Parets del Vallès

Totes les notícies

L’Ajuntament de Parets pagarà fins al 2023 l’adquisició dels dos nous vehicles del bus urbà

L’adquisició dels dos nous vehicles del bus urbà, en funcionament des del maig passat, es pagarà durant els 6 pròxims anys, a raó de 23.000 euros anuals. Així ho detalla el nou conveni entre la Generalitat, l’Autoritat del Transport Metropolità, l’Ajuntament de Parets i l’empresa Sagalés, ratificat en el ple celebrat la passada setmana. Ara Parets ERC va abstenir-se en la votació juntament amb Nova Opció per Parets i Sumem Parets, mentre que PSC-PSOE, PDCAT i Ciutadans van votar a favor. El conveni per a la millora del servei del bus urbà té una durada màxima de 4 anys, prorrogable per més temps. Segons el document, el cost anual serà de 194.313 euros, import al qual s’hauran d’afegir els 6.500 títols de transport P-10 per a jubilats que el consistori adquireix cada any i que representen uns 60.000 euros addicionals. Per tant, el contracte superarà els 250.000 euros anuals. Durant el Ple, Ara Parets es va mostrar d’acord amb el servei de bus urbà que l’Ajuntament de Parets té al municipi però vam lamentar que es portés el conveni –redactat amb data 2 de maig- en el ple d’octubre. El portaveu Jordi Seguer destacava que el document s’ha inclòs el cost dels dos nous autobusos, adaptats per a mobilitat reduïda, que el consistori pagarà en 6 anys, és a dir fins al 2023, a raó de 23.000 euros cada any. Per ERC “amb la situació econòmica actual de l’Ajuntament no caldria allargar tant la seva amortització” Ara Parets ERC demana incrementar els horaris de funcionament del servei de bus urbà Seguer va dir durant el ple que en el conveni “han trobat a faltar altres millores significatives que des d’Ara Parets ERC venim reclamant com ara l’ampliació dels horaris del servei en la franja nocturna o els caps de setmana. Moltes vegades ens omplim la boca quan parlem que cal apostar més pel transport públic i no tant pel vehicle privat, i no ens adonem que la ciutadania es troba amb moltes limitacions tant de freqüències de pas com també d’horaris que no ho fan possible.

Ara Parets ERC proposarà una rebaixa del 5% en el rebut de l’IBI fins al 2019

La situació actual dels comptes municipals de l’Ajuntament de Parets permet afrontar sense massa dificultats una rebaixa del 5% en el rebut de l’Impost de Béns Immobles (IBI) dels exercicis 2018 i 2019. Així ho defensarem des d’Ara Parets ERC durant la negociació de les ordenances fiscals dels dos darrers anys de mandat. Després d’aprovar amb un vot favorable els impostos de 2017, des d’ERC creiem que és moment de fer un pas endavant i proposar una rebaixa del 2,5% en el rebut de l’IBI del 2018 i un altre 2,5% en el rebut de l’IBI del 2019, any d’eleccions municipals. Durant el 2016 l’Ajuntament de Parets va ingressar 7,78 milions d’euros, en concepte d’IBI, 135.226 euros més del que havia previst el Govern. El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, considera que la rebaixa del 5% faria que l’Ajuntament deixés d’ingressar uns 380.000 euros, 190.000 en l’exercici 2018 i altres 190.000 el 2019. “Una quantitat que l’Ajuntament podria compensar amb els ingressos procedents per altres vies, com ara els excessos en la previsió de l’impost de construccions, plusvàlues, multes, subvencions. També amb la reducció de les partides destinades a estudis i assessoria o amb el romanent actual”, diu Seguer. De fet, des d’ERC “no entenem com amb la bona salut dels comptes municipals no es rebaixin els impostos i sobretot l’IBI que és el que més grava a les famílies”. Seguer ha destacat que durant el 2016 l’Ajuntament va ingressar 70.000 euros addicionals en multes, 70.000 més en llicències urbanístiques i 228.000 en plusvàlues. Tarifació social i més ajudes a famílies monoparentals Pel que fa a la resta d’ordenances fiscals, Ara Parets ERC partidari de la ‘tarifació social’, proposarà una congelació de la resta de rebuts i una nova modificació de les bases que regulen les subvencions per a persones aturades i famílies monoparentals que opten als ajuts en el pagament de l’IBI. L’any 2016 només 18 aturats/es i 6 famílies monoparentals van rebre l’ajut de 100 euros per pagar el rebut de l’IBI.

