Parets del Vallès

Totes les notícies

Aquest dimarts es presenta el llibre de Junqueras i Rovira 'Tornarem a vèncer'

La proposta estratègica d’Oriol Junqueras i Marta Rovira, publicada dins del llibre Tornarem a vèncer, es presentarà aquest dimarts 22 de setembre, a les 19 hores, a la Sala Basart de la Cooperativa de Parets del Vallès. L'acte, presentat per Carme Badosa, comptarà amb la participació de Marta Vilaret, vicesecretària general de Drets, Llibertats i Lluita Antirepressiva d’Esquerra Republicana de Catalunya. La cloenda final anirà a càrrec de l'alcalde de Parets, Jordi Seguer. La presentació d'aquest dimarts es farà segons les mesures sanitàries corresponents als actes culturals: distàncies de seguretat, neteja de mans i limitació de l'afluència.   Maximitzar fortaleses, esmenar les febleses L’opuscle del president i la secretària general republicans, escrit des de la presó i des de l’exili, analitza les fortaleses del moviment independentista que van portar a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre i l’aturada de país del 3 d’octubre del 2017. El text fa una observació especial de les debilitats que van fer que l’estat espanyol pogués aturar l’establiment de la república catalana. A partir d’aquí, es plantegen propostes estratègiques per maximitzar les fortaleses, esmenar les debilitats  amb l’objectiu d’assegurar l’establiment de la república catalana de forma permanent “al servei de tota la ciutadania, no només dels qui volem la independència”.  La proposta comprèn tan el desitjable referèndum pactat com un procés de desobediència civil a partir d’un suport molt majoritari de la resolució del conflicte a través de les urnes.

Ara Parets ERC proposarà la reprovació del Govern Espanyol pel seu paper en la fugida del rei emèrit

Ara Parets Esquerra Republicana ha presentat una moció per tractar en la Junta de Portaveus d'aquest setembre on proposa "la reprovació del Govern de l'Estat Espanyol per la seva col·laboració necessària en la sortida del rei emèrit tal com va admetre el president del govern, Pedro Sánchez, en una operació destinada a protegir-lo de la justícia suïssa". En el text s'exigeix al president Sánchez i a la vicepresidenta Calvo totes les explicacions necessàries per esclarir el rol del Govern de l'Estat espanyol "en aquesta operació d'Estat de blindatge de la monarquia i detallar la situació actual en la que es troba el rei emèrit". La monarquia espanyola s'ha caracteritzat històricament, i en especial en les darreres dècades, pels seus escàndols. Durant les darreres setmanes, en plena crisi sanitària i social, el rei Felip VI va admetre, sense vergonya, l’existència de possibles irregularitats en els comptes del rei emèrit. Les investigacions periodístiques apunten, en aquell cas, a comptes bancaris del Rei Joan Carles en què s’hi haurien dipositat a l’entorn de 100 milions de dòlars provinents de comissions originades en diversos contractes de construcció o subministrament d’armes entre determinats estats i grans empreses espanyoles. Sembla acreditada igualment una fortuna personal ubicada fora del país que superaria els 2.000 milions d’euros.   En aquest context, el Parlament de Catalunya, el passat 7 d’agost, es va posicionar políticament en el sentit que Catalunya es considera republicana i que vol avançar cap a la independència. La moció presentada per Ara Parets ERC insta al Govern de l'Estat i el Congrés dels Diputats a implementar les reformes necessàries per poder: ·         Investigar la corrupció de la monarquia, incloent l’atribució de les responsabilitats corresponents a les institucions, empreses i persones que s’hagin vist beneficiades o hagin sigut part activa. ·         Retirar els privilegis dels que gaudeix Joan Carles I, així com l’aforament al Tribunal Suprem.

