Parets del Vallès

Totes les notícies

El Govern de Parets no destinarà cap euro del romanent de tresoreria a l’adquisició d’habitatge social

En menys d’un mes l’Ajuntament de Parets ha passat de tenir un romanent de tresoreria de 8,2 milions d’euros a 2,3 milions. Així ho va assegurar l’interventor municipal en la Comissió Informativa prèvia al Ple Extraordinari celebrat aquest dijous al vespre. La sessió ha aprovat destinar 2,4 milions d’euros del romanent del pressupost 2016 a suplementar moltes de les partides ja existents en el pressupost 2017 i per realitzar determinades inversions que la Sociovergència considera prioritàries. En la modificació de crèdit s’ha decidit no destinar cap euro del romanent a l’adquisició d’habitatge social tal com demanàvem des d’Ara Parets ERC. El portaveu Jordi Seguer ha assegurat que “com a força d’esquerres que som si governéssim nosaltres hauríem adquirit habitatge social amb part d’aquest romanent. I ho haguéssim fet perquè creiem que seria la millor manera per pal·liar els problemes residencials que pateixen moltes famílies vulnerables i així es podria incentivar l’entrada al mercat de lloguer social d’habitatges desocupats”. Des d’Ara Parets ERC creiem que aquesta seria una bona mesura per tal d’aturar l’augment del preu dels pisos de lloguer al nostre municipi, que tradicionalment ha estat dels més cars que en els pobles del voltant, ja que l’oferta és més reduïda. Seguer ha remarcat que per ERC “és més prioritari invertir en l’adquisició d’habitatge social o promoure la construcció d’habitatges de lloguer assequible que gastar-se milions d’euros en obra pública tal com s’ha vist en les obres de l’avinguda Espanya (1,5 milions d’euros) o del futur parc del Sot d’en Barriques (més d’1 milió d’euros)”. I ha sentenciat: “cada cop són més les famílies de Parets que tenen més dificultats per accedir a un habitatge de lloguer a un preu assequible i l’Ajuntament no s’ha de quedar plegat de braços”. Entre les partides més destacades dels 2,4 milions de la modificació de crèdit cal destacar 1 milió d’euros per la reforma dels carrers del Barri Antic “que el PSC porta prometent des de la dècada dels anys 2000” i 650.

Seguer demana la unitat de tots els grups polítics per rebutjar el pas de la Via Interpolar

El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, ha expressat l’oposició de tot el grup municipal a la construcció de la Via Interpolar, una carretera projectada des del Pla Metropolità de Barcelona (1976) i que partiria en dos el terme municipal de Parets. Seguer ha sortit al pas de les declaracions que dies enrere va fer l’alcalde socialista Sergi Mingote on assenyalava que la darrera proposta de resolució sobre Gallecs, aprovada al Parlament, trinxaria aquest espai natural. “Demanem al nostre alcalde que actuï amb responsabilitat i expliqui amb serenor perquè des que ocupa l’alcaldia no ha mogut un dit per evitar el pas d’aquesta via per Gallecs”, ha dit el portaveu republicà. Des d’Ara Parets “enyorem l’actitud de l’exalcalde Joan Seguer que sempre va fugir de la confrontació política en aquest tema i va cercar el consens entre tots els grups. Nosaltres continuarem sent coherents i defensant la unitat en una qüestió que ens afecta a tots els paretans i les paretanes”. Per Jordi Seguer, “ara més que mai cal la unitat de totes les forces polítiques per rebutjar en totes les administracions el traçat actual de la carretera Interpolar i així evitar que el municipi quedi partit en dos. Emplacem al nostre alcalde que canviï la seva actitud i dialogui amb la resta de forces del consistori però també amb el Govern de Lliçà de Vall i la Generalitat per cercar solucions que el conseller socialista de Territori, Joaquim Nadal, no va donar entre el 2004 i el 2010”. Per això, el desembre del 2006, el Ple de l’Ajuntament de Parets va aprovar el text refós del Pla General d’Ordenació Urbana, que va incloure una reserva de sòl per garantir el pas de la Via Interpolar pel barri de l’Escorxador, Cal Jardiner i part de Gallecs. La proposta va ser aprovada amb el vot favorable del PSC i en concret de l’actual alcalde, Sergi Mingote, que aleshores era regidor de Territori. ERC Parets s’ha oposat històricament a aquest traçat i ho continuarà fent en el futur “posant sempre al davant els interessos de la ciutadania”.

