Palafrugell

Totes les opinions

ERC Palafrugell

El desastre del Golfet: quan el govern no hi és

El Golfet ha estat, des de sempre, una de les cales més estimades pels palafrugellencs. Una cala agresta però accessible, ja sigui amb vehicle motoritzat o a través de l’idíl·lic camí de ronda que la connecta amb Calella. Un paratge verge en un lloc amb forta pressió urbanística, continuïtat de la muntanya de Cap Roig; tan bell de la sorra estant com des del mar. Fins ara. Aquest estiu, els banyistes del Golfet es trobaven, en girar la vista cap a la costa després de nedar uns metres, amb una monstruositat arquitectònica que destrossa la visió d’un dels paratges més bells de la Costa Brava.

Xavier Jonama

La Cantada d'Havaneres de Calella, tradicional i popular?

La Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell és un tret distintiu de la nostra vila que s’ha popularitzat arreu del nostre país, la punta de llança del nostre projecte turístic.  Avui, el que inicialment era un fet cultural i un treball de preservació d’aquelles cançons que es cantaven en tavernes i xefles, ha passat a ser un esdeveniment turístic conegut arreu. Però, malgrat aquesta projecció internacional, ens sap greu que visqui pràcticament d’esquenes al nostre poble.

ERC Palafrugell

No tenim por perquè ens mou la convicció

Fa uns dies vam tenir notícies que els Mossos d’Esquadra, per ordre de la Fiscalia, demanaven als ajuntaments informació sobre la moció de suport al Parlament arran de la Resolució 1/XI sobre l’inici del procés polític a Catalunya. Com que no ens havia arribat cap informació des de l’Ajuntament de Palafrugell, ens hi vam posar en contacte i, per sorpresa nostra, ja feia dies que aquesta demanda havia arribat a Can Bech.

ERC Palafrugell

Cap on vas, Palafrugell?

En el darrer mandat, foren diverses les vegades que des d’Esquerra vam fer públic l’abandonament de les tasques de direcció de l’Ajuntament. Ara estem recollint el fruit d’aquell desgovern. En poc temps, han sortit un seguit de problemes que demostren la manca de planificació. D’una banda, el xalet del Golfet. En un dels debats del ple, l’equip de govern va reconèixer: «potser no vam estar prou amatents, tècnics i polítics amb la interpretació de la llicència».

ERC Palafrugell

Pressupostos i Golfet, dos temes mal resolts

Aquest passat mes de novembre s’han portat a terme dos plens molt interessants. El primer, fou per posar a discussió i aprovació els pressupostos per a l’any 2016. El grup d’Esquerra va votar-hi en contra. El principal motiu d’aquesta postura és la manca de perspectiva. Som conscients que una part del pressupostos són per cobrir dèficits històrics. El passeig de Llafranc seria l’exemple més palpable de les inversions previstes pel proper exercici.

ERC Palafrugell

Un poble que camina cap a la independència

A les eleccions del 27-S una gran majoria de palafrugellencs i palafrugellenques va donar suport als posicionaments independentistes. La victòria és inqüestionable. A Palafrugell el treball conjunt de la gent de Convergència i d’Esquerra amb la imprescindible col·laboració de persones independents, provinents dels moviments sobiranistes de la Vila, van fer possible un treball extraordinari dins la candidatura JUNTS PEL SÍ.

ERC Palafrugell

El nostre "perquè de tot plegat"

Palafrugell és de les úniques poblacions catalanes que, malgrat tenir una majoria inqüestionable de votants a favor de la independència de Catalunya, té un alcalde constitucionalista espanyol. Vostès es poden preguntar a què és degut. Fàcil: el cap de llista de CiU ha preferit pactar amb el PSC que amb ERC. Vagi per endavant que tothom té el dret a pactar amb qui vulgui, però no entenen perquè abans de les eleccions tots els components de la llista de CiU van signar un compromís amb l’ANC a favor de constituir un equip de govern en clau nacional ni perquè el Sr.