Primer pas per la construcció de la piscina d'estiu i l'institut escola

Amb els vots favorables d'Ara Parets Esquerra Republicana, Sumem Esquerres a Parets i Parets per la República-JxCAT, l'abstenció de Ciutadans i el vot en contra del PSC, el ple del 23 de juliol aprovava una modificació de crèdit on es destinaran 50.000 euros per la redacció del projecte executiu de la futura piscina descoberta de Parets i 50.000 euros més que serviran per finançar part de la redacció del projecte executiu del nou institut escola. D'aquesta manera es fan els primers passos per complir dos dels compromisos del Govern Plural d'aquesta legislatura. La construcció de l'institut escola està condicionada a la signatura del conveni per part de la Generalitat de Catalunya, que s'ha compromès a finançar l'obra que ha de resoldre la problemàtica de l'institut la Sínia. Quant a la piscina descoberta s'estan treballant diferents opcions però continua sent una prioritat de les tres forces, malgrat la situació actual marcada pel Coronavirus. Tant és així que en el darrer ple i en resposta al grup socialista, l'alcalde de Parets, Jordi Seguer, va dir que "el govern municipal posarà els diners que faci falta pel Pla de reactivació econòmica quan tingui una diagnosi i una anàlisi correcta de la situació actual. Però malgrat tot continuarem desplegant el nostre programa de govern i com vam prometre una piscina descoberta d'estiu, encarregarem ara el projecte (hem consignat 50.000€), com que vam prometre una sortida a la problemàtica de l'Institut La Sínia, hem consignat 50.000€ per la redacció del projecte. I és que malgrat que tinguem l'amenaça del Coronavirus la gestió diària continua. I avui dia són 796.000 euros (de modificació de crèdit) però de cara a pròxims plens hi haurà més modificacions en funció de les necessitats. Aquest govern sí que toca de peus de terra i viu la realitat. Qui vol arribar a acords amb nosaltres només ha de posar voluntat». La modificació de crèdit aprovada inclou altres partides com l'ampliació del servei de recollida de voluminosos a partir de setembre dos cops per setmana, el projecte del futur arxiu a Ca n'Oms, l'arranjament de les cobertes de la residència centre de dia Pedra Serrada, la rehabilitació de la masia Can Cot, la instal·lació fotovoltaica al camp de futbol o la recuperació del riu Tenes.

L'Ajuntament de Parets renova part de la vorera de Prat de la Riba i l'adapta a la normativa d'accessibilitat

La Regidoria de Via Pública de l'Ajuntament de Parets ha renovat en les darreres setmanes "de manera integral" un tram de la vorera del carrer Prat de la Riba, que va des del carrer la Mina (a tocar de l'accés a l'aparcament de vehicles) i fins al carrer Comte de Montemolín. L'actuació, que ha anat a càrrec de l'empresa Asfaltos Barcino, ha permès adaptar a la normativa actual l'accessibilitat d'aquesta vorera. D'aquesta manera s'ha prioritzat el pas de les persones sense cap tipus d'obstacles i per això s'han retirat els arbres que hi havia, la majoria en mal estat de salut i alguns escocells buits perquè ja havien caigut en els darrers temporals. De les dues voreres que té aquest tram del carrer Prat de la Riba, una manté la presència d'arbrat i una altra (la de la dreta en direcció al barri antic) s'ha suprimit. La regidora de Barri de Can Berenguer i Espai Central, Carme Herrero, ha dit que "amb la normativa actual i tenint en compte les mides d'aquesta vorera era impossible mantenir arbrat en la vorera, ja que obstaculitzava el pas de cadires de rodes i de persones amb cotxet o carro de la compra". De fet, aquesta vorera és molt utilitzada per les persones que van a l'escola bressol municipal el Gargot i també al mercat ambulant dels dilluns. Pla de renovació de les voreres i de l'asfaltat L'actuació al carrer Prat de la Riba forma part del Pla de renovació de voreres a tot el municipi i del Pla de millora de l'accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda. Alhora era una de les peticions recollides per part de la Regidoria de Barri en les peticions ciutadanes. Des de l'inici de mandat una de les prioritats del Govern Plural ha estat l'adaptació de les voreres o els passos de vianants a les persones amb problemes de mobilitat. Així s'han fet millores a tot l'entorn de la Linera, en el carrer Sant Antoni amb LLuís Companys, Sant Antoni amb Mestre Jordana, Sant Antoni amb avinguda Catalunya, passeig de la Ribera amb Llibertat, passeig de la Ribera amb Salut, entre altres.

Obres a la residència Pedra Serrada per poder obrir de nou el centre de dia i poder utilitzar el pati exterior