L’Ajuntament de Parets es va gastar prop de 300.000 euros en estudis i assessoria

La liquidació del pressupost 2016 ha deixat al descobert la despesa desmesurada que el Govern de la Sociovergència va destinar a estudis i assessoria. Segons els càlculs que ha pogut fer Ara Parets ERC la xifra seria de 255.394 euros tot i que existeixen més partides comptabilitzades en altres conceptes que farien incrementar la quantitat total. Entre els estudis encarregats n’hi ha de suport a les empreses locals, per a la reparació de la coberta de la pista de Can Butjosa, assessorament en matèria de consum o en qüestions urbanístiques. Algunes despeses resulten curioses com els 16.700 euros que des de Promoció Econòmica s’han gastat en l’estratègia digital del Consell Industrial -que va incloure la nova pàgina web- encarregada a l’empresa IMAGINA, o la nova imatge corporativa i el nou disseny del web de Parets Empreses. En el ple d’aquest dilluns, el portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, feia referència a aquesta despesa concreta: “Una empresa Imagina que té relació amb el nostre alcalde, de fet hem pogut comprovar com ha participat en cursos, ja que és considerat un cas d’èxit en plans estratègics. Quina casualitat que s’encarreguin treballs a empreses ‘amigues’ sr. Alcalde, ja han fet pública l’estratègia digital del Consell industrial?. De veritat que calia una estratègia digital pel Consell sense abans definir l’estratègia digital d’aquest ajuntament? I on és aquell Pla de Comunicació que van encarregar el setembre de 2015 al seu amic que li fa d’assessor i que dos anys després ningú coneix?”. Dins de l’apartat de propaganda, l’Ajuntament es va gastar prop de 6.000 euros en enviar a la població les cartes dels regidors de barri i 6.000 euros més en la impressió del PAM que va ser elaborat ‘a partir del programa electoral del PSC Parets’.  

Front comú dels grups polítics de l’oposició per evitar l’enderroc de la masia Can Volart de Parets

Ara Parets ERC, Sumem Parets, Nova Opció per Parets i Ciutadans han demanat a la Generalitat de Catalunya que faci marxa enrere i no enderroqui la masia de Can Volart, tal com preveu el projecte de millora de la carretera C-17, aprovat en els darrers mesos. La masia, inclosa dins del Catàleg del Patrimoni Local com a Bé Cultural d’Interès Local, és un emblema de la C-17 ja que simbolitza l’entrada a Parets. Els quatre grups consideren que “si s’ajusta el traçat de la via no caldria enderrocar-la”. A l’espera d’un replantejament per part del Govern Català, l’oposició ha anunciat de la posada en marxa d’una campanya de recollida de signatures entre els veïns/es del municipi per “salvar aquesta casa a quatre vents que encara està en bon estat”. Vulneració del Pla General de Parets El projecte de millora i condicionament de la C-17 entre Parets i Lliçà d’Amunt vulnera el Pla General d’Ordenació Urbana de Parets. En l’al·legació presentada l’oposició recorda que el planejament actual “preveu traslladar la C-17 al costat del Circuit de Montmeló i deixar l’actual via com una carretera de connexió entre polígons”. Alhora denuncien que a l’entrada principal de Parets per l’avinguda Francesc Macià es formarà un ‘scalextric’ afegint tres rotondes més, quedant un enllaç de dimensions i afectacions considerables. Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i C’s lamenten la passivitat del Govern de la Sociovergència, ja que aquest enllaç –si s’executa tal com està- seria el més potent de la C-17 sortint de Barcelona i “té tots els números per tal que la carretera interpolar passi per aquí”. El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, s’ha mostrat molt sorprès pel canvi d’actitud de l’alcalde Mingote (PSC) que en una comissió informativa al juny va denunciar el disseny de les noves rotondes i posteriorment va donar per bo el projecte en la visita que el conseller Rull va fer a Parets a final de juliol.

