Palamós i St. Joan

Totes les opinions

Marta Creixell

La importància de les eleccions europees

Europa, Vota, 9N,

La secció local de d’ERC Palamós i Sant Joan va iniciar la campanya per a les eleccions europees amb la tradicional encartellada. Un acte auster amb recursos materials però ric amb recursos humans, en el qual tots aportem il·lusió en unes eleccions en les quals és necessari una gran participació de vot a Catalunya, ja que com diu el nostre cap de llista, el filòsof, escriptor i catedràtic Josep Maria Terricabras “ No podem reclamar que Europa tingui interès per nosaltres si nosaltres no en tenim per Europa”.

Dani Reixach

Per dignitat

No fa gaire un palamosí m'aturà davant la Caserna de la Guàrdia Civil de la nostra vila i em va dir: "No podem permetre que a dies d'avui encara hi hagi aquest escut feixista penjat aquí!". Vaig explicar-li que de forma constant havíem reclamat al govern de Palamós l'extracció de tots els símbols feixistes i majoritàriament franquistes de la vila i que sempre havíem obtingut per resposta un "ho anotem" però cap acció al respecte.

Dani Reixach

La vergonya del co-pagament i les taxes sanitàries

Avui com cada matí des de fa més de 15 anys em disposo a posar-me la bata blanca per atendre i aconsellar als meus pacients, cosa què actualment m’ha quedat més limitada ja que haig de perdre el meu temps i el seu en explicar-los i fer-los entendre que els haig de cobrar i que no els haig de cobrar...   Anem a pams, i per això em permeto el luxe de parlar obertament i sota els meus criteris, sota els meus valors i si s’escau deslligat de cap sigla que em pugui identificar.

Dani Reixach

Interpretació de resultats en clau municipal

Primer de tot donar les gràcies a les 1536 persones que ens han recolzat en el projecte nacional encapçalat per Oriol Junqueras i on des d’Esquerra Palamós i St. Joan hem participat de manera activa,original i diferent com no podia ser de cap altra més manera.   Ara arribaran temps de canvis, de pressions per si som o no a govern, de malfiances i fins i tot per part d’alguns de decepció per la temporalitat del procés.

Dani Reixach

El fi justifica els mitjans

Hi ha una vella dita que diu que el fi justifica el mitjans, doncs això, hem hagut de passar totes les peripècies hagudes i per haver però finalment sembla ser que el proper plenari que es celebrarà el 30 d'octubre aprovarem, i per unanimitat, l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Ja fa aproximadament un any que es va iniciar aquest llarg camí, que finalment sembla que té el seu fi i el sortosament de caracter positiu.

Dani Reixach

Ens estan hipotecant el poble?

Cal que fem un replantejament seriós a tot el que està succeint darrerament a la nostra població, potser calen segons quins tipus de serveis, però a quin preu? segurament en diran que és acost cero per l'Ajuntament, i de ben segur que és cert, però ho és pel vilatà? Ens estan hipotecant Palamós? Darrerament s'han licitat dues obres que així ho podrien indicar, anem a pams: Extret d'una notícia de ràdio Palamós: "El cost de la Piscina mancomunada és de quatre milions i mig d'euros.

Dani Reixach

Cal que es posicioni Sra. Alcaldessa

Lamentem que el passat dimarts 11 de setembre, Diada nacional de Catalunya, no es vulguessin canviar les hores dels actes institucionals del municipi com varem demanar a l'equip de govern de la vila, i mentre feien el seu acte, Sra. Alcaldessa: - Tots els regidors d’ERC i CiU i els membres dels partits - Tots els membres de l’ANC Palamós - Part d'entitats com l' AVV de Sant Joan, Casal Fàbrega i Pou, Coral el Progrés,.

Dani Reixach

Els números clars

Puntualitzem i deixem les coses clares, i sobretot si del que estem parlant és de números. Que hi ha un conveni amb Ports de la Generalitat pel lloguer del espai físic de l'Espai del peix, no es pot obviar, que d'aquí s'han generat unes factures de suma 58.000€ , de moment impagades per la Fundació Promediterrània on la Sra.Alcaldessa és la seva presindenta, també. Que el perquè no es volen pagar aquestes factures si estan conveniades és el que ens ha d'explicar la Sra.

Dani Reixach

Palamós i St. Joan no brilla, més aviat bruteja

Diuen que una imatge val més que mil paraules, doncs la fotografia del contenidor de vidre que us adjunto només és una petita mostra de com estan les àrees destinades a la recollida de deixalles aquest estiu a Palamós i St.Joan. Però no parlem només de la zona de contenidors, ni tan sols de les papereres plenes dels carrers cèntrics i no tant cèntrics de la nostra vila, si no que parlem de la sensació de brut que dona la nostra població i que palpa tant el nostre vilatà com els turista que ve a visitar-nos.