Parets del Vallès

Totes les notícies

Ara Parets ERC demana un major control dels serveis externalitzats

El Grup Municipal d'Ara Parets Esquerra Republicana ha demanat un major control dels serveis que l'Ajuntament de Parets té externalitzats a empreses privades. En concret, la petició fa referència a tots aquells serveis que corresponen al manteniment d'espais públics i que inclourien des de la neteja de places i zones verdes, la poda de l'arbrat o el manteniment dels parcs i les zones de jocs infantils. El portaveu Jordi Seguer ha lamentat que cada any per les mateixes dates aproximades són els grups municipals de l'oposició i també la ciutadania la que ha de demanar al Govern Municipal que es faci el manteniment de l'arbrat o la neteja d'espais tan emblemàtics com el llac dels ànecs. Per Ara Parets ERC existeix "una manca de planificació", ja que en la majoria d'ocasions l'Ajuntament va a remolc de la ciutadania. Poda dels escocells El darrer exemple es denunciava la setmana passada, quan a petició de diversos veïns/es des d'ERC es solicitava la poda dels escocells que en alguns casos "arribava a dificultar el pas de les persones amb cotxes de nen petit o cadires de rodes per les voreres". Per tot plegat Seguer ha demanat un major control de tots els serveis externalitzats i així garantir que es compleixen totes les clàusules dels contractes que s'han anat adjudicant des de fa anys a empreses privades. Alhora el mateix grup sol·licitarà una relació de tots els serveis externalitzats i el seu cost real en el pressupost municipal.  

Els veïns de la Linera demanen “no normalitzar” els episodis d’incivisme que es produeixen durant la Festa Major d’estiu

Des d'Ara Parets ERC demanem una revisió del model de Festa Major que no es canvia des de 1996, fa 22 anys. Part dels veïns i veïnes que va assistir aquest dilluns al vespre a la reunió convocada pel Govern Socialista a la Sala Serra de la Cooperativa van demanar que “no es normalitzin” els actes incívics que es produeixen durant la Festa Major d’estiu i reclamen solucions immediates. Aquesta és la resposta de part dels veïns afectats a les propostes presentades pel Govern Municipal per reduir els actes vandàlics i d’incivisme que s’han incrementat en els darrers anys. L’avançament de l’horari de finalització de les actuacions musicals, la celebració només d’una sessió de discoteca al parc la Linera, la presència durant més franges horàries dels Mossos d’Esquadra o cartells elaborats pels joves (en forma de memes) per conscienciar actituds cíviques són algunes de les accions que es tiraran endavant aquest 2018. Els veïns i veïnes van reiterar les seves queixes sobretot del que passa fora del parc la Linera, a partir de la mitjanit. Fer tot tipus de necessitats al carrer, botellon massiu, rebre l’impacte de pedres o d’ous a l’interior dels habitatges o destrosses als vehicles són només algunes de les accions que han patit al llarg dels darrers anys. Però davant la proposta de reducció de l’horari dels concerts al parc, el veïnat va deixar molt clar que el problema no és l’horari en si sinó que volen que “el botellon es tregui del nucli urbà de la població”. Alhora van demanar major seguretat a l’exterior del parc, i és que pels veïns/es “els mitjans actuals no són suficients” per afrontar una celebració tan massiva en aquest espai tan densificat. Ara Parets ERC defensa la revisió del model de festa major Arribat a aquest punt molts dels veïns/es van proposar traslladar part de la celebració de la Festa Major fora del nucli urbà i una revisió del model actual de la Festa Major, original de 1996 quan es va suprimir el tradicional envelat i es va optar per organitzar la festa totalment gratuïta.

