Parets del Vallès

Totes les notícies

L'oposició reclama la cessió a la Generalitat, com més aviat millor, d'un terreny per construir el nou edifici de la Sínia

La Junta de Portaveus per tractar la futura ubicació del nou edifici de l'institut La Sínia que Ara Parets Esquerra Republicana havia sol·licitat va acabar sense cap acord entre les sis forces polítiques representades. En general els grups de l'oposició van coincidir que la prioritat és cedir al Departament d'Ensenyament de la Generalitat, com més aviat millor, un terreny on construir el nou institut. Aquesta seria la manera de forçar un pronunciament del Govern Català sobre quin termini aproximat de temps es trigaria a construir el nou edifici. Juzgado descarta que l'espai central sigui l'emplaçament definitiu El que si va quedar clar és que avui dia el Govern Municipal no té encara definit quina ha de ser la ubicació definitiva del nou institut i que a curt termini tampoc s'esclarirà. Les dues opcions que s'han posat damunt la taula -que evitarien l'adquisició de terrenys privats- estan condicionades al desenvolupament urbanístic de dos sectors: l'ARE de Can Fradera i l'antiga Bendix - espai central. El portaveu d'Ara Parets ERC va demanar a l'alcalde Juzgado i la resta de grups polítics que es comprometin "a no fer partidisme d'aquesta qüestió i que s'intenti consensuar una postura comuna". Ara bé va demanar a Juzgado que el Govern "no amagui cap informació, que sigui transparent, ja que és l'única manera que hi hagi confiança entre tots". Per Esquerra Republicana la prioritat és el calendari d'execució de les obres i per això es va plantejar la possibilitat de cercar un tercer emplaçament per ubicar l'institut -per forçar un posicionament de la Generalitat- i començar com més aviat millor la construcció del nou edifici. Fins i tot Seguer va posar damunt la taula que "l'Ajuntament -si té capacitat econòmica- avanci els diners i arribi a un acord per tal que la Generalitat els torni posteriorment, tal com es va fer amb el Pompeu Fabra o Lluís Piquer en època del tripartit". L'alcalde Juzgado va proposar demanar una trobada amb el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, però la gran majoria de les forces polítiques -tot i acceptar acompanyar-lo en la reunió- van demanar que abans l'Ajuntament esclareixi quina serà la ubicació final de la Sínia.

Gabriel Rufián presentarà aquest dissabte el cap de llista d'Ara Parets ERC, Jordi Seguer

Ara Parets Esquerra Republicana presentarà el seu cap de llista en les eleccions municipals del 26 de maig de 2019 en un acte que tindrà lloc el pròxim dissabte 9 de febrer, a les 12 del migdia, al Teatre Can Rajoler, amb la presència de Gabriel Rufián, diputat adjunt d'ERC al Congrés. El candidat Jordi Seguer va ser escollit per unanimitat a través d'un procés de primàries celebrat l'abril de l'any passat. Des d'aleshores el treball de la Secció Local s'ha centrat a elaborar una candidatura electoral el més transversal possible i que tingui el mateix nombre d'homes i dones. ERC vol presentar una llista que reflecteixi la diversitat que hi ha en el nostre poble, per això hi haurà gent de procedència diversa i que comparteixi els valors progressistes i també republicans. Paral·lelament el partit treballa en la confecció del programa electoral a partir de les propostes presentades en el marc de la campanya 'Tots SOM Parets' i recollint les necessitats de cada barri que es van detectar en la campanya 'A Peu de Carrer', que va tenir lloc de febrer de 2017 a setembre de 2018. Candidat independent el 2015 Preocupat per la situació política local i pel futur del seu poble, el 2015 decideix fer un pas al costat en la seva carrera professional i encapçala com a independent la llista d’Ara Parets ERC en les eleccions municipals on obté 1.153 vots i 3 regidors. Nascut al Barri de la Linera fa 45 anys, en Jordi és Llicenciat en Història Moderna i Contemporània i Periodisme, també té estudis en Comunicació Audiovisual. Ha estat director del canal Vallès Visió, de la ràdio local Rap 107 FM i coautor de les publicacions ‘El futbol a Parets’ i ‘El ciclisme a Parets’. Actualment és el tècnic de formació d’ERC a la Seu Nacional del partit.  

