Palau-Solità i Plegamans

Totes les notícies

Transformem la Festa Major en actes culturals repartits durant el mes d'agost

L’alcalde i els regidors/es de Festes Populars, Cultura i Salut van fer una compareixença pública durant el dia d’ahir a través de la plataforma Facebook Live per anunciar que enguany a causa de les recents noticies sobre l’evolució de la pandèmia, l’equip de govern ha decidit convertir la Festa Major en actes culturals i musicals descentralitzats i repartits durant tot el mes d’agost.   L’avanç dels rebrots a Barcelona i municipis metropolitans, i l’agreujant d’una situació que desconeixem quan tornarà a estar mínimament controlada, ens han fet prendre aquesta decisió, pensant en la salut de tothom, i sabent que com a govern som els principals responsables que no es creïn situacions on el virus es pugui propagar fàcilment. En paraules de l’alcalde Oriol Lozano: “Per què prenem aquesta decisió? Perquè creiem que fer una festa major amb actes concentrats en un cap de setmana tindria moltes aglomeracions”. Aquesta ha estat sens dubte una decisió complicada, però és l’única que garanteix un mínim de seguretat, de fet des de que vam anunciar que mantindríem la Festa Major amb un format molt més petit sabíem que la situació sanitària vigent en el moment ens podria fer canviar de nou els plans. “Respectarem les decisions que es van prendre en els processos participatius tant de les entitats culturals com del Mulla’t, i tant bon punt puguem donarem a conèixer la programació” va assegurar el regidor de Festes Populars, Jordi Plaza.   La Festa Major es transforma en actes itinerants per la simple raó que creiem en la cultura i la seva capacitat de reinventar-se malgrat les dificultats, també perquè tenim la certesa que en el món cultural i dels espectacles les mesures adoptades garanteixen en tot moment que es poden desenvolupar sota les garanties que demanen les autoritats sanitàries. A més, cal que donem tot el suport a un sector que, de vegades invisibilitzat, està patint com molts altres les conseqüències econòmiques de tot plegat.

ERC denuncia una campanya d’assetjament contra un veí del municipi

Des d’ERC Palau-solità i Plegamans volem manifestar el nostre rebuig envers els fets que van succeir el dia 11 de juliol a través de les xarxes socials i que traspassen totes les línies vermelles del respecte al dret a la intimitat. La setmana passada un veí del nostre municipi va patir una campanya de desprestigi i intimidació mitjançant una publicació de Facebook de l’Associació de Veïns de Can Cortès en la qual se li recriminava que critiques les decisions de l’associació pel fet d’haver-se presentat a les eleccions municipals de l’any 2015 en la llista d’ERC a Sabadell com a independent. El fet d’engegar una campanya d’assetjament personal contra aquest veí i, a més, fer-ho de forma pública en una xarxa social on la difusió és molt més ràpida i notòria constitueix un acte totalment reprovable, com també una acció que no podem tolerar com a partit polític ni tampoc com a veïns i veïnes de Palau-solità i Plegamans. No ens equivocarem quan diem que la funció de les associacions de veïns/es és la de representar els associats i demanar millores pels seus barris, i que en cap cas han de fer acusacions sobre altres veïns del municipi, perquè aleshores s’estan desprestigiant a ells mateixos i la feina que han pogut fer fins al moment. Davant els greus fets succeïts demanem a l’Associació de Veïns de Can Cortès el següent:             Primer. Esborrar de forma immediata la publicació de les seves xarxes socials.             Segon. Fer pública una nota de disculpa cap a la persona afectada i, en conseqüència, amb la seva família.             Tercer. No tornar a repetir una acció com aquesta en què s’involucri a veïns o veïnes del municipi.   Finalment, exposem que davant de conductes similars sempre denunciarem aquest tipus d’actituds vinguin d’on vinguin perquè no tenen cabuda en una societat i un municipi com el nostre.  