L’Ajuntament de Parets convoca reunió amb els veïns de la Linera per parlar sobre la Festa Major d'estiu

Aquest dilluns 18 de juny, a les 20 h a Sala Serra de la Cooperativa, tindrà lloc un reunió convocada pel Govern Municipal amb els veïns de l’entorn de la Linera per parlar de les accions que s’han previst per reduir els episodis incívics que es produeixen durant la celebració de la Festa Major d’estiu. La trobada tindrà lloc quan falta gairebé un mes per la celebració de la festa més multitudinària de tot l’any a Parets. Mentrestant la comissió informativa que havien demanat Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i Ciutadans per trobar solucions a la problemàtica de l’incivisme no ha estat convocada. Tampoc des del Govern no han explicat a l’oposició quines són les accions que han previst. Paral·lelament des d’Ara Parets ERC vam demanar la posada en marxa d’una campanya informativa que fomenti el consum responsable d’alcohol i altres drogues, una proposta que es va portar al Ple ordinari de maig i que el nostre grup ha demanat que es tracti en Junta de Portaveus.  

De debò que s’han reduït un 80% el nombre de caques de gos a la via pública?

Ara Parets no dona crèdit a les informacions del Govern Socialista que la passada setmana va anunciar als mitjans de comunicació que la quantitat de caques de gos a la via pública s’havia reduït un 80% sense aportar cap tipus de dada estadística. Per tot plegat des d’ERC ens preguntem si de debò s’ha produït aquesta disminució i si es basa en dades reals o bé és tan sols “la percepció subjectiva” del Govern Municipal. Precisament la presència de moltes caques de gos ha estat una de les queixes reiterades que el nostre grup polític ha recollit durant totes les visites als barris de Parets emmarcades dins de la campanya ‘A Peu de Carrer’. Manca de transparència Des d’ERC considerem que la posada en marxa del nou sistema de recollida de mostres de caques de gos, a final de 2016, a través de les proves de l’ADN sanguini, ha estat un autèntic fracàs. El portaveu Jordi Seguer ha recordat que fa sis mesos que Ara Parets va sol·licitar al Govern Socialista el nombre total de mostres de caques de gos que es van recollir durant tot el 2017 al nostre municipi, una informació que no ha estat facilitada. A més, altres preguntes continuen sense tenir resposta com ara quin és el personal que s’encarrega de recollir aquestes mostres ; el nombre total de sancions que es van imposar el 2017, els imports i quantes d’aquestes s’han arribat a cobrar. També des d’ERC volem saber el cost total de la posada en marxa d’aquesta campanya que ha resultat deficitària econòmicament. Alhora el nostre grup municipal torna a demanar al Govern Socialista que faci complir la normativa que va aprovar i acabi amb la presència de tantes caques de gos als carrers amb la recollida de totes les mostres que es trobin al carrer. Paral·lelament l’Ajuntament ha de continuar fent un manteniment acurat de tots els correcans del municipi i els ha de dotar dels serveis necessaris.    

Ara Parets ERC pregunta sobre les inundacions patides en els carrers del Barri Antic

Ara Parets ERC ha demanat al Govern Socialista que expliqui les causes de les inundacions patides la passada setmana en diversos habitatges privats del nucli antic de Parets i a la via pública com a conseqüència de les intenses pluges que van caure en molt poca estona: 64 i 33 l/m2 en dos dies diferents. Tot i reconèixer que l’aigua caiguda no entra en la ‘normalitat’, des d’ERC volem saber si les obres que s’estan executant en els carrers del Barri Antic han tingut algun tipus de relació amb les inundacions. També volem saber si la connexió amb el clavegueram que s’ha realitzat amb les obres pot provocar en un futur noves inundacions, si els embornals no absorbeixen quantitats d’aigua similars a les caigudes la setmana passada. Calendari de finalització de les obres El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, ha demanat al Govern Socialista que informi la resta de grups de l’oposició sobre el nou calendari de finalització de les obres de la remodelació dels carrers Travessera, Barcelona, i Major, i si hi ha previst “algun tipus de desviació” en el pressupost global d’1,7 milions d’euros. Seguer confia que el Govern Municipal facilitarà tota la informació en la pròxima Comissió Informativa, prèvia al Ple extraordinari de juny.  

