Parets del Vallès

Totes les notícies

Ara Parets ERC visita aquest dissabte Can Berenguer i el sector IVECO dins de la campanya ‘A Peu de Carrer’

Aquest dissabte 17 de febrer Ara Parets ERC visitarà l’entorn del barri de Can Berenguer i el sector IVECO dins de la campanya de proximitat amb tots els barris de Parets 'A Peu de Carrer'. En aquesta ocasió els regidors del Grup Municipal, militants i simpatitzants del partit iniciaran el recorregut a les 10 del matí des de la cantonada del carrer Monistrol amb l’avinguda Catalunya per anar cap a la plaça Dr Trueta, els carrers Prat de la Riba, Frai Francesc Eixemenis, la Mina, Condestable de Portugal, l’avinguda Josep Tarradellas i el sector comercial d’IVECO. L’objectiu és recollir propostes, queixes i suggeriments dels veïns i veïnes per tal de tenir-les en compte en el programa electoral de 2019 i alhora traslladar les necessitats més urgents al Govern Municipal per tal que les solucioni quan més aviat millor. Les passejades pels barris de Parets, que organitza Ara Parets ERC, són obertes a tota la ciutadania del poble. La campanya ‘A Peu de Carrer’, iniciada el febrer de 2017, ha visitat fins ara el Barri Antic, Can Roure, l’Estació, l’entorn de la plaça Marcer, el Barri Cerdanet, la Linera, Can Cabassa i el barri Quarter Migdia, el barri de les Monges, els Horts del Rector, Can Butjosa i l’entorn del parc de l’avinguda Espanya. La campanya, que dissabte vinent farà la novena visita, continuarà fins la primavera recollint les propostes i queixes d’altres sectors de Parets com el barri Mirador de Gallecs o Can Riera. Si teniu qualsevol queixa, proposta o suggeriment, o si voleu participar amb nosaltres en la passejada esteu tots i totes convidats. També ens podeu fer-les arribar a l’adreça [email protected] o al mòbil 611 40 81 88. Carpa informativa d’Ara Parets ERC Aprofitant la visita a Can Berenguer, Ara Parets ERC instal·larà també una carpa informativa dissabte vinent, de 10 a 13 h, a la zona comercial del carrer Monistrol. Allà tothom que ho desitgi es podrà endur el darrer número del diari informatiu ‘Cavall Republicà, exposar les seves queixes i suggeriments i demanar qualsevol informació sobre l’actualitat política local.

Ara Parets ERC envia una carta de suport al vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras

La Secció Local d’Esquerra Republicana ha fet arribar una carta de suport al vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, que es troba tancat a la presó d’Estremera des del 2 de novembre de l’any passat. En l’escrit, l’executiva i el grup municipal d’Ara Parets ERC expressa el seu suport, ànims i consol a Junqueras i li transmet “que estem treballant de valent per les nostres idees i el nostre projecte comú”. “Amb el coneixement que tenim de tu i del teu tarannà, estem segurs que d’aquesta injusta experiència trauràs profits i noves forces. Pensem que per moltes cartes i missatges que rebis, potser se’t farà difícil d’entendre el forat que has deixat entre nosaltres amb la teva imposada absència”, diu la missiva. La carta s’acompanya amb dos exemplars del Cavall Republicà, el diari informatiu d’Ara Parets ERC: l’especial sobre el Referèndum de l’1 d’octubre i el darrer número, el vuitè, que va sortir a final de gener i que destaca els resultats històrics d’ERC Parets en les eleccions catalanes del 21 de desembre. “Des d’ERC Parets continuem treballant força per demostrar que estem preparats per governar els ajuntaments del nostre país i sobretot els de l’àrea metropolitana de BCN, tal com tu vas fer tan bé a Sant Vicenç dels Horts, el teu poble. No defallirem, continuarem treballant amb determinació per aconseguir els nostres anhels de llibertat”, conclou l’escrit.  