L’Ajuntament de Parets i la Fundació Sanitària Mollet es preparen per reobrir el centre de dia a partir del setembre. Abans però caldrà executar els treballs de sectorització de l’equipament amb l’objectiu de separar el centre de dia de la residència. Les obres, pactades en l’addenda al conveni que es va aprovar en el plenari del 23 de juliol, es tiraran endavant en les pròximes setmanes i coincidiran també amb el condicionament d’un dels patis exteriors de la residència, en desús des de la seva inauguració ara fa 8 anys. L’alcalde de Parets, Jordi Seguer, ha dit que l’actuació “ha de servir per donar resposta a les nombroses peticions de famílies de Parets que arran de la pandèmia han vist com, de moment, els seus familiars no han pogut continuar utilitzant el centre de dia perquè es va tancar per prevenir els contagis”.   La Fundació assumirà el cost dels treballs de sectorització mentre que el condicionament del pati exterior anirà a parts iguals: l’Ajuntament aporta la mà d’obra i la Fundació Sanitària els materials per pavimentar el pati. Quan acabin les obres i abans de reobrir el centre de dia, la Fundació Sanitària Mollet haurà de demanar autorització al CAT Salut per poder obrir el centre de dia, que compta amb 40 places.   Totes dues actuacions s’han inclòs en l’addenda al conveni que també preveu l’arranjament de les filtracions d’aigua que pateixen les cobertes de la residència que tenen algunes de les habitacions dels residents. De fet, la darrera modificació de pressupost va incloure consignació econòmica per tirar endavant aquesta actuació abans de final d’any.   L’ampliació del centre de dia i la millora de l’aire condicionat per més endavant   L’evolució de la pandèmia condicionarà els calendaris d’altres actuacions com l’ampliació de 20 places al centre de dia, una intenció política que es manté perquè “volem que els nostres avis i àvies que estan a la residència centre de dia, així com els seus treballadors i treballadores, tinguin les millors condicions per viure-hi o per treballar-hi”, ha dit l’alcalde.

El projecte de la tanca perimetral del Sot d'en Barriques s'aprova sense cap al·legació de veïns i de partits polítics

Durant el període d'exposició pública del projecte de la tanca perimetral del parc del Sot d'en Barriques, cap partit polític ni cap veí de Parets del Vallès ha presentat al·legacions.   D'aquesta manera avança la instal·lació de la tanca per donar resposta a les peticions del veïnat de la zona, exposades en les diferents reunions de les regidories de Barri, i per donar compliment a les recomanacions de la Policia Local de Parets.   El màxim responsable tècnic de Seguretat Ciutadana recomanava la instal·lació de la tanca per dos motius: per evitar el possible atropellament d'infants donada la proximitat amb l'avinguda Catalunya i per reduir el nombre d'actes vandàlics que s'han produït al llarg d'aquest temps.   Quan el Govern Municipal disposi de partida pressupostària es podrà licitar, adjudicar i iniciar les obres.   El pressupost base de licitació serà de 113.445€ (IVA exclòs) i inclou la tanca, les 8 portes d'accés, la jardineria (plantat Wildflower de Zulueta), el nou mobiliari (s'instal·laran 16 nous bancs model Oslo - Novatilu) i el nou rètol identificatiu.   El parc que teòricament havia de costar 1,5 milions d'euros va patir desviacions en el seu cost durant la gestió socialista. Tant és així que no hi va haver diners per instal·lar els bancs i fer altres actuacions que ha hagut d'assumir el Govern Plural.   La portaveu d'Ara Parets ERC, Kènia Domènech, ha remarcat que el Govern Municipal ha prioritzat "la seguretat i el benestar dels paretans i paretanes per instal·lar la tanca. Volem conservar el parc en les millors condicions i una tanca és la millor garantia".   Sobre els horaris de tancament, Domènech ha dit que aquest tema no s'ha arribat a posar damunt la taula: "primer cal seguir tots els tràmits administratius i quan toqui ja definirem els horaris tal com hem fet al parc la Linera. El que no vol dir que sigui el mateix horari o que pugui variar en funció de l'època de l'any".    

L'Ajuntament de Parets rebutja el "sistema monàrquic espanyol, hereu de la dictadura franquista"

Amb els vots contraris del Partit dels Socialistes de Catalunya i de Ciutadans (8), la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Parets ha aprovat aquest dijous a la tarda una moció presentada per Ara Parets ERC on demanava que el consistori manifestés el seu rebuig al "sistema monàrquic espanyol, hereu de la dictadura franquista" Ara Parets Esquerra Republicana, Sumem Esquerres a Parets i Parets per la República-JxCAT van votar a favor de la proposta (9). El text aprovat demana al Congrés dels Diputats la creació d’una comissió d’investigació que permeti investigar les presumptes irregularitats comeses per membres de la Família Reial, així com dels seus còmplices, i les seves possibles influències en la política diplomàtica i comercial de l'Estat espanyol amb l'Aràbia Saudita. Una proposta que ha estat rebutjada aquesta setmana pels grups parlamentaris del PSOE, PP i VOX després de les peticions insistents d'Unidas Podemos, ERC, JxCAT, PNB, Compromís, Bildu o Más País. Per Esquerra Republicana “cal clarificar aquest origen i arribar fins al fons de la qüestió al voltant d’una monarquia presumptament corrupta (perquè no ha pogut ser jutjada) i hereva del franquisme. I és que de manera implícita la monarquia espanyola accepta l’origen poc net del fons que ha gestionat la Casa Reial fora del pressupost públic”. Per tots aquests motius, en la moció aprovada s'insta la Comissió Europea a investigar aquest suposat cas de blanqueig de capitals. Per últim, també s’expressa el suport a qualsevol iniciativa encaminada a denunciar l’opacitat de la monarquia espanyola, i en favor de clarificar qualsevol presumpte irregularitat comesa per la mateixa.