Rebuig a l’atemptat contra un regidor de Caldes de Montbui

La matinada d’ahir dijous 30 d’abril, el nostre company d’ERC i regidor de Govern de l’Ajuntament de Caldes de Montbui, Jaume Mauri, va patir un atemptat mitjançant un explosiu de fabricació casolana col·locat a la porta de casa.   Des d’ERC Palau-solità i Plegamans mostrem el nostre total rebuig i condemnen els fets ocorreguts el mateix dia que l’Ajuntament del nostre municipi veí celebrava el Ple Municipal telemàtic. La confrontació política i/o el rebuig a les idees dels altres no pot traspassar mai la línia de la violència, i menys fins al punt d’intentar posar en risc la vida d’una persona. La política municipal és un espai de trobada i debat democràtic on, per sobre de tot, ha de regir el respecte a l’adversari polític.   Tanmateix, traslladem el nostre més gran afecte al regidor Jaume Mauri i el fem extensiu a la seva família i als seus companys de govern i partit.

En marxa la segona edició dels Premis Tortell Republicà

Tornen els Premis Tortell Republicà! Després d'estrenar format l'any passat, engeguem la segona edició dels guardons. Els Premis Tortell Republicà busquen guardonar aquelles persones a títol individual o col·lectiu (entitats, associacions, etc.) que hagin contribuït d'una forma especial en el bé comú del municipi. Aquests premis es desenvolupen a través d'una votació on el jurat popular, en aquest cas la ciutadania, tria el seu candidat o candidata preferit. El guanyador/a s'emporta el Premi Fava, un producte ben nostrat i estimat a la nostra terra, i el menys votat el Premi Corona, perquè a poca gent li agrada la monarquia, oi? Les votacions restaran obertes fins el dia 3 de gener, i es pot votar a través de l'enllaç que trobareu a les nostres xarxes socials, Facebook (https://www.facebook.com/ERCPsiP/) i Twitter (https://twitter.com/ERCPalau). L'entrega dels guardons serà el 5 de gener a les 11h al local d'ERC (Carrer de Plegamans, 3B). A l'acte se servirà, lògicament, tortell per a aquells que en vulguin i cava. Finalment, aquests són els deu candidats i candidates que enguany opten a emportar-se el Premi Fava o el Premi Corona, i que del vostre vot dependrà el tipus de guardó que s'emportin: Berta Busquets: La capitana de l'HC Palau opta al Premi Fava pels següents més que obvis motius: haver estat tres cops campiona del món, dos cops campiona d'Europa i dos cops campiona de l'Ok Lliga amb l'Hoquei Club Palau. També per demostrar qualitats humanes com el sacrifici, esforç, lideratge, respecte, compromís i, sobretot, la humilitat. D'altra banda, però, la capitana opta al premi corona per, evidentment, jugar amb LA ROJA. Dones per les dones: La nominació del premi fava és per la lluita sempre necessària que duen a terme: una lluita feminista que, alhora, vetlla per la feminització de la vila. La nominació pel premi corona es deu, bàsicament, a què malauradament no han acabat la feina i encara hi ha molta lluita feminista per fer.

El govern municipal tira endavant un pressupost marcadament social, amb l’educació i la cultura com a pilars centrals