Ara Parets ERC demana 'millores urgents' al parc de l'avinguda Espanya de Parets

Ara Parets Esquerra Republicana ha tornat a demanar al Govern Socialista que actuï el més aviat possible en l'skate park situat a l'avinguda Espanya de Parets. La petició arriba després de la visita que el grup municipal, militants i simpatitzants van visitar el barri dins de la campanya de proximitat 'A Peu de Carrer'. L'estiu passat ERC ja va demanar una actuació urgent en l'skate park, ja que part de les planxes de ferro es troben en molt mal estat. Tot i que es va fer una petita actuació, les condicions actuals de l'skate park no garanteixen la seguretat necessària per evitar algun accident. Alhora, Ara Parets ERC ha sol·licitat que es retirin tots els troncs d'arbres tallats que hi ha a l'interior del parc, ja que poden provocar accidents als nens i nenes que juguen en aquest espai públic. Altres de les peticions que ha fet el grup republicà són la retirada d'un dels arbres que està tot just a l'accés del parc i que ha aixecat la vorera, la millora de la superfície de jocs infantils i un major control de l'ús del parc per part dels gossos, que en alguns casos deixen els seus excrements a la gespa. La pròxima visita de la campanya 'A Peu de Carrer' serà el 17 de febrer a Can Berenguer, plaça Dr.Trueta i sector IVECO.

Abolafio hauria facturat prop de 2 milions d’euros des que Mingote és alcalde de Parets

L’empresa constructora Abolafio hauria facturat gairebé 2 milions d’euros en obra pública a l’Ajuntament de Parets des de mitjans de 2012 i fins avui dia: 1,89 milions d’euros. Són almenys les dades que ha donat a conèixer el consistori al grup municipal d’Ara Parets ERC. Les xifres les ha comunicat el secretari al cap d’un any d’haver-les sol·licitat i després d’haver demanat l’empara del Síndic de Greuges de Catalunya. Després de la polèmica generada l’any passat, ERC va demanar saber totes les adjudicacions que havia rebut Abolafio i les seves filials per part de l’Ajuntament de Parets. De la relació de contractes que s’inclouen destaquen els 456.750 euros + IVA de la concessió del manteniment de la infraestructura urbana, que finalitza l’abril de 2018 i que es va renovant i ampliant des del 2012, pocs mesos després que Mingote assumís l’alcaldia de Parets. Entre els treballs d’obra pública addicionals encarregats a Abolafio hi ha l’adequació del pàrquing del costat de l’ambulatori (154.991 euros + IVA), el pàrquing del cementiri (78.727 + iva), la 2a fase de la reforma i ampliació de Cal Jardiner (370.502 euros + iva) o les obres de supressió de les pèrdues d’aigües residuals al medi al carrer Pere Castells. Intervenció del Síndic de Greuges La informació facilitada pel secretari arriba després de la mediació del Síndic de Greuges de Catalunya. I és que Ara Parets ERC va denunciar la manca de transparència del Govern en dues qüestions: el contracte públic amb Abolafio i la despesa en defensa jurídica que l’Ajuntament ha tingut en la demanda presentada contra CiU Parets en el cas de l’ús del cotxe oficial. Però la informació facilitada sobre Abolafio és incompleta i en el cas dels costos jurídics no ha estat facilitada per part del consistori. Sobre Abolafio encara hi ha pendent conèixer la despesa en obra pública de les seves filials (com ara Recotec que va reparar el carril bici de l’avda Espanya) o els albarans de tota la despesa mensual en obra pública, és a dir tots els treballs realitzats i validats per l’Ajuntament.

Ara Parets ERC aconsegueix el compromís del PSC de fer públic l’estudi de models alternatius a la gestió de l’aigua abans del 31 de març

La moció d’Ara Parets ERC contra l’apujada del rebut de l’aigua va ser aprovada en la darrera Junta de Portaveus amb el vot favorable de la regidora de NOPP, Rosa Martí, les abstencions del PSC i Sumem Parets, i el vot contrari de Ciutadans. El regidor del PDECAT no va participar en la sessió. El text rebutjava de manera frontal la decisió de l’Agència Catalana de l’Aigua d’incrementar el rebut de l’aigua un 11,8%. Alhora també s’oposa frontalment als efectes de l’aplicació de l’article 155 en la gestió del dia a dia de la Generalitat de Catalunya i demana ‘la seva derogació immediata en tots els àmbits’. Gestió de l’aigua a Parets En la moció aprovada, finalment el PSC va acceptar la proposta de fer públic abans del 31 de març de 2018 l’estudi encarregat pel Govern Municipal ‘sobre models alternatius de la gestió de l’aigua’ i en funció dels avantatges i inconvenients prendre una decisió definitiva sobre la concessió a l’empresa CASSA. Alhora ERC demanava que l’Ajuntament estudiés una bonificació global de l’apujada aprovada per l’ACA “fins que hi hagi una decisió definitiva per part del nou Govern de la Generalitat”.  

