Pallars Jussà

Totes les notícies

Renovació de l’executiva comarcal d’ERC Pallars Jussà, Antoni Flores, repeteix al càrrec amb una candidatura renovada i rejovenida

Avui, divendres 31 de juliol del 2020, a Tremp s’ha celebrat el congrés comarcal de l’executiva d’ERC Pallars Jussà per elegir la candidatura que liderarà el partit a la comarca durant els pròxims quatre anys.   Antoni Flores, President de la comarcal durant la legislatura anterior, repeteix càrrec amb una candidatura renovada i rejovenida, amb dos membres de l’anterior legislatura: l’alcaldessa de Tremp, Ma Pilar Cases, i el cap de llista de Salàs de Pallars, Toni Millet.   Aquesta vegada, a més, amb una altra novetat, la nova Secretaria General. Una manera de coliderar l’executiva d’una forma més paritària. Aquesta estarà ocupada per una dona, jove i d’un dels municipis més despoblats i per tant amb menys representació, Valença Castells.   Flores, seguirà assumint la seva responsabilitat com a President, gràcies a la seva experiència i coneixement en la política comarcal.   Actual Vicepresident al Consell Comarcal del Pallars Jussà i 2n Tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tremp, Flores està al servei del partit des de fa més de 25 anys. Enginyer tècnic industrial mecànic de professió, es va iniciar en la política el 1991, data a partir de la qual és militant d'ERC.   També l’acompanyaran algunes cares noves i sobretot més joves del que estem acostumats a veure a les executives anteriors. La llista de persones que l’acompanyen és la següent: Secretaria General i d’Organització: Valença Castells Secretaria d’Imatge i Comunicació: Sònia Clotet Secretaria de les Dones: Sílvia Servent Secretaria de la Política Municipal: Maria Pilar Cases Secretaria de Ciutadania: Toni Millet Secretaria de Transició Ecològica: Jordi Navarra Secretaria d’Acció Política i Sectorial: Pol Oliva   La llista és paritària i amb representació de la militància, de càrrecs electes de la comarca, així com representants de municipis diversos de la comarca, on son representats, les tres principals poblacions del Pallars Jussà: Tremp, La Pobla de Segur i Isona.

Des d'ERC Pallar Jussà celebrem el primer aniversari dels governs municipals

Des d'ERC Pallars Jussà celebrem l'aniversari de les eleccions municipals de fa un any i els bons resultats que vam aconseguir. Ho volem fer donant-vos les gràcies a tots els que ens vau donar el vostre vot i amb aquest, la vostra confiança. També volem donar les gràcies a tots aquells que ens esteu donant el vostre suport i que ens ajudeu a avançar. Entre tots farem del Pallars Jussà una comarca més pròspera i que mira al futur amb esperança. En aquest vídeo us recordem els 14 punts amb els que ens vam presentar per defensar a nivell comarcal . Moltes gràcies per la vostra confiança, seguim! Us deixem els diferents enllaços a continuació: https://www.facebook.com/1734704376587361/posts/3131937193530732/ https://www.instagram.com/tv/CBf3S0al1e7/?igshid=a6qmlpnvjxjw

L'alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, nomenat President del Consell d'alcaldes del Pallars Jussà

Jordi Navarra, pagès i ramader molt lligat i implicat amb el territori i amb el sector agrari, creu en el territori i el treballa. És una persona molt activa en les xarxes socials i exposa les tasques que realitza dia a dia. Aquest candidat és un dels sis alcaldes d'ERC dels catorze municipis de la comarca del Pallars Jussà. Formant part d'Esquerra des de 2015, el seu Ajuntament ha passat d'1 a 4 regidors d'ERC. Els seus veïns el van reafirmar com a representant del municipi en les últimes eleccions de maig. Per liderar la Presidència d'alcaldes del Consell Comarcal del Pallars Jussà, s'ha triat un alcalde de municipi petit i polinuclear que exemplifica els dèficits de la comarca i per extensió del Pirineu, dèficits com la despoblació, l'envelliment de la població, necessitat de manteniment de les comunicacions i la falta de telecomunicacions. El ple del Consell ha comptat amb els vots a favor dels Consellers d’ERC i Junts per Catalunya i amb l’abstenció dels Consellers de Compromís. Cal destacar que les sis alcaldies d'ERC, Tremp, La Pobla de Segur, Isona i Conca Dellà, Torre de Capdella, Abella de la Conca i Sant Esteve de la Sarga, gestionen el 70% de la població de la comarca.  