El Ple Municipal de novembre va donar llum verda a l’aprovació del pressupost municipal per l’any 2020. Es tracta d’uns comptes que arriben fins als 17,4 milions d’euros i que plantegen polítiques per fer front a les desigualtats socials i potenciar l’educació. El pressupost municipal incrementa la despesa en aproximadament un 2,3% amb el compromís de donar resposta als reptes i objectius que tenim com a municipi: mantenir la cohesió social, reduir les desigualtats i prioritzar la creació d’habitatge social i, també, reduir l’impacte del canvi climàtic apostant per les energies renovables i millorar el sistema de reciclatge. Principalment destaca la creació de la partida destinada a la socialització dels llibres d’educació primària, que ascendeix fins als 50 mil euros. Aquesta inversió té com a objectius principals disminuir el cost econòmic associat a la compra de llibres per part de les famílies i facilitar l’accés a tot l’alumnat l’accés als llibres. La partida del transport públic urbà (121,6 mil), seguida per la de la millora de les instal·lacions esportives (105 mil) i el servei de gestió i manteniment de la deixalleria (98 mil) són algunes de les partides on es destinen més recursos del pressupost. Més ingressos Està previst un increment dels ingressos en bona part gràcies a l’increment del 15% en el 10% més alt del padró en ús de solars, comercial, industrial i sanitaris privats —afecta 134 padrons del municipi— i a l’eliminació d’una bonificació que existia pels vehicles de més de 25 anys. El Ple Municipal del mes d’octubre va aprovar la modificació de les ordenances fiscals pel 2020. Com ha estat el procés? Els comptes es van començar a treballar durant l’estiu, poc després de la presa de possessió del nou govern, i s’ha treballat transversalment entre tots els departaments i fins i tot obrint la porta als partits de l’oposició a proposar modificacions. Ha superat el tràmit d’aprovació en obtenir 9 vots favorables per part del govern, l’abstenció del grup de Primàries i els vots en contra de la resta de forces polítiques.

La regidora d’ERC-AM Miriam Portillo, s’acomiada del càrrec

Ahir dijous 28 de novembre va assistir al seu últim ple, un comiat emotiu on va aprofitar per acomiadar-se de la resta de regidors del consistori i també dels treballadors i treballadores de l'ens local. Miriam Portillo Ramírez, regidora d’Economia i Serveis Municipals de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, va comunicar a principis del mes de novembre la seva renúncia al càrrec per motius personals. Portillo es va incorporar com a regidora en el ple d’investidura celebrat el passat 15 de juny després de sortir escollida en la candidatura d’ERC-AM arran de la victòria electoral que va atorgar 6 regidors a la candidatura republicana en les eleccions municipals del 26 de maig. Des del Grup Municipal i des de la Secció Local volem agrair tota la feina i implicació al llarg d’aquests mesos al capdavant de les àrees d’Economia i Serveis Municipals, i posar el seu gra de sorra per engrandir el projecte republicà i de progrés al nostre municipi.

L'assemblea local renova la confiança en l'executiva sorgida fa quatre anys, amb noves incorporacions

La nova executiva renova la confiança i encara un nou mandat amb reptes de creixement i consolidació. S'incorporen nous perfils per donar importància a diferents àrees.  El passat dimarts va tindre lloc l'Assemblea Local d'ERC de Palau-solità i Plegamans, on va ser escollida la nova executiva local pels pròxims anys. Prèviament a la votació de la nova executiva, va prendre la paraula l'Eva Soler, com a presidenta i va fer balanç dels darrers quatre anys. En el seu discurs va destacar la fortalesa del projecte que s'ha construït durant aquests anys, i va donar les gràcies a tot l'equip humà al darrere de la secció local pels resultats de les darreres eleccions municipals que ens van donar l'alcaldia. A continuació va presentar l'informe econòmic la Miriam Portillo, del qual va destacar la bona salut dels comptes des de l'any 2016 fins a dia d'avui, en bona part degut a la contenció de despesa de la seccio local i als ingressos municipals generats pel grup municipal. Seguidament va tornar a dirigir la paraula l'Eva Soler fent la presentació de la seva candidatura, que va ser l'única presentada. Va explicar quins eren els seus objectius i a continuació va fer la presentació de la gent que l'acompanyarà. La nova executiva que ella mateixa encapçalarà com a presidenta va ser aprovada per unanimitat de tots els assistents. Al davant diversos reptes per aquesta nova executiva, entre ells seguir feminitzant la militància, així com treballar per arribar a col·lectius com la gent gran i els joves, i finalment ampliar la victòria en suports a les pròximes eleccions municipals. A continuació detallem els integrants de la nova executiva: Eva Soler, Presidència Oriol Lozano, Secretaria d’Organització Miriam Portillo, Secretaria de Finances Laia Bernabeu, Secretaria de la Dona Sergi Plaza, Secretaria d'Imatge i Comunicació Jordi Plaza, Secretaria de Política Municipal Jordi Plaza, Portaveu del Grup Municipal Ignasi Fargas, membre del Jovent Republicà Laia Massana, Secretaria de la Gent Gran Miquel Àngel Martínez, Secretaria d'Activisme Social Palau-solità i Plegamans, 19 de novembre de 2019.