Ara Parets ERC edita el número 9 del diari informatiu ‘Cavall Republicà’

La inversió de quasi 5 milions d’euros en obra pública fins a les eleccions municipals de 2019 és el tema de portada del número 9 del ‘Cavall Republicà’, el diari informatiu de la Secció Local d’ERC a Parets del Vallès. La notícia destaca el baix percentatge d’execució de les inversions durant els exercicis 2015 i 2016 i el fet que el Govern Socialista ha acumulat un romanent de tresoreria considerable per gastar-lo en període preelectoral. La pàgina 2 del ‘Cavall Republicà’ recull la intervenció del portaveu d’Ara Parets ERC en el ple de renúncia de l’alcalde Sergi Mingote, que ha estat regidor al consistori des del 2003. Des d’ERC vam lamentar que “ha estat una oportunitat perduda per les esquerres de Parets. Han preferit pactar amb el PDECAT o amb Ciutadans”. Les propostes relacionades amb les millores a la via pública completen la segona pàgina del diari informatiu. La presentació de 122 propostes en tres anys de legislatura és el tema destacat de la pàgina 3 on també s’inclou la secció de notícies breus ‘Sabies que..’, amb informacions sobre el Consell Municipal de la Gent Gran, la subhasta de l’antiga escola bressol el Petit Cirerer o les males olors que pateixen els veïns de Can Berenguer. La contraportada informa sobre la reelecció de Jordi Seguer com a candidat d’Ara Parets ERC a les eleccions municipals de 2019, la campanya Free Junqueras o el manifest signat per 30 exregidors i exalcaldes a favor dels presos i exiliats polítics i en suport d’un Front Democràtic contra la repressió. A partir d’aquest dijous 7 de juny s’han començat a repartir per tots els habitatges de Parets els 8.000 exemplars del diari informatiu. Podeu consultar el número 9 del Cavall Republicà a: https://bit.ly/2JlRRkV  

Ara Parets ERC vol saber quina repercussió econòmica tindrà per l'Ajuntament el retorn de les plusvàlues pagades indegudament

El 2017 el Tribunal Constitucional va anular l'impost de plusvàlues si un habitatge es venia amb pèrdues econòmiques. Aquesta decisió judicial va obrir la porta a la reclamació de les plusvàlues pagades en els darrers 4 anys per part dels contribuents. Per tot plegat Ara Parets ERC ha presentat tant per escrit com també en el darrer ple ordinari una bateria de preguntes dirigida al Govern Socialista. -Quina és la repercussió econòmica estimada que representarà per l'Ajuntament el retorn de les plusvàlues pagades pels veïns/es amb els interessos -Actualment ja s'està aplicant la nova normativa sorgida de la sentència del TC en els impostos que depenen de l'Ajuntament? -En quin termini de temps té previst l'Ajuntament retornar els diners de les plusvàlues que s'han pagat. Tenint en compte que els comptes municipals estan sanejats, Ara Parets ERC demana que es retornin els imports cobrats indegudament quant més aviat millor. Més d'1 milió d'euros d'ingressos el 2016 Segons les dades publicades en la darrera liquidació del pressupost municipal -que correspon a l'exercici 2016- l'Ajuntament de Parets tenia previst ingressar 1,3 milions d'euros en concepte de plusvàlues, 228.000 euros més del que previsió inicial. Els impostos amb major recaptació van ser l'IBI (7,7 milions d'euros), seguit de l'IAE (2,9 milions), plusvàlues (1,3 milions) i l'impost de circulació de vehicles (1,3 milions).  