Visita del President de la Diputació de Lleida, Joan Talarn al Pallars Jussà

Avui dimarts 3 de desembre el President de la Diputació ha visitat la comarca del Pallars Jussà. Primer ha visitat l'Ajuntament de La Pobla de Segur, on ha signat el llibre i ha conegut els regidors del consistori. Tot seguit ha visitat l'estació de Ferrocarrils, on ha pogut comprovar el canvi en els últims anys i la funció que realitza com a Centre d'informació de BTT. Ha acabat el matí visitant l'Ajuntament de la Vallfosca. Per completar la visita ha dinat amb els alcaldes i consellers comarcals i altres membres d'Esquerra, a la Pobleta de Bellveí. Els assistents han parlat de les mancances i inquietuds del territori. A la tarda ha acabat el tour amb una reunió amb els alcaldes de la comarca al Consell Comarcal del Pallars Jussà, a Tremp. Després de visitar el territori, Talarn ha deixat clar l’interès per la comarca i l’Alt Pirineu i Aran. “Les comunicacions i les telecomunicacions de les comarques del Pirineu, són vitals per al futur del territori i són una prioritat per a la Diputació.”

Els consellers d'ERC al Pallars Jussà voten Josep Maria Mullol de Junts per Catalunya, com a president del Consell Comarcal

Aquest migdia s'ha fet el ple d'investidura del Consell Comarcal amb  8 consellers d'ERC, 6 de Junts per Catalunya i 5 de Compromís (PSC).  Els Consellers han promès o jurat el càrrec, i tots els d'Esquerra i alguns d'altres grups, ho han fet per imperatiu legal. Els Consellers han realitzat la votació a la presidència amb un únic candidat, Josep Maria Mullol. L'alcalde de Castell de Mur ha estat elegit President del Consell Comarcal per unanimitat, amb el vot de Junts per Catalunya i ERC fruit de l’acord polític tancat aquesta setmana, i també del socialistes que mitanançant Jaume Catalan ha expressat que votaven favorablement per coherència amb l’acord que havien realitzat i que els postconvergents havien acceptat. Per altra part, el futur vicepresident del Consell i president comarcal d'ERC, Antonio Flores ha realitzat la següent intervenció explicant el sentit del seu vot: President, conselleres, consellers, bon dia a totes i a tots. Aquesta legislatura som 5 consellers i 3 conselleres d'ERC, el grup majoritari d'aquest Plenari, i ho som gràcies a l'esforç i la feina de les nostres 12 candidatures que van rebre el suport de fins a 2800 electors que van confiar en ERC. L'any 1999, Esquerra entrava al Consell Comarcal i ho feia amb un sol conseller, posteriorment Catalunya viuria governs d'esquerres al país, i en l'àmbit municipal i comarcal, governs de coalició de diferents tipologies i colors. Som al 2019, i nosaltres considerem que estem en plena repressió de l'estat espanyol contra la dissidència política per part d'una extrema dreta i una esquerra col·laboradora necessària, que mantenen els nostres líders a la presó o a l'exili. És en aquest context i amb tot el respecte per la gent de Compromís del Pallars, que Esquerra Republicana al Pallars Jussà ha optat per no interactuar políticament ni per activa ni per passiva amb ells mentre aquesta situació es mantingui. Des d'un punt de vista partidista, potser no hem fet el millor pacte, però tot i haver guanyat les eleccions hem acceptat no tenir la presidència del Consell Comarcal, perquè igual que fa quatre anys, hem primat els interessos de la comarca, i enguany també per aquest el compromís nacional i respecte a l'esperit de l'1 d'octubre, majoritari a la nostra comarca, i amb molts dels seus impulsors en aquesta sala.