❗️Comunicat envers les identificacions policials produïdes el darrer 14 d'octubre al nostre municipi

Arran el comunicat emès ahir per part de la CUP, CDR i Casal Popular la Revolta, volem donar una resposta conjunta des dels partits que formem el govern de Palau-solità i Plegamans, ERC  i Junts per Palau. En primer lloc, volem informar que la concentració va ser convocada per la Taula X la Democràcia, on hi ha representats diferents col·lectius del poble (ANC, JuntsXPalau, Primàries, ERC, PDCAT, Demòcrates, CUP, Procés Constituent, CDR, algunes entitats culturals i persones a títol individual). Aquesta marxa es va acordar que aniria per l'Av. Catalunya fins a l'alçada de l'Alzina, on s'havia d'entrar de nou al nucli urbà i així es va anunciar a la Plaça de la Vila. En segon lloc, els grups municipals d'ERC Palau-solità i Plegamans i Junts per Palau-solità i Plegamans rebutgem i estem totalment en contra de les identificacions per part dels Mossos d'Esquadra que es van produir el passat dilluns, tal com va traslladar in situ l'Alcalde i la Regidora de Seguretat Ciutadana als Mossos i a la Policia Local de Palau-solità i Plegamans. En tot moment, tant la Regidora com l'Alcalde van estar en contacte amb els cossos de seguretat i amb persones que estaven sent identificades o del seu entorn. En tercer lloc, un cop coneguda l'actuació indeguda per part d'un policia local sense que rebés cap ordre dels seus superiors, s'activen els procediments oportuns per part del Govern. Els grups signants fem una crida a realitzar les mobilitzacions de forma no violenta. Mobilitzar-nos i manifestar-nos és un dret en un estat democràtic i ho hem de fer amb total seguretat. Signen els següents partits, ERC i Junts per Palau  

Explicacions de l'alcalde durant la roda de premsa

L'Ajuntament realitzarà una auditoria externa en el departament de RRHH

L'alcalde, Oriol Lozano, ha anunciat en una roda de premsa davant dels mitjans locals que l'equip de govern ha decidit encarregar a una empresa externa un estudi per conèixer en detall la situació de la plantilla de l'Ajuntament després de trobar-se en una situació precària quan el nou govern va prendre possessió el passat mes de juny.   El govern municipal ha decidit engegar un estudi per conèixer les condicions en les quals es troba l'estructura organitzativa del consistori després de detectar mancances importants en el funcionament del departament de recursos humans. Conscients de les deficiències i també expressada la insatisfacció respecte al model actual d'adequació dels llocs de treball i del perfil contractual de les persones a les tasques realitzades, la mesura busca una modernització i adequació de l'organització interna del consistori, que doni resposta als reptes actuals i estigui a l'altura d'una institució al servei de gairebé quinze mil persones. L'actual govern té un compromís nitid amb l'eficiència i el correcte ús dels fons públics, i treballarà per millorar la gestió de l'Ajuntament des de tots els seus àmbits. L'estudi tindrà una durada aproximada de tres mesos, i es calcula que a mitjans de desembre estarà enllestit l'esborrany i ja al mes de gener es comptarà amb l'informe definitiu amb les conclusions que serviran per començar amb la reestructuració del departament. Aquesta acció respon, en part, a un punt del programa electoral d'ERC en el qual es detallava que es realitzarien auditories dels serveis públics per tal de donar un millor servei a la ciutadania i assegurar un correcte funcionament en la prestació d'aquests serveis.