Palau-Solità i Plegamans

Notícia

Referèndum 1O. Mobilització històrica a Palau

- El nostre municipi ha viscut la mobilització ciutadana més important dels últims anys amb la implicació de centenars de vilatans i famílies preservant i defensant els col·legis electorals.
- A Palau-solità i Plegamans, on el cens era d’11.000 persones, es van produir llargues cues durant tot el dia i l’opció del Sí va arribar a una xifra històrica: 4.245 vots.
- Durant la jornada del 1 d’Octubre es van registrar a Catalunya greus episodis de repressió i violència policial amb una xifra de 900 ferits.


Des del grup municipal d’ERC-AM i la secció local d’ERC Palau-solità i Plegamans volem manifestar el nostre rebuig a les accions repressives i violentes del Gobierno del Estado Español portades a terme pels cossos policials: la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. Aquests cossos policials, lluny d’exercir la seguretat i la garantia dels drets fonamentals, han practicat una violència mai abans vista contra la ciutadania.

També fem extensiu el nostre suport als 900 ferits i en concret als que es mantenen hospitalitzats amb pronòstic greu. Tots ells ho han estat per mantenir el referèndum al seus col·legis i defensar la democràcia com a mètode per a canalitzar opinions en una societat que aspira a un futur millor.

Es per aquest motiu que demanem la dimissió de tots els càrrecs polítics que han estat implicats en un autèntic exercici de violència d’estat i la sistemàtica vulneració de drets humans a Catalunya. Tot plegat ordenat directament pel govern de Rajoy amb el suport polític explicit de Ciudadanos i implícit de PSOE/PSC.

Durant la campanya hem viscut al municipi un abús dels drets individuals, com ara identificacions policials arbitraria, la intervenció de material o la retirada indiscriminada de propaganda, sense una cobertura legal ni judicial suficient. De la Policia Local s’esperava el mateix criteri d’actuació que els Mossos d’Esquadra a l’hora de complimentar les directrius de Fiscalia, res més lluny del que ha passat. D’alguna manera s’ha incentivat que cada policia actuï segons la seva ideologia i no sota un comandament clar i ferm, que mai va arribar a existir.

El nostre municipi ha viscut la mobilització ciutadana més important dels darrers anys amb la implicació de centenars de vilatans i famílies defensant els col·legis electorals. Però més allà de la seva presència cal destacar el civisme que va caracteritzar la jornada electoral.

Un cop més la principal institució del municipi, l’Ajuntament, ha donat l’esquena a la ciutadania, actuant més com a corretja de transmissió del partit popular que com a càrrecs institucionals i demòcrates.

Esquerra Republicana vol fer un reconeixement especial i un agraiment a tots aquells veïns/ïnes que van participar i van exercir el seu dret a vot, així com als responsables de l’organització de l’1 d’octubre, sense tots ells no hagues sigut possible.