Ara Parets ERC detecta presumptes irregularitats en la liquidació de les despeses del viatge de Mingote al Brasil

Ara Parets ERC considera desmesurat l’import dels taxis que l’alcalde de Parets, Sergi Mingote, va facturar durant la seva estada a Rio de Janeiro, el setembre de 2016, durant els Jocs Paralímpics. Trajectes de tan sols 2 quilòmetres, i que acostumen a valdre 6 euros, van acabar costant 20 vegades més cars. Les despeses més elevades van ser el taxi que van pagar per anar de l’hotel a la piscina. Els dos rebuts presentats costen 510 i 530 reals (138 i 143 euros), per un trajecte de 2 kms i que acostuma a valer un màxim de 21 reals (6 euros). En canvi, el desplaçament de l’hotel a l’aeroport de Rio d’uns 20 kms, només va costar entre 140 i 180 reals (38 i 48), preu més pròxim al preu habitual. Tot i disposar de cotxe oficial, també van facturar dos serveis de taxi més pel desplaçament entre Parets i l’aeroport del Prat de Barcelona, amb un cost total de 147 euros. Restaurants facturats Tant l’alcalde Mingote com el regidor d’esports Dídac Cayuela van facturar 11 tiquets en concepte de dietes en restaurants i cafeteries, amb un tiquet d’un sòl àpat de 316,80 Reals (85 euros) amb Cabernet inclòs. Tots dos no es van estar de res i fins i tot van liquidar els cafès que van prendre durant les seves esperes a l’aeroport. Va ser com és diu un viatge amb totes les despeses incloses, fins i tot amb minibar de l’hotel. En total l’estada de 4 dies Mingote i Cayuela va tenir un cost de 3.525,83 euros. Mingote va preveure el seu viatge al Brasil sis mesos abans que es fes públic L’alcalde de Parets, Sergi Mingote, tenia molt clar que aniria als Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro (Brasil) molt abans del que podria semblar però mai ho va comunicar públicament tal com s’havia fet en els Jocs de Londres (2012) o Atenes (2004). Quan encara governava en solitari, el 12 de març de 2016, va pagar dues entrades per assistir als Jocs Paralímpics al preu de 42,28 euros. Les entrades les va adquirir el nedador Miguel Luque i l’Ajuntament les va pagar posteriorment, tal com mostra la bestreta de caixa fixa d’alcaldia, a la que ha pogut tenir accés Ara Parets ERC.

El SÍ s'imposa a Parets en el #CatalanReferèndum amb un 87% dels vots

Un total de 5.613 electors han participat aquest diumenge 1 d'octubre en la convocatòria del Referèndum per a l'Autodeterminació de Catalunya a Parets del Vallès. D'aquests, 4.906 (87,4%) van votar a favor del SÍ a la Independència, 565 van votar pel NO (10%), 105 vots en Blanc (1,9%) i 37 Nuls (0,66%). La jornada no es va poder desenvolupar amb normalitat, ja que faltant aproximadament unes tres hores per al final de la votació es van tancar els quatre col·legis electorals davant de l'avís que podria fer acte de presència la Guàrdia Civil. De fet, aquest avís ja s'havia fet circular durant el migdia, poc abans del moment de votació del conseller de Presidència, Jordi Turull, a l'escola Lluís Piquer. Aquest va ser un dels moments de més emoció, ja que moltes de les persones que esperaven a les llargues cues del centre van aplaudir i abraçar al conseller paretà. Resultats per col·legis electorals: -Escola Lluís Piquer: SÍ 1874 vots NO 144 Blancs 28 Nuls 17 Total vots 2063 -Escola Vila Parietes: SÍ 460 vots NO 74 Blancs 19 Nuls 5 Total vots 558 -Escola Pompeu Fabra: SÍ 1518 vots NO 183 Blancs 30 Nuls 8 Total vots 1739 -Escola Pau Vila: SÍ 1054 vots NO 164 Blancs 28 Nuls 7 Total vots 1253 Més participació que al Referèndum de la Constitució Europea La participació registrada en el Referèndum de l'1 d'octubre ha estat més elevada que la del Referèndum de la Constitució Europea, celebrat el 20 de febrer de 2005. Aleshores va votar un 37,97% del cens a Parets: 4.656 persones. En quant a xifres totals, la participació d'ahir és gairebé idèntica a la del Referèndum de l'Estatut, celebrat el 18 de juny de 2006 quan va votar a Parets un 45,94% del cens: 5.697 persones. Moltes gràcies a tots/es els que heu contribuït a que Parets hagi pogut votar aquest diumenge. Hem fet història! .  