El nou grup comarcal d’ERC al Pallars Jussà va fer ahir al vespre la seva primera reunió de treball prèvia a la constitució del Consell Comarcal d'aquest matí.

El nou grup comarcal d’ERC al Pallars Jussà va fer ahir al vespre la seva primera reunió de treball prèvia a la constitució del Consell Comarcal d'aquest matí. Els 8 consellers són: L’Alcaldessa d’Isona i Conca Dellà, Maria Rosa Amorós, l’Alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, l’Alcalde d’Abella de la Conca, Xavier Bernadó, l’Alcalde de la Torre de Capdella, Josep Maria Dalmau, el Tinent d’Alcalde de Tremp, Antoni Flores,  la Tinent d’Alcalde de la Pobla de Segur, Sílvia Servent,  i els regidors de  Salàs de Pallars, Toni Millet i de Sarroca de Bellera, Marta Moyes Esquerra va entrar per primer cop al Consell Comarcal el 1999 amb un sol conseller, i ha anat augmentat la seva representació progressivament fins a arribar a ser el partit més votat en les eleccions de 2019, amb 2799 vots, 900 més que Junts per Catalunya i el PSC que van treure 1900 i 1868 vots respectivament. Els 6 municipis amb alcaldes republicans representen el 82% de la població de la comarca i ara amb l’acord amb Junts per Catalunya,  Esquerra extendrà la seva acció de govern al 100% del la població. Amb aquests resultats el grup comarcal d’ERC serà el més nombrós del Consell amb 8 sobre un total de 19 consellers ( 3 de les 5 dones que hi haurà). Tot i ser el grup més nombrós i haver guanyat clarament les eleccions ERC del Consell Comarcal del Pallars Jussà ha acceptat un acord on no té la presidència del Consell Comarcal perquè ha considerat prioritari que a les institucions pallareses no hi hagi governants socialistes, almenys, mentre es mantingui el clima de repressió de l’Estat que manté els líders polítics i socials catalans a la presó o a l’exili. L’acord amb Junts per Catalunya també es fonamenta en donar continuïtat a la important obra de govern dels darrers vuits anys perquè es considera que ha tingut bons resultats per la comarca.  

Després d'unes negociacions tancades per part de Junts per Catalunya, ERC Pallars Jussà es conjura a liderar l'única coalició republicana i independentista al Consell Comarcal

L’executiva comarcal del Pallars Jussà, reunida el 2 de juliol de 2019, informa en relació a les negociacions per la configuració del Consell Comarcal. Atès que: Hem realitzat 3 reunions de negociació i a hores d’ara encara no se’ns ha plantejat en base a quin programa es vol governar, i tot i les reiterades peticions encara no se’ns ha proposat quines persones plantegen per encapçalar-ho a nivell de presidència o gerència. Hem anat modificant la nostra proposta en base a les converses: passant de dues vicepresidències, a presidència o gerència i una vicepresidència, després a presidència compartida, i finalment el 28/06 a les 13h, a repetir l’actual configuració com se’ns demanava, de 2a vicepresidència i presidència els 4 anys per JUNTS X CAT (proposant al Sr. Martí Cardona, alcalde de Conca de Dalt en diverses legislatures, per la seva experiència, esperit de consens, coneixement del Consell i trajectòria transparent). Que el divendres a les 21:00 h se’ns va comunicar que es tancaven les negociacions, nosaltres vam insistir a continuar-les i per part de Junts per Catalunya no obtenim cap resposta en relació a la negociació de la configuració del Consell Comarcal. Per això: ens conjurem com a força guanyadora de les passades eleccions municipals del 26M, a liderar una coalició republicana i independentista que doni continuïtat a l’obra de govern comarcal, i per això al ple de constitució presentarem a Antoni Flores com a candidat a la presidència del Consell Comarcal.   Tremp, Pallars Jussà, 3/07/2019  

Oferiment de la presidència per part d'ERC Pallars Jussà a Junts per Catalunya, per donar continuïtat al govern del Consell Comarcal.