El PSC defuig la Comissió Informativa sobre Comerç i es nega a fer públic el Pla de dinamització comercial encarregat el 2017

El novembre de 2018, fa quasi tres mesos, Ara Parets ERC va demanar la convocatòria d’una comissió informativa sobre la situació del comerç local i va reclamar una còpia del Pla de dinamització comercial que l’Ajuntament de Parets va encarregar a l’empresa Focalizza. Lluny d’acceptar la demanda d’ERC, la regidora de Comerç, Àfrica Martínez, ha anat més enllà i s’ha negat a atendre la petició de donar a conèixer el resultat d’aquest estudi que va costar més de 6.000 euros pagats amb diners públics. Per Martínez “es tracta d’un document intern” i com ja ha succeït en altres ocasions en aquest mandat (Pla de Millora de l’Eixample de Manuel Somoza en va ser un altre exemple) no s’ha permès conèixer aquest estudi. El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, ha denunciat l’enèsim cas de manca de transparència d’un Govern “que cada cop està tancat en sí mateix i no permet l’anàlisi de la situació del comerç local ni tampoc el treball conjunt amb la resta de grups de l’oposició”. Martínez posa com a excusa el canvi de regidor de Comerç (Raül Urtusol va deixar el càrrec a final de 2017, fa més d’un any) per dir que “es troba en fase d’estudi i propostes d’accions derivades de l’anàlisi”. Al llarg d’aquest mandat el PSC i la regidora Àfrica Martínez s’ha negat a celebrar comissions informatives concretes sobre moltes de les àrees que ella gestiona o ha gestionat, els casos més flagrants van ser les Comissions de Comunicació arran de la contractació d’un assessor d’alcaldia que aquest any ens costarà 63.000 euros als paretans/es o les relacionades amb la Seguretat Ciutadana. Mentrestant Martínez s’ha dedicat a filtrar contínuament i de manera interessada les dades als mitjans de comunicació. Resulta curiós que l’única informació sobre el Pla de dinamització comercial es pot extreure de la pàgina web de la consultora Focalizza que fa un resum del pla de treball realitzat: http://www.

Ara Parets ERC dona suport al Pla d'Igualtat i LGTBI però lamenta la manca de participació dels grups de l'oposició

El Pla d'Igualtat i LGTBI de Parets 2019-2022 ha estat elaborat sense la participació dels grups polítics de l'oposició. Així ho va denunciar la regidora d'Ara Parets ERC, Kènia Domènech, durant el Ple Ordinari celebrat el passat dijous on va ser aprovat 'per unanimitat' aquest document que "ha de ser l'eina estratègica de planificació municipal a curt, mig i llarg termini i que determina l'orientació, l'impuls i la posició de les polítiques de gènere en l'àmbit municipal". Domènech va valorar positivament que el Pla d'Igualtat i LGTBI inclogui la perspectiva de gènere com a eix troncal: 'És un molt bon pla i per això cal agrair la bona feina de les tècniques municipals però suspèn novament en participació. Han comès novament l'error -que han repetit durant aquest mandat en altres documents- de repetir la mateixa dinàmica: tirar pel dret i no comptar amb l'opinió de l'oposició". La regidora d'Ara Parets Esquerra Republicana va lametar que el Govern Socialista no hagi elaborat el document de manera col·lectiva i hagi estat incapaç "d'aprofitar el capital humà dels regidors/es del consistori". Aquest argument va ser repetit per la majoria dels grups polítics de l'oposició. Capítol a part és el grau d'execució d'aquest nou pla i també de l'anterior que es va esgotar el 2017. Entre les accions que preveu el Pla d'Igualtat hi ha la reconversió el 2021 del Servei d'Informació i Assessorament de les Dones, el Punt LGTBI i els recursos del Servei d'Igualtat en un Centre d'Informació i Recursos per a la Igualtat o el Pla de coeducació a les escoles de primària amb un projecte pilot al Pau Vila.  