L’oposició d’esquerres demana la publicació dels títols d’estudis oficials de l’alcalde i dels regidors en el portal de la transparència

Sumem Parets, Ara Parets ERC i Nova Opció per Parets han demanat al Govern Municipal que publiqui en el Portal de la Transparència els títols dels estudis oficials de l’alcalde i dels 16 regidors restants del plenari.   Les tres forces polítiques de l’oposició volen, d’aquesta manera, que es contrastin els estudis que diuen tenir els càrrecs electes del consistori amb els certificats oficials.   Aquesta és una nova mesura que l’oposició d’esquerres vol implementar amb l’objectiu d’augmentar encara més la transparència dels càrrecs electes locals.   Costos del Màster en Direcció Pública de l’alcalde   D’altra banda, Sumem Parets, Ara Parets ERC i NOPP insisteixen novament en conèixer si l’Ajuntament de Parets va pagar a l’actual alcalde el 2004, quan era regidor, tot i no tenir cap formació universitària, l’assistència al curs de diplomat en Funció Gerencial a les administracions públiques per ESADE.   L’oposició fa mesos que va reclamar la documentació d’aquest pagament però avui dia encara no ha estat facilitada pel PSC.   Entre l’oferta formativa d’ESADE, del període 2004-07, hi havia el Diploma en Funció Gerencial a les Administracions Públiques que constava de dos semestres i dos mòduls. Es tractava de 8 sessions i 3 seminaris, en cap cas equiparable a una Diplomatura Oficial.   Tots els participants en aquest primer cicle del Màster en Direcció Pública només podien obtenir un certificat d’extensió universitària que no és equiparable en cap cas al títol de Diplomatura Oficial. El preu complet del Màster d'ESADE (1r i 2n cicle) era de 16.300 euros.   Manca de transparència en deute hipotecari   Aquest no és l’únic cas de manca de transparència denunciat per part de l’oposició. Fa més d’un any l’alcalde -en sessió plenària- es va comprometre a publicar el deute hipotecari de tots els regidors -després de publicar només alguns regidors/es de l’oposició- però avui dia encara no ha complert amb la seva paraula.

El pacte de la Sociovergència compleix un any sense gairebé canvis en la gestió municipal

El 21 d’abril de 2016 es va fer públic el pacte de govern entre el PSC-PSOE i CiU a l’Ajuntament de Parets del Vallès. Un any després, s’ha demostrat que el posicionament que tenien els convergents en l’oposició va patir una important transformació que els va portar a defensar tot el contrari del que havien defensat durant els darrers anys en el plenari. Gairebé en la totalitat de votacions que s’han produït al llarg dels darrers 12 mesos, el regidor convergent Raül Urtusol s’ha convertit en la ‘crossa’ del govern socialista menys catalanista de tota la història política local. Els convergents han fet costat a l’alcalde Mingote en els escàndols del postgrau universitari de la regidora socialista Paola Gratacós o del viatge llampec al Brasil de l’alcalde i del regidor d’esports. Urtusol també ha tancat files en la polèmica execució de l’anella esportiva o de les obres de l’avinguda Espanya. A més, després de demanar durant anys la sortida del canal públic de televisió Vallès Visió o de denunciar manca de pluralitat en els mitjans, s’ha negat a constituir el Consell Assessor dels Mitjans Públics Locals i a nomenar a través del plenari el director responsable d’aquests canals de comunicació. El que defensava CiU a l’oposició i el que ha defensat en el Govern Durant la legislatura 2011-2015, el regidor Raül Urtusol –que formava part del grup municipal de CiU a l’Ajuntament- va criticar durament el Pla Urbanístic del PSC i PP a l’antiga Bendix. CiU, es va aliar amb el NOPP per votar en contra. En canvi, arran del pacte amb els socialistes, ara veu bé la construcció de més de 520 pisos en aquesta zona. Ús del Cotxe Oficial de l’alcalde. En la legislatura passada, l’alcalde Sergi Mingote es va querellar contra el regidor de CiU Xavier Martín i el president de la secció local Jaume Grau per la publicació d’un article on es criticava l’ús del cotxe oficial per part del batlle. Durant aquest mandat, el regidor Urtusol ha tancat files amb els socialistes i no ha donat suport a la iniciativa de retolar el cotxe oficial presentada per Ara Parets ERC.

