Tant en el ple del mes de gener com en el de febrer vam instar Juli Fernández i Albert Gómez a fer les paus, segellant aquell «el pacte és vigent» en un acte públic.

ERC Palafrugell

Treballin més i es barallin menys

Aquest darrers dies hem assistit a un lamentable espectacle en què alcalde i primer tinent d’alcalde s’han llançat els plats pel cap a la premsa. Motiu? Que el senyor Fernández, com a responsable del PSC a les comarques gironines, va mostrar a la premsa les seves reticències a fer alcalde al senyor Gómez el juny del proper any. L’oferta del cap d’Unió a Girona, el senyor Dilmé (abans íntim d’Albert Gómez) de renunciar a reclamar l’alcaldia de Palafrugell fou contestada per Juli Fernández amb un enigmàtic “la qüestió de l’alcaldia és una cosa que el PSC de Palafrugell tractarà al moment oportú”.

ERC Palafrugell

Per Nadal, a cada bugada perdem un llençol

Sembla ser que les promeses de la regidora de Cultura exposades ara fa un any on prometia que els Pastorets sols serien absents de la vila un any, han quedat en paper mullat. Altra vegada la cultura popular se’n ressent, i en portem unes quantes. Tampoc les expectatives d’organitzar una festa de Cap d’Any com cal que preveia il·lusionada la regidora de Joventut i Festes tindran un final reeixit.

ERC Palafrugell

La casa del Golfet: els per què no contestats

Sobre la construcció de la polèmica casa del Golfet han aparegut moltes informacions als mitjans de comunicació, gràcies a les quals hem pogut assabentar-nos de totes les irregularitats. Ja és hora de preguntar-nos com n’han estat possibles tantes: els informes d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya apunten una quinzena d’aspectes de dubtosa legalitat. Per això ens preguntem: Per què una àrea com la d’urbanisme municipal, tan primmirada en la regulació a l’hora de donar permisos dins el terme municipal, en aquest cas en concret semblava de vacances? Per què, quan abans de començar les obres ja van sortir veus discordants, no es va ser una mica més curós per escoltar el que deien? Per què, quan van sorgir les primeres veus d’alarma en veure com impactava sobre el paisatge, no es va fer una revisió de la llicència enlloc d’una fugida endavant de conseqüències impredictibles? Per què, si era preceptiu, no es va demanar el permís del Pla Urbanístic Costaner que regula les edificacions dins els 500 metres del litoral? Per què les resolucions de la Generalitat es van amagar més de d’un mes i mig malgrat que al Ple del mes d’agost l’alcalde va informar que havia paralitzat temporalment les obres? Per què després d’afirmar que publicaria els decrets d’Urbanisme, fins avui (10/10/16) encara no s’han fet públics? Per què mentre l’alcalde encara parla de discrepàncies solucionables, Urbanisme amenaça de portar-ho als tribunals? Per què la fiscalia de Medi Ambient s’ha posat les mans al cap i envia els Mossos a investigar? Per què el PSC defensa més l’interès particular que l’interès públic? Per què l’alcalde posa el retrovisor en totes les seves darreres intervencions recordant el POUM del 1983 o el Pla de Millora del 2013, però no explica que fou l’equip de govern presidit per ell qui el 2014 va donar la llicència d’obres tan llargament esmenada per la Generalitat? Per què CiU, o com s’anomeni ara, no obra la boca a menys que sigui per donar suport tant a la tramitació com a la seva obra? Per què ningú d’Iniciativa-Verds encara no ha desautoritzat el trist paper que fa el representant de l’Entesa que, en aquest tema, dóna un suport incondicional a la feina feta pel govern? Més aviat que tard, tots els responsables d’aquest nyap hauran de rendir comptes i assumir-ne totes les responsabilitats.

ERC Palafrugell

La recollida d’escombraries no funciona bé

Quan ara fa més o menys un any vam entrar a l’ajuntament, un dels temes de sobre la taula fou el nou contracte d’escombraries. Els nostres anteriors companys en el consistori ja havien criticat la seva elaboració. Nosaltres vam seguir amb aquesta crítica conscients que la nova etapa de deu anys que l’equip de govern del PSC i CiU signava, no significava un salt qualitatiu en la recollida d’escombraries i amb la neteja a Palafrugell.

ERC Palafrugell

A Palafrugell li manca empenta

Un cop passat un any a l’ajuntament, fem un recull d’aquells fets més rellevants després d’un pacte “pensant en Palafrugell, pensant en Catalunya”. En un discurs fet fa pocs dies, l’alcalde Juli Fernàndez deia que l’actual govern era molt respectuós amb el medi ambient. Però com que els fets són tossuts, les imatges del nyap del Golfet no deixen d’acompanyar-nos. L’única cosa que podem assegurar és que, si hagués governat Esquerra, aquest edifici no s’hagués aixecat.