Manifest Primer any de legislatura Govern Plural

Avui 15 de juny, el Govern Plural celebrem el primer any de mandat, un any intens per la feina i també per la il·lusió. Assumir un canvi històric a Parets no ha estat fàcil per a tothom, però la ciutadania ho va deixar clar: tocaven aires nous després de 36 anys de majoria socialista. Així doncs el repte va ser important des del primer moment, materialitzar un trapàs de poder que no sempre ha estat fàcil i començar a donar forma a una altra manera de fer, governant amb i per a la gent, de forma propera, col·laborativa i transparent, però sobretot eficient i resolutiva. D’ençà del juny passat les tres forces que conformen el govern n’han vist de tots colors perquè, certament, ha estat un any ple de vicissituds, imprevistos i fins i tot tragèdies. Sens dubte, la més destacada, la que segueix ocupant-nos i essent prioritària, ha estat la gestió de la pandèmia del COVID19, especialment severa al nostre municipi entre la nostra gent gran. Des d’aquí reiterem el nostre condol a totes les famílies que han patit pèrdues, i el nostre agraïment a tothom que ha treballat a primera línia, sobretot al personal sanitari. Però a banda del coronavirus, també hem viscut situacions d’alerta pel temporal Glòria. Sembla que ens quedi lluny ara, però l’afectació va ser important també a Parets, i a hores d’ara es continua treballant per a solucionar problemes que se’n deriven. A nivell polític, lamentar la pèrdua de grans figures al nostre municipi, especialment la de la regidora i gran companya Montse Lara, exemple de lluita i perseverança. En pla de país, la sentència del judici als presos i preses polítics catalans ha marcat un abans i un després. Aquest judici de la vergonya, que suma penes de gairebé 100 anys, és una condemna també a tot un poble i a drets bàsics com ara la llibertat d’expressió, la voluntat democràtica i el dret a decidir. Recordem especialment el pas de la Marxa de la Llibertat pel nostre municipi i reiterem novament tot el nostre suport i reconeixement al conseller Jordi Turull Negre i a la seva familia.

Ara Parets ERC vol que l’Ajuntament es posicioni en contra del sistema monàrquic espanyol, corrupte i hereu del franquisme

Ara Parets Esquerra Republicana ha presentat una moció per tal que l’Ajuntament de Parets del Vallès manifesti el seu rebuig al sistema monàrquic espanyol, corrupte i hereu de la dictadura franquista. En el text, es demana al Congrés dels Diputats la creació d’una comissió d’investigació que permeti investigar les presumptes irregularitats comeses per membres de la Família Reial, així com dels seus còmplices, i les seves possibles influències en la política diplomàtica i comercial de l'Estat espanyol amb l'Aràbia Saudita. Per Esquerra Republicana “cal clarificar aquest origen i arribar fins al fons de la qüestió al voltant d’una monarquia corrupta i hereva del franquisme. I és que de manera implícita la monarquia espanyola accepta l’origen poc net del fons que ha gestionat la Casa Reial fora del pressupost públic”. Per tots aquests motius, Esquerra Republicana ha instat la Comissió Europea a investigar aquest suposat cas de blanqueig de capitals, i ha presentat una sèrie de demandes al Congrés dels Diputats, per crear una comissió d’investigació, que permeti investigar fins al final l’origen de la fortuna dels Borbó. La constitució no pot ser una excusa per tapar de nou la corrupció de la monarquia. En la moció que s’haurà de tractar en la pròxima Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Parets s’expressa el suport a qualsevol iniciativa encaminada a denunciar l’opacitat de la monarquia espanyola, i en favor de clarificar qualsevol presumpte irregularitat comesa per la mateixa.