Ara Parets ERC demana al Govern que adquireixi habitatge social amb part del romanent de tresoreria

Ara Parets ERC ha demanat al Govern Municipal que s’aculli a la convocatòria de subvencions de l’Àrea  de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona per a l’adquisició d’habitatges mitjançant l’exercici del dret de tempteig i retracte i la compra a preu per sota mercat, amb l’objectiu d’ampliar el parc municipal d’habitatge. Actualment l’Ajuntament de Parets només disposa d’un pis situat en un dels blocs de mossèn Pere Batlle, que compleix amb aquesta funció. L’habitatge va ser cedit a l’Ajuntament gràcies a l’herència d’un veí que va morir fa uns anys. El portaveu Jordi Seguer ha demanat a PSC i l’antiga Convergència “que adquireixin habitatge social amb part del romanent de tresoreria obtingut durant l’exercici 2016. Seria la millor manera per pal·liar les situacions de vulnerabilitat residencial i incentivar l’entrada al mercat de lloguer social d’habitatges desocupats”. Per altra banda, des d’Ara Parets ERC es demanen mesures per tal d’aturar l’augment del preu dels pisos de lloguer al municipi, que tradicionalment han estat més cars que en els pobles del voltant, ja que l’oferta és més reduïda. Una de les possibilitats seria “incrementar el parc d’habitatge públic destinat al lloguer social”, ja que entraria directament en competència amb el sector immobiliari que durant tants anys s’ha dedicat a especular amb els preus del lloguer i que actualment torna a fer el mateix “ara que sembla que arriba un nou boom immobiliari”, ha dit Seguer. Per Ara Parets ERC és més prioritari invertir en l’adquisició d’habitatge social o promoure la construcció d’habitatges de lloguer assequible que gastar-se milions d’euros en obra pública tal com s’ha vist en les obres de l’avinguda Espanya (1,5 milions d’euros) o del futur parc del Sot d’en Barriques (més d’1 milió d’euros). La proposta del nostre grup arriba després de constatar que cada cop són més les famílies de Parets que tenen més dificultats per accedir a un habitatge de lloguer a un preu assequible.

Ara Parets ERC recull les mancances detectades al Barri Cerdanet i al Cim Vallesà

Tot i alguns moments de pluja, el passat dissabte 1 d'abril els regidors del Grup Municipal d'Ara Parets ERC, militants i simpatitzants van recórrer el Barri Cerdanet i la zona del Cim Vallesà en el marc de la campanya de proximitat 'A Peu de Carrer', encetada el passat 4 de febrer. Durant més de tres hores es van recollir les queixes, propostes i suggeriments de diversos veïns i veïnes, i es va comprovar quin és l'estat del manteniment dels carrers del barri. La passejada es va iniciar en el carrer Gual Villalbí, dedicat a l'exministre franquista i que en diverses ocasions des d'Ara Parets ERC hem demanat la seva supressió. Entre les mancances detectades a la zona hi ha el mal estat de moltes voreres -que impedeixen el pas dels veïns- la necessitat d'asfaltament d'alguns carrers, l'absència de serveis al barri, els problemes amb el cablejat de telefonia -que fins i tot dificulta en molts casos la poda de l'arbrat- i les accions incíviques. Alguns dels veïns que van participar en la trobada vam explicar que han estat víctimes en els darrers mesos de l'onada de robatoris que s'ha produït a Parets i han mostrat la seva preocupació per la futura urbanització del carrer Joan XXIII i les repercussions que pot comportar pel que fa a la circulació de vehicles. En general el veïnat del Barri Cerdanet valora positivament "la tranquil·litat que hi ha a la zona però lamenta la manca de serveis o els problemes de comunicació -si no disposes de vehicle privat- durant els caps de setmana". Part de les propostes recollides les farem arribar al Govern Municipal i d'altres seran incloses en el nostre programa electoral de 2019. La pròxima visita de la campanya 'A Peu de Carrer', la quarta, serà el dissabte 13 de maig al barri de La Linera.  