Ara Parets ERC fa una crida per aconseguir un nou marc de col·laboració per garantir el finançament públic de les escoles bressol municipals

Ara Parets Esquerra Republicana ha donat suport a la proposta presentada, en el ple d’aquest dijous, per reclamar a la Generalitat “els imports no prescrits corresponents al sosteniment de les places públiques de les escoles bressol municipals que s’han deixat de rebre des del curs 2012-13 i s’iniciïn les accions administratives i judicials”. Segons fonts municipals, es reclamaran 500.000 euros, a raó de 80.000 euros per cada curs des del 2012. Durant la seva intervenció el portaveu d’Ara Parets ERC preguntava al Govern Socialista els motius pels quals han trigat 6 anys en presentar la reclamació, que una trentena de consistoris ja havien presentat quan es van produir les retallades per part del Govern d’Artur Mas. Segons Jordi Seguer “el que cal és que un cop constituït el nou Govern Català es produeixi una negociació política per aconseguir un nou acord marc de relació entre les entitats municipalistes, la Generalitat i les diputacions. Alhora cal buscar una sortida negociada perquè cap ajuntament no es vegi perjudicat per no haver acudit al llarg d’aquest temps a la via judicial. Des d’Ara Parets ERC defensem sense embuts que la Generalitat ha de tornar a finançar les llars municipals d’infants”. ERC va lamentar que l’alcalde Mingote (PSC-PSOE) es mostri més fort a l’hora d’exigir i reclamar segons quines responsabilitats a la Generalitat que no pas a qui realment té la clau del finançament: el govern de l’estat. “Cap dels dos darrers governs espanyols ha complert els compromisos recollits en l’Estatut d’autonomia que el TC va escapçar. I totes les vies per incrementar els ingressos, a través de la creació de nous impostos, han estat recorregudes al TC”, va afirmar. Seguer recordava que en les retallades de CiU (2011) van tenir molt a veure la retirada, per part del PP, del finançament de la línia educativa de 0 a 3 anys (17 milions euros) i l’eliminació de la gratuïtat del segon cicle d’educació infantil per part de Zapatero (PSOE), deixant de pagar 57 milions d’euros.

Ara Parets ERC treu al carrer el número 8 del ‘Cavall Republicà’

El nou rècord històric de vots assolit per Esquerra Republicana en unes eleccions a Parets del Vallès és el tema de portada del número 8 del ‘Cavall Republicà’, el diari informatiu que cada trimestre publica la Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Parets del Vallès.   Esquerra va assolir 2.650 vots, 1.380 més que en les catalanes de 2012 i 1.157 més que en les generals de 2016. En la notícia d’obertura també es fa un agraïment als més de 50 apoderats i apoderades que van supervisar el desenvolupament de la jornada electoral del 21 de desembre. El diari de 4 pàgines repassa tota l’actualitat política del municipi i tots aquelles temes que per diferents motius el Govern Socialista no explica en els mitjans de caràcter públic.   La segona pàgina de la publicació destaca la cessió d’un local públic al sector IVECO a INKEMIA, la liquidació de 5.000 euros en restaurants per part de l’alcalde Mingote, la reducció del deute de la Generalitat amb Parets en un 85%, la inundació de la nova Sala Polivalent de l’escola Municipal Pau Vila, les obres de remodelació dels carrers del Barri Antic o la demanda de millora de la neteja als polígons industrials.   La decisió del Partit Socialista de no tornar a col·locar el llaç groc, que reivindica la llibertat dels presos polítics catalans, al balcó de la Casa de la Vila és el tema destacat de la tercera pàgina on s’incorpora la secció de breus sota el títol de ‘Sabies Que...’ i la proposta de rebaixa d’un 5% de l’Impost de Béns Immobles, rebutjada per PSC i PDECAT. La contraportada del ‘Cavall Republicà’ fa una crònica del tercer homenatge als alcaldes i regidors paretans represaliats pel franquisme, que va tenir lloc el 20 d’octubre a la Sala Basart de la Cooperativa amb la presència del diputat al Congrés, Gabriel Rufián.   A partir d’aquest dijous 25 de gener s’han començat a repartir per tots els habitatges de Parets els 8.000 exemplars del diari informatiu.