Discurs Ara Parets ERC Ple nou alcalde (2-6-2018)

Bon dia a tots i a totes. Des d’Ara Parets Esquerra Republicana volem felicitar al nou alcalde de Parets, Francesc Juzgado, escollit després de la renúncia de l’anterior batlle en el ple de la setmana passada. Mirin. El més fàcil pel nostre grup polític en la intervenció posterior a la investidura d’avui hauria estat recórrer a l’hemeroteca per recordar la trajectòria del fins ara portaveu socialista, que acumula 15 anys a l’Ajuntament com a regidor en dues etapes. O bé posar de relleu que ha estat el màxim responsable de la gestió urbanística de Parets en els darrers 7 anys. Una àrea que ha rebut importants crítiques per part del nostre grup sobretot pels nyaps que s’han produït almenys en aquesta legislatura i que avui no tornarem a repetir. I no ho farem perquè Ara Parets Esquerra Republicana vol donar una oportunitat al nou alcalde. Dissabte passat ja dèiem en aquest mateix escenari que avui 2 de juny no comença cap cicle perquè el govern continuarà sent el mateix. No hi ha cap relleu a l’alcaldia sinó un recanvi que no ha estat avalat a les urnes pels paretans i les paretanes. També ens vam mostrar decebuts per la manca de diàleg entre el Partit dels Socialistes les forces d’esquerres d’aquest plenari. Una manca de confiança que ha impedit una relació més fluïda i no ha permès arribar a grans acords entre les forces polítiques en benefici de tots els paretans i les paretanes. Aquesta setmana, en un acte davant dels mitjans, Esquerra Republicana feia públic que en els tres primers anys de mandat hem presentat 122 propostes centrades en les polítiques socials, el manteniment i la millora de l’espai públic, la memòria històrica o la construcció de la República Catalana. La presentació de més d’un centenar de propostes demostra que malgrat el que en moltes ocasions ha dit el Govern Socialista, el nostre grup no només ha criticat la gestió sinó que ha presentat un projecte alternatiu, unes maneres diferents de fer política i també ens hem encarregat de fer arribar al plenari moltes de les inquietuds de la ciutadania.

El Grup Municipal d’Ara Parets ERC presenta 122 propostes en tres anys de legislatura a l’Ajuntament

122 propostes, de les quals 34 mocions, aquesta és l’activitat duta a terme pel Grup Municipal d’Ara Parets ERC en els tres primers anys de la legislatura. Aquest dimarts a la tarda, en roda de premsa, els tres regidors han donat a conèixer davant dels mitjans de comunicació totes les propostes presentades tant a través del registre, portades al Ple Municipal i d’altres traslladades a la Junta de Portaveus. Quant a les mocions, de les 34 presentades, 10 no han estat aprovades: són les que fan referència a l’adhesió a l’AMI, al ‘procés’ i les que demanava la retirada dels darrers carrers amb connotacions franquistes a Parets. El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, ha valorat positivament l’aprovació de les propostes per crear la “Taula d’Emergències Socials” batejada com a “Xarxa per a la Inclusió Social”, l’adhesió de l’Ajuntament de Parets a la Querella Argentina per incloure tots els alcaldes i regidors paretans represaliats pel franquisme, la creació del “Consell Municipal de la Gent Gran” o l’adhesió a la Xarxa de Municipis LGTBI. Els esforços del Grup Municipal s’han centrat a presentar propostes relatives al manteniment de la via pública -moltes d’elles gràcies a les aportacions dels veïns/es i a la campanya A Peu de Carrer- i sobre temàtica social. ERC també està satisfeta perquè -malgrat el retard i els malentesos- finalment es condicionarà, al parc la Linera, el monument dedicat als represaliats pel franquisme. Assignatures pendents Les propostes d’Ara Parets ERC relatives a l’habitatge, la participació ciutadana, la transparència i la pluralitat en els mitjans de comunicació no han tingut tant èxit i han estat rebutjades. Seguer lamenta que no es destini cap euro a l’adquisició d’habitatge social, que no es vulgui complir la Llei de la Comunicació de Catalunya 2005 als mitjans públics locals, que no es faci un ampli procés participatiu en l’elaboració dels pressupostos o que no s’hagi fet una auditoria externa dels comptes de l’Ajuntament i dels contractes municipals.