Pallars Jussà

Totes les notícies

14 municipis, 14 propostes de comarca

ERC Pallars Jussà ha celebrat aquest dissabte la seva presentació de candidatures a l’Espai Cultural La Lira de Tremp. Amb el títol “14 municipis, 14 propostes de comarca” els del Jussà han presentat les candidatures als 14 municipis, començant amb la presentació de l’acte a mans de M. Pilar Cases exposant un resum de la feina feta pel partit al Consell Comarcal i als ajuntaments on Esquerra ha treballat aquests anys.   A continuació han reproduït un audiovisual amb els 14 punts que presenten des de la comarca i per la comarca. Seguidament de la presentació de tots i cada un dels candidats dels diferents municipis, encapçalats per la mateixa M. Pilar Cases a Tremp, l’actual regidor Marc Baró a Pobla de Segur i la mateixa Delegada del Govern i regidora Rosa Amorós a l’ajuntament d’Isona i Conca Dellà.     L’acte ha culminat amb la intervenció del President del Parlament Roger Torrent. Torrent confia amb les candidatures presentades i amb l’esforç dels seus representants. Ha recalcat: “Hem d’empatitzar amb tothom, hem d’escoltar els nostres veïns i veïnes i crea una comunitat republicana de tots i per a tots. Per ser República hi hem de ser tots.” A l’acte també hi han assistit el Diputat del Pirineu al Parlament Francesc Viaplana i la Senadora Anna Azamar.  

Presentació de les candidatures d’Esquerra al Pallars Jussà amb la intervenció del M. H. President del Parlament Roger Torrent

ERC Pallars Jussà celebrarà aquest dissabte la seva presentació de candidatures a dos quarts d’una del migdia a l’Espai Cultural La Lira de Tremp, capital de la comarca. Amb el títol “14 municipis, 14 propostes de comarca” els del Jussà es preparen per a les eleccions municipals d’aquest 2019 presentant les candidatures dels 14 municipis. L’acte comptarà amb la presència del President del Parlament Roger Torrent, acompanyat del Diputat del Pirineu al Parlament Francesc Viaplana i la Senadora Anna Azamar, també els acompanyarà la Delegada del Govern Rosa Amorós.

Ester Capella ens parla a Tremp de la República que farem, millor per al territori?

Aquest dilluns 14 d’agost Ester Capella, Diputada al Congrés ha parlat de la Nova República, al passeig de Tremp. Ha començat l’acte acompanyant als membres d’ERC Tremp a la parada que tenien en el mateix passeig i on han pogut parlar amb la gent que venia al mercat com cada dilluns.   Tot seguit, al mateix passeig s’ha fet un vermut – tertúlia on la diputada ha resolt dubtes sobre el referèndum i la Nova República i com repercutirà això al territori. L’explicació s'emmarca dins de la campanya que ERC està duent a terme anomenada "Construir una Nova República", aquesta continuarà durant tot el mes d’agost amb més actes.  

Tram de carretera millorat

EL MUNICIPI DE SANT ESTEVE DE LA SARGA MILLORA LA SEVA CARRETERA AMB UN COST DE 40.000€

El municipi de Sant Esteve de la Sarga és un territori viu  on la gent hi vol viure amb uns serveis bàsics assegurats , i és per això que s’intenta des del seu ajuntament realitzar millores en els diferents pobles que conformen el municipi, sempre dins dels pocs recursos que gestiona un ajuntament de 120 habitants. Una actuació necessària i urgent finalitzada aquesta darrera setmana ha estat arreglar 900 metres de la carretera principal que porta als nuclis habitats, aquesta ha tingut un cost de 40.000€ , 28.000€ provinents del PUOSC i 12.000€ de diners propis de l’ajuntament, encara queden 45 Km, actualment inassolibles per l’ajuntament . Realment el que es necessita és una inversió molt més gran per poder garantir la seguretat al 100%, posant malles de protecció a la muntanya, tanques,...etc.  Aquesta és una demanda històrica del municipi de St. Esteve de la Sarga, amb el seu alcalde al capdavant, Jordi Navarra,  i de molts municipis petits de l’Alt Pirineu els quals no poden assumir el cost del manteniment de les seves carreteres i busquen dia rere dia ajudes a totes les institucions supramunicipals per poder anar arreglant el pas als seus veïns i veïnes, perquè tal i com hem dit s’han de garantir uns serveis bàsics com és el fet  d’arribar a casa teva amb dignitat. Per això, el alcalde de Sant Esteve juntament amb molts altres del Pirineu continuarà treballant per obtenir una República Catalana més justa i més social, on el seu municipi petit també hi tingui cabuda.    