Ara Parets ERC reprèn aquest dissabte la campanya ‘A Peu de Carrer’ visitant el parc de l’avinguda Espanya i Can Butjosa

El pròxim dissabte 27 de gener Ara Parets ERC reprèn la campanya de proximitat amb tots els barris de Parets 'A Peu de Carrer'. Després del parèntesi de les festes de nadal, en aquesta ocasió els regidors del Grup Municipal d'Ara Parets ERC, militants i simpatitzants del partit visitaran, a partir de les 10 del matí, els carrers de l’entorn del parc de l’avinguda Espanya i la zona de Can Butjosa. L’objectiu és recollir propostes, queixes i suggeriments dels veïns i veïnes per tal de tenir-les en compte en el programa electoral de 2019 i alhora traslladar les necessitats més urgents al Govern Municipal per tal que les solucioni el més aviat possible. Com és habitual les passejades pels barris de Parets són obertes a tota la ciutadania. Per aquest dissabte s’ha previst un recorregut pels carrers de l’entorn del parc de l’avinguda Espanya fins arribar a Can Butjosa. La passejada s’iniciarà tot just a la confluència de l’avinguda Espanya amb el carrer Bailén. La campanya ‘A Peu de Carrer’, iniciada el febrer de 2017, ha visitat fins ara el Barri Antic, Can Roure, l’Estació, l’entorn de la plaça Marcer, el Barri Cerdanet, la Linera, Can Cabassa i el barri Quarter Migdia, el barri de les Monges i els Horts del Rector. La campanya, que dissabte vinent farà la vuitena visita, continuarà fins la primavera recollint les propostes i queixes d’altres sectors de Parets com Can Berenguer, Mirador de Gallecs o el barri de Can Riera. Si teniu qualsevol queixa, proposta o suggeriment, o si voleu participar amb nosaltres en la passejada esteu tots i totes convidats. També ens podeu fer-les arribar a l’adreça [email protected] o al mòbil 611 40 81 88.  

L’arquitecte municipal reconeix que l’Ajuntament ha perdut tota la seva confiança en l’empresa constructora de la Sala Polivalent del Pau Vila

La Comissió Informativa sobre els desperfectes ocasionats a la Sala Polivalent de l’escola municipal Pau Vila, a causa de la inundació que es va produir a l’octubre, ha servit per constatar que l’execució dels treballs per part de l’empresa Arcadi Pla no va ser la correcta. Així ho va reconèixer l’arquitecte municipal, durant la comissió celebrada dijous passat a petició d’Ara Parets ERC. Si durant el Consell Escolar l’alcalde Mingote negava la gravetat dels fets i desconeixia si l’empresa constructora havia executat bé el projecte o si s’havien recepcionat les obres abans de la inauguració, aquesta vegada l’arquitecte va treure de dubtes als grups de l’oposició. La inundació a la Sala del Pau Vila es va produir la nit del 18 al 19 d’octubre, l’endemà de la inauguració, a través de dues entrades d’aigua: una per l’escletxa de la porta d’emergència i una altra per la canal. A causa de la inundació el paviment de la sala (parquet) es va embrutar de fang i es va bufar. Les causes de la inundació L’arquitecte va assenyalar que l’aigua va entrar per la porta d’emergència “per la poca cohesió del terreny exterior que envolta la sala i perquè no s’havia compactat”. L’altra via per la qual va entrar l’aigua va ser el sostre. Davant d’aquests fets, l’arquitecte -davant del silenci absolut de l’alcalde durant bona part de la Comissió- va explicar que “l’Ajuntament va perdre la confiança en l’empresa constructora Arcadi Pla” i per això van demanar que la reparació dels desperfectes l’assumís una empresa diferent. Així entre el 22 d’octubre i l’11 de novembre una altra empresa, que no s’ha concretat el nom, va resoldre els desperfectes i va realitzar les tasques de compactat del terreny exterior. Encara queda pendent el canvi del paviment de la sala que s’haurà de dur a terme durant el primer trimestre de 2018. En aquest sentit, l’Ajuntament assegura que no pagarà cap de les reparacions i que les haurà d’assumir l’empresa Arcadi Pla, que ja havia facturat les quatre certificacions d’obra i només té pendent la cinquena pendent de cobrar (obra té un cost total de 700.