Palau-Solità i Plegamans

Notícia

Manifestació 18F: Palau-solità i Plegamans al costat dels refugiats

A Palau-solità i Plegamans, el ple municipal de gener va aprovar la moció presentada per tots els grups polítics que instava a sumar-se al manifest i donar així suport a la campanya Casa Nostra Casa Vostra.
 
Des d’ERC Palau hem mostrat des del primer moment la nostra solidaritat envers els refugiats i la situació en la qual es troben actualment. Ho vam fer participant en la concentració de Stop Mare Mortum per exigir vies segures al mediterrani per les persones migrades, també demanant a l’Ajuntament que deixes les banderes europea i espanyola a mig pal quan es va produir l’acord entre la UE i Turquia que suposava una violació dels drets humans.
 
Els refugiats es troben en una situació límit, les seves condicions humanes són molt precàries i no poden esperar més temps, per això demanem a l’estat espanyol que obri fronteres i deixi a la societat catalana acollir a aquest col·lectiu.
 
Recordem-nos que cap persona és il·legal, que totes mereixen poder continuar amb les seves vides, i que tal com van fer les generacions passades amb els nostres avis quan aquí es va produir la guerra civil, tenim el deure de donar resposta a les mateixes situacions humanitàries que viuen països com Síria, Iraq o Afganistan, entre d’altres.
 
Fem una crida a tota la ciutadania del municipi a participar aquest dissabte 18 de febrer a les 16h a la plaça Urquinaona de Barcelona de la manifestació més gran que s’hagi dut a terme per l’acollida de refugiats.
 
Catalunya està preparada, volem acollir!