TDT, TELEFONIA MÒBIL, BANDA AMPLA AL MUNICIPI DE SARROCA DE BELLERA… MISSIÓ IMPOSSIBLE?

Benvolguts lectors, Davant la immobilitat de l’Ajuntament per tal de posar en funcionament l’antena de Pui de Fa i resoldre els problemes de telecomunicacions als pobles del Municipi de Sarroca de Bellera, com a exalcaldessa i veïna, he cregut convenient contactar directament amb el Departament de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya per tal de donar-los a conèixer la situació i intentar finalitzar un projecte que va començar l’any 2008 i que suposa un gran problemàtica per als nostres veïns ,  adjunto la carta enviada per que en sigueu coneixedors: At.  Jordi Escalé i Castelló Director gerent del Centre de Telecomunicacions  i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya   Benvolgut,   Jo, Marta Moyes, com a exalcaldessa del municipi de Sarroca de Bellera durant  la legislatura  2007-2011 voldria exposar-li la següent informació:   Amb el pla Catalunya Connecta, l’any 2008 , en motiu de  la deficiència  de cobertura de  telefonia mòbil, banda ampla d’internet i televisió TDT, la Generalitat  va  aprovar  la construcció d’un centre de Telecomunicacions al municipi de Sarroca de Bellera.    A partir d’aquí  l’ajuntament  conjuntament  amb la Generalitat, va iniciar els tràmits pertinents per la construcció d’aquesta,  es va encomanar  fer un estudi per aconseguir la millor ubicació per poder donar cobertura al màxim de nuclis possibles i es va haver de fer una posterior cessió de terrenys de  part dels  veïns a l’ajuntament i d’aquest a la Generalitat fet que va comportar un llarg i dificultós procés  burocràtic.   L’any 2010 es va construir aquest centre de Telecomunicacions i un any i mig més tard s’hi va fer arribar la xarxa elèctrica per tal de poder instal·lar els aparells necessaris per donar senyal de TDT, cobertura de telefonia mòbil i Banda Ampla d’Internet.   Hi ha hagut reiterades peticions dels veïns al consistori de l’actual ajuntament , el qual ens ha confirmat en diverses ocasions que en breu el centre entraria en funcionament, però no obstant no es mostra cap intenció de fer-lo posar en servei.

Rosa Amorós, Antoni Flores i Conrad Porté

ERC del Pallars Jussà elegeix per unanimitat els seus representants per anar a la llista del Parlament el 27 de Setembre

Aquest dimarts a Tremp s’ha celebrat el Congrés Comarcal d’ERC del Pallars Jussà en el qual s’ha renovat la Permanent Comarcal. La candidatura presentada ha estat encapçalada per Antoni Flores, reelegit com a President Comarcal pels propers 4 anys. Aquest ha posat de manifest la importància de l’equip que l’acompanya i les noves incorporacions a l’equip, aquestes són Ma Pilar Cases a la Secretaria de la Dona i Portaveu del Consell Comarcal i la representant de les JERC del Pallars Jussà, Júlia Francès, que donarà veu a la formació de les joventuts d’esquerres. També s’ha procedit a escollir la primera persona candidata de la comarca per les llistes al Parlament i el candidat per anar a la resta de la llista aquests, Rosa Amorós i Conrad Porté respectivament, han estat escollits per unanimitat. Rosa Amorós  ha posat èmfasi en la incansable tasca de defensar el Pallars i el Pirineu perquè aquest territori es faci sentir en el si del Parlament, i obtingui les eines necessàries per continuar sent. L’últim punt de l’ordre del dia s’han votat algunes esmenes  per millorar la representativitat territorial en els Estatuts actuals d’ERC, aquestes es presentaran al Congrés Nacional d’ERC que es celebrarà el proper dissabte 25 de juliol. En la cloenda del congrés s’ha posat de manifest el suport d’ERC Pallars Jussà en el preacord nacional i la voluntat de fer llistes transversals i representatives també territorialment.