Aquest dissabte carpa Tots SOM Parets a l'Eixample i repartiment de l'especial Cavall Republicà de 8 pàgines

Dins de la campanya de proximitat 'Tots SOM Parets', aquest dissabte 2 de febrer Ara Parets Esquerra Republicana instal·larà una nova carpa informativa per recollir propostes, queixes i/o propostes de la ciutadania de Parets del Vallès. Serà entre les 10 i les 13 hores a la cantonada del carrer Monistrol amb l'avinguda Catalunya de l'Eixample. Els regidors del Grup Municipal, militants i simpatitzants atendran les consultes de qualsevol veí o veïna de la població tant pel que fa a propostes com queixes de diferents problemàtiques. La campanya 'Tots SOM Parets' va començar l'octubre passat i mensualment l'equip d'ERC es trasllada al carrer. Especial Cavall Republicà de 8 pàgines A més, aquest dissabte a la carpa es repartirà el número 11 del Cavall Republicà, el diari informatiu de la Secció Local, un diari que s'edita aquest dijous 31 de gener i que en aquesta ocasió constarà de 8 pàgines. Així inclou una àmplia entrevista amb el candidat d'Ara Parets ERC, Jordi Seguer, a les dues primeres pàgines i un especial de 4 pàgines de la campanya de proximitat 'A Peu de Carrer', amb imatges de les 11 visites als barris de Parets que s'han realitzat entre febrer de 2017 i setembre de 2018. Del Cavall Republicà se n'ha fet un tiratge de 9.000 exemplars que es repartiran aquests dies per tots els habitatges de Parets i també en les carpes informatives.

Ara Parets ERC edita un número especial del 'Cavall Republicà' de 8 pàgines

Aquest dijous 31 de gener, la Secció Local d'Esquerra Republicana de Parets del Vallès treu a la llum el número 11 del seu butlletí d'informació 'Cavall Republicà' que en aquesta ocasió passa de 4 a 8 pàgines. La publicació dedica les dues primeres pàgines a oferir una àmplia entrevista amb el cap de llista d'Ara Parets a les eleccions municipals, Jordi Seguer, qui parla sobre el projecte de futur d'ERC i les prioritats d'un Govern republicà i d'esquerres. El 'Cavall Republicà' també informa sobre altres aspectes de l'actualitat com la recuperació de la bandera espanyola per part de l'alcalde Juzgado, 40 anys després, l'acte d'homenatge als alcaldes i regidors republicans paretans que van ser represaliats pel franquisme -amb la presència de l'exconseller Carles Mundó- o la secció Sabies que amb notícies breus d'actualitat. En aquest número especial del 'Cavall Republicà' s'inclou un resum de 4 pàgines amb un reportatge fotogràfic sobre les 11 visites que Ara Parets ERC ha fet en el marc de la campanya 'A Peu de Carrer' que ha servit per recollir propostes, queixes i/o suggeriments per millorar el nostre poble. Del Cavall Republicà se n'ha fet un tiratge en aquesta ocasió de 9.000 exemplars per distribuir en tots els habitatges de Parets. També es repartirà en la carpa informativa 'Tots SOM Parets' que Ara Parets ERC instal·larà aquest dissabte 2 de febrer, de 10 a 13 hores, a la cantonada del carrer Monistrol amb l'avinguda Catalunya.  

Aprovada per unanimitat la moció d'Ara Parets ERC que demana regular l'ús a la via pública de patinets, rodes elèctriques, plataformes i bicicletes

Amb el vot favorable del PSC, Sumem Parets, PDECAT i Ciutadans, la darrera Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Parets va aprovar el passat dijous la moció presentada per Ara Parets Esquerra Republicana i que demanava regular l'ús a la via pública de patinets, rodes elèctriques, plataformes i bicicletes. Al marge de la futura regulació en què treballa la Direcció General de Trànsit, des d’Esquerra Republicana es proposava treballar des de ja mateix amb una proposta concreta que prioritzi la seguretat del vianant, usuari majoritari i més vulnerable de la via. Entre els acords que es van adoptar hi ha: 1-      Crear una comissió d’estudi amb la finalitat d’avaluar els diferents tipus de vehicles i les diferents alternatives i que pugui proposar el redactat d’una nova ordenança o la modificació de les existents que permetin crear una nova regulació respecte aquesta nova realitat. Aquesta nova regulació ha de determinar per quins espais i a quina velocitat tindrà permís per accedir cada tipus de vehicle.   2-      Recomanar als usuaris d'aquests sistemes de transport la contractació d'una assegurança assequible que els cobreixi personalment en cas d'accident i també als vianants que poguessin resultar ferits.   3-      Un cop aprovada aquesta regulació, s’informarà a la ciutadania de les noves normes establertes per la mobilitat, a través de campanyes a tots els mitjans de comunicació locals. El portaveu d'Ara Parets ERC, Jordi Seguer, s'ha mostrat satisfet per l'aprovació de la proposta, ja que "l'objectiu és protegir el vianant i evitar situacions que generin riscos per la integritat física de les persones que passegen pels carrers".  