Esquerra, que ha guanyat clarament les eleccions al Pallars Jussà, en aquest comunicat accepta que Junts per Catalunya tingui la presidència i la vicepresidència 2a del Consell com es demanava. Ho fa per coherència nacional i amb la feina feta aquests anys a la comarca. Ho accepta en la persona de Martí Cardona, alcalde de Conca de Dalt, una persona amb experiència i bagatge acreditat per ser el nou president. COMUNICAT ENVIAT Referent a la vostra comunicació d'ahir 26 de juny a les 22:00 h, on ens dieu que només accepteu repetir la situació actual, reeditant el pacte de fa 4 anys (presidència i 2a vicepresidència per JxC i 1a vicepresidència i gerència per ERC): 1r: entenem que nosaltres no hem tancat les negociacions, atès que el 24 de juny us proposàvem compartir la presidència i no ho heu acceptat vosaltres. 2n: l'executiva comarcal d'ERC reunida d'urgència aquest matí, considera que la presidència, com ha passat històricament, li correspon al partit guanyador. 3r: atès que en aquest comunicat ens dieu que si no responem abans de les 12:00 h la vostra alternativa és pactar amb el PSC (el partit del 155, el que tolera que hi hagi presos i exiliats polítics, que sempre ha plantejat un projecte comarcal molt diferent del que hem anat compartint amb vosaltres). 4t: ahir al vespre vam demanar-vos alguns aclariments davant aquesta decisió transcendent, que no s'han respost. 5è: fent, una vegada més, un exercici de responsabilitat i per fer viable el projecte de comarca que conjuntament hem impulsat aquests últims anys, el president hauria de ser una persona que hi ha estat implicada, de consens i amb experiència i bagatge suficient per a aquesta important tasca. Per tot el que s'ha exposat: acceptaríem la vostra proposta (presidència i 2a vicepresidència per JxC i 1a vicepresidència i gerència per ERC) només en el cas que el president sigui el senyor Martí Cardona. Us proposem tenir una trobada per continuar amb aquesta negociació i analitzar a fons el programa de govern pels 4 anys vinents, el diumenge 30 de juny a la tarda en una hora a concertar.

Les negociacions per al Consell Comarcal

TEXT ENVIAT En la 1a reunió el dia 3 de juny, la comissió negociadora d’Esquerra, que encapçalo, us va plantejar que volíem continuar governant amb vosaltres, donar més protagonisme a la junta de govern i a nivell de càrrecs, en base als resultats, intercanviar la presidència per la vicepresidència primera (quedant la segona vicepresidència i la gerència igual). Tot i que suposaria major dedicació dels vostres 2 càrrecs respecte a ara, ens vàreu dir que volíeu la gerència o la presidència. Com que el càrrec de gerent entenem que és de la confiança del president (així ha estat amb Joan Ubach i Constantino Aranda), us vam demanar el vostre gerent/a per valorar-ho. Uns dies després ens vàreu dir que no ens donaríeu cap nom. Atès que us plantegem de trobar-nos i no aconseguim que ens ho concertis, interpretem que el que voleu realment és la presidència del Consell. Per això, et comuniquem a tu i a la resta de alcaldes que la proposta d’ERC acordada avui dilluns dia 24/06 en base a lo anteriorment exposat i a que creiem que la voluntat dels pallaresos expressada a les urnes és que no hi hagi els carcellers del 155 a les institucions de la comarca, us proposem: Establir el programa polític de comarca i mantenir la vicepresidència segona i la gerència com està ara. Compartir la presidència de manera que president i vicepresident 1r s’intercanviïn les posicions en el moment i forma que acordem en una propera trobada a celebrar i on caldrà, lògicament, posar noms i cognoms a les propostes. Tremp, Pallars Jussà, 24/06/2019   Adjuntem també l’enllaç de l’entrevista de l’Alcaldessa de Tremp Maria Pilar Cases, en que entre altres coses, explica l’estat de les negociacions comarcals: https://www.mixcloud.com/radiotremp/r%C3%A0dio-tremp-lentrevista-a-maria-pilar-cases-26062019/