Ara Parets ERC farà una consulta entre la ciutadania sobre el projecte de traslladar serveis municipals a IVECO

Ara Parets ERC inclourà dins de la campanya de proximitat ‘A Peu de Carrer’, una consulta ciutadana sobre la intenció del Govern Sociovergent de traslladar part dels serveis municipals al sector comercial IVECO. En concret, s’aprofitaran totes les carpes informatives que es convoquin a partir d’ara i fins l’estiu per preguntar als veïns i veïnes si estan d’acord amb la voluntat de traslladar serveis com la Policia Local, Serveis Socials, el Jutjat de Pau, l’Arxiu Municipal o l’emissora de ràdio al local de gairebé 1.300 m2 que l’Ajuntament té en propietat al sector IVECO. Paral·lelament, ERC ha demanat al Govern una còpia de l’estudi elaborat per la Diputació de Barcelona que xifra en prop d’1,4 milions d’euros, el cost del trasllat d’aquests serveis cap al sector IVECO. A més de recollir l’opinió dels paretans i les paretanes, la consulta ha de servir per estudiar altres alternatives per ubicar aquests serveis i quin tipus de política de lloguers d’edificis hauria de seguir l’Ajuntament de Parets. Fotografia: Premsa Diputació de BCN

Ara Parets ERC exigeix explicacions sobre la sentència del clor de la piscina municipal Can Butjosa

Ara Parets ERC ha sol·licitat al Govern Municipal la convocatòria d’una Comissió Informativa per tal que es faciliti tot el contingut de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ha condemnat l'Ajuntament de Parets per manca de mesures de seguretat i higiene laboral en relació amb el cas d'un monitor de natació de la piscina de Can Butjosa en situació d'incapacitat permanent en grau total com a conseqüència d'una bronquitis crònica derivada de l'exposició al clor de la piscina. La sentència del cas, destapada el passat dimecres pel diari Contrapunt, posa de manifest el secretisme i l’ocultació d’informació per part del Partit Socialista, soci majoritari del Govern. De fet, segons les informacions publicades per diferents mitjans, l’any 2014 ja es va produir una primera resolució de l’INSS i posteriorment una sentència del Jutjat Social de Granollers. A més de demanar la convocatòria de la Comissió Informativa i d’exigir -si cal- responsabilitats, Ara Parets ERC ha sol·licitat una còpia de la sentència del TSJC i de les anteriors resolucions expressades per la resta d’instàncies judicials així com de l’Institut Nacional de la Seguretat Social. També volem saber els costos que han representat fins ara la defensa jurídica d'aquest cas per l’Ajuntament i les despeses que caldrà pagar a l'empleat afectat -de manera retroactiva- i fins quin període. Igualment volem saber si és cert que d’altres treballadors de la piscina van resultar afectats i si hi ha altres judicis pendents de resolució sobre la mateixa problemàtica. Des d’Ara Parets hem sol·licitat que se’ns lliuri un informe que detalli exactament què és el que va passar, en quina data i quines mesures s'han adoptat des d’aleshores.

El Parlament de Catalunya aprova l'ampliació de l'espai protegit de Gallecs

Aquest dimecres s'ha aprovat al Parlament de Catalunya una proposta de resolució sobre Gallecs molt important per al futur de l'espai, ja que s'ha aconseguit prou consens per avançar en la seva protecció. Per primer cop la cambra posa per escrit la voluntat del Parlament sobre un seguit de temes llargament reivindicats: l'ampliació de la zona protegida a Santa Perpètua, Mollet i Parets; la inclusió de l'Espai d'Interès Natural (EIN) a la Xarxa Natura 2000 i la declaració de Refugi de fauna; la reclamació de l'aprovació immediata del Pla Especial de l'EIN; la millora de l'impacte actual de les infraestructures que travessen l'espai i evitar incloure'n de noves; estudiar la finalització de l'activitat de tir al plat i la retirada de l'antena existent; la resolució dels problemes d'abastament d'aigua potable, entre d'altres. La proposta de resolució va ser registrada per Catalunya Sí que es Pot a partir d'una proposta treballada des de la Plataforma en Defensa de Gallecs. La feina de la plataforma va començar la primavera del 2014 amb l'anunci del conveni de venda de an Banús entre l'ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i l'Institut Català del Sòl (INCASOL) per tal d'instal·lar-hi una empresa logística. En aquell moment s'inicia una campanya popular que inclou una gran manifestació i passa per la presentació de mocions als plens dels municipis afectats. Des de les seccions locals d'ERC dels municipis que comparteixen Gallecs estem contents per l'aprovació d'aquest dimecres, que s'emmarca dins la proposta unitària i de futur amb caràcter supramunicipal sobre aquest espai que varem fer conjuntament per les últimes eleccions municipals. Volem fer un reconeixement a la feina incansable de la Plataforma per la Defensa de Gallecs. Per part nostra hem estat treballant els dos últims mesos colze a colze amb els nostres diputats al Parlament per fer arribar les reivindicacions del territori i aconseguir el consens en el màxim de temes possibles.