El PSC Parets rebutja en solitari la reforma del ROM per fomentar el debat públic i la transparència

El vot de qualitat de l'alcalde Francesc Juzgado ha permès al PSC de Parets rebutjar la moció presentada per Ara Parets Esquerra Republicana que instava l'Ajuntament a modificar el Reglament Orgànic Municipal (ROM) "per fomentar el debat públic i la transparència". La proposta d'ERC s'havia presentat davant la impossibilitat de tractar temes d'interès locals en els plens extraordinaris o davant la negativa a expressar el posicionament de vot de cada grup i la seva justificació en les mocions tractades en les Juntes de Portaveus. Tota l'oposició present va votar a favor de la proposta republicana (Sumem Parets, Ara Parets ERC, PDECAT i Ciutadans) però l'absència de la regidora de Nova Opció per Parets va fer que el resultat de la votació fos d'empat a 8. De manera que l'alcalde Juzgado va recórrer altra vegada al seu vot de qualitat per rebutjar la reforma del ROM. El portaveu d'Ara Parets ERC, Jordi Seguer, ha lamentat novament la manca de transparència del PSC "i la por al debat públic tal com ja van demostrar quan es van negar a convocar el ple extraordinari -sol·licitat per l'oposició- dedicat a Jordi Turull i als presos i exiliats polítics". Seguer no dona per perduda la modificació, rebutjada en solitari pel grup socialista, i per això no descarta noves propostes en la mateixa línia abans de finalitzar l'actual legislatura. Els acords que es proposaven en el text rebutjat eren: 1.Instar a l’Ajuntament de Parets del Vallès a revisar de nou el redactat del Reglament Orgànic Municipal per tal de fomentar el debat polític entre els grups municipals en qüestions vinculades amb el municipi, independentment de les seves competències.   2.Modificar part del redactat de l’article 35 del ROM referent a la Junta de Portaveus per tal que la convocatòria d’una Junta -sol·licitada per un grup- s’hagi de convocar obligatòriament com a màxim 15 dies més tard a la data sol·licitada.   3.Que la relació de mocions aprovades i no aprovades es facin públiques en el plenari amb el posicionament de VOT de totes les forces i amb la justificació del VOT de tots els grups que així ho desitgin.

Ara Parets ERC vol que de la Junta de Portaveus sobre l’Institut La Sínia en sorgeixi un principi d’acord entre totes les forces polítiques

Finalment el dijous 7 de febrer, a les 19 hores, tindrà lloc la Junta de Portaveus extraordinària que Ara Parets ERC va demanar el passat desembre per tractar la ubicació definitiva del nou edifici de l’Institut La Sínia, situat en aules prefabricades, des de fa 8 anys, a Can Fradera. El portaveu d’ERC, Jordi Seguer, vol que de la reunió entre totes les forces polítiques en surti “un principi d’acord” per començar a avançar en quin ha de ser el millor emplaçament per construir el nou edifici de l’institut. La petició arriba després que el passat novembre no es va voler incloure en l’ordre del dia del ple una proposta de resolució consensuada per Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP, PDECAT i Ciutadans que anava en aquesta línia. Una proposta que no va ser ni tan sols discutida en la Junta de Portaveus. La proposta de resolució volia que s’avaluessin les diferents ubicacions i propostes amb tots els avantatges i inconvenients. Totes les forces de l’oposició han lamentat en els darrers mesos que s’hagin assabentat a través de la premsa de les intencions del Govern Socialista per a la ubicació del nou Institut d’Ensenyament Secundari. Des d’Ara Parets ERC lamentem el silenci del Govern Socialista entorn aquesta qüestió. L’alcalde Juzgado va anunciar al juliol i d’esquena a la comunitat educativa que el nou edifici de l’institut es construiria en un solar de l’antiga BENDIX però va ajornar la trobada prevista a l’octubre amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i no ha estat programada fins ara.