Josep Agulló, President Comarcal de CIU del Pallars Jussà, el futur President del Consell Comarcal, Constante Aranda , i Antoni Flores, President d'ERC del Pallars Jussà

CiU i ERC del Pallars Jussà signen l’acord de govern i estabilitat pel Consell Comarcal

  Avui dijous 18 de juny de 2015, Josep Agulló, president de la federació comarcal de CiU i Antoni Flores, president de la federació comarcal d’ERC  han signat  aquest  acord que reduirà el nombre de vicepresidències de 4 a 2 i que comptarà amb el suport d’una majoria més àmplia, 14  dels 19 consellers (9 de CiU i 5 d’ERC). Actualment la majoria la formen 11 consellers (8 de CiU i 3 d’ERC).   Les dues vicepresidències, una de les quals serà per CiU, tindran el paper de direcció i coordinació de cadascuna de les dues àrees del govern comarcal i de suport a l’activitat institucional del president.   L’ acord per la legislatura  2015-2019  sorgeix, per una banda, de la  voluntat de donar continuïtat al treball realitzat en aquesta legislatura i per una altra, la voluntat de bastir un acord al Consell Comarcal entre les formacions que tenen 10 de les 14 alcaldies de la comarca.   El document signat, fruit de la concertació dels respectius programes electorals, té com a objectiu aconseguir una comarca on les persones puguin viure-hi millor i liderar la implicació de tota la comarca en el procés nacional que viu el país.   Entre altres punts, es continuarà prioritzant l’atenció a les persones des dels serveis socials de la comarca i la defensa dels drets de tots els pallaresos a tenir els serveis garantits amb independència del seu lloc de residència.   Es potenciarà l’aposta per la promoció econòmica i turística de la comarca a partir de la preservació, difusió i aprofitament sostenible dels recursos naturals i patrimonials amb especial atenció al projecte de cooperació territorial europeu que des del Consell Comarcal s’està impulsant i també coliderant el projecte de Geoparc.   La prestació de nous serveis de suport als municipis, en el marc de la revisió del Pla d’Actuació Comarcal vigent, serà també una de les prioritats. En línia al que ja s’ha implementat aquesta legislatura en l’àmbit turístic o forestal, per citar-ne alguns.

La secció local d'ERC d'Isona i Conca Dellà i al mig Susanna Solans, escollida cap de llista

ERC d’Isona i Conca Dellà dóna suport a la llista “Fem poble” de Susanna Solans per a les properes eleccions municipals

La secció local d’ERC d’Isona i Conca Dellà va celebrar el darrer diumenge l’Assemblea local per tal d’ escollir el candidat/a per encapçalar la llista de les properes eleccions municipals, que se celebraran aquest mes de maig. A  l’Assemblea es va escollir per unanimitat de tots els participants la candidata que va presentar l’executiva local d’ERC d’Isona i Conca Dellà: la senyora Susanna Solans i Roya. La presidenta local i també diputada al Parlament de Catalunya, Rosa Amorós i Capdevila, va destacar l’obertura del partit al municipi;  incorporant independents com la Susanna, qui sempre ha estat compromesa amb el poble, destacant la seva llarga trajectòria al Centre d’Estudis d’Isona i Conca Dellà, i posant èmfasi a la il·lusió, les ganes, la preparació i el coneixement real que té la candidata del seu municipi. Per la seva banda, Susanna Solans va remarcar la importància de donar impuls al municipi a partir del seu patrimoni, donant-li el valor que es mereix, i per altra banda destacar la importància de recolzar i millorar la situació de l’agricultura i ramaderia. Ara és l’hora de canviar, calen fets i no només paraules i això és el que està fent el  grup d’ERC d’Isona i Conca Dellà.