La Sociovergència rebutja gairebé la totalitat de les al·legacions presentades al projecte de reforma del Barri Antic

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Parets, reunida el passat 14 de setembre, va desestimar gairebé la totalitat de les al·legacions presentades de manera conjunta pels grups municipals a l’oposició: Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i Ciutadans. PSC i PDCAT només tindran en consideració la proposta d’utilitzar  “materials i textures per tal que la reforma del carrer Travessera estigui en bona coordinació amb el projecte original del Centre Cultural Can Rajoler”.   La resta de peticions han estat rebutjades per diferents motius. D’aquesta manera el projecte executiu queda aprovat definitivament i ara ja es pot convocar de manera imminent la licitació dels treballs de les dues primeres fases, que s’executaran gairebé simultàniament.   No hi haurà rebaixa dels costos de l’obra   La rebaixa del cost del projecte, una de les propostes presentada per Ara Parets ERC, no ha estat atesa pel Govern Municipal que considera “adequat el preu de 385 euros/m2”. A més, assenyala que un projecte de reurbanització en un centre històric, pot oscil·lar entre 110 €/m2 fins a 1000€/m2, si es tenen en compte “els projectes reals portats a terme per l’equip redactor d’aquest document: Sangenís-Rosselló”. Les dues primeres fases del projecte es licitaran amb un preu de sortida de 1,39 milions d’euros.   No hi haurà actuacions a Joaquim Guasch i passatge Layret   El projecte definitiu no ha previst cap mena d’actuació al carrer Joaquim Guasch, que dóna accés a la plaça de la Vila i carrer Major, o al passatge Layret. Tampoc hi haurà cap millora en el tram del carrer Barcelona on hi ha el talús, encara pendent d’arranjar. D’aquesta manera es descarta “el mirador” que proposaven tots els grups de l’oposició.   Aparcament suficient a la zona   Sobre l’eliminació d’una cinquantena de places d’aparcament, el Govern considera que “s’absorvirà sense cap problema gràcies als pàrquings situats a menys de 500 metres”.

Aquest dimecres, acte unitari pel SÍ al Referèndum d'independència

El conseller de Presidència i portaveu del Govern Català, el paretà Jordi Turull, i la secretària d'organització d'ERC, Mònica Palacín, protagonitzaran l'acte unitari pel SÍ que tindrà lloc aquest dimecres 20 de setembre, a les 20 hores, a la Sala Basart de la Cooperativa de Parets del Vallès (Plaça de la Vila). A més d'Esquerra Republicana de Catalunya i del PDCAT, donen suport a l'acte el grup independent Nova Opció per Parets així com les entitats Òmnium Cultural i ANC. L'acte, que presentarà Isidre Oller, tindrà lloc a només 11 dies de la celebració del Referèndum per decidir el futur polític de Catalunya i quan més s'ha incrementat la repressió de l'Estat contra les forces polítiques que defensen la participació en la jornada electoral de l'1 d'octubre. Primera setmana de campanya Durant els primers dies de la campanya del Referèndum, Ara Parets ERC ja ha organitzat dos actes: dissabte passat dins de la campanya global de 'Dones pel Sí' amb la participació de sis dones paretanes, de diferents generacions, i dimarts una xerrada col·loqui amb representants de la Xarxa Sindical per la Independència i el diputat de Junts pel Sí, Chakir el Homrani.  

Ara Parets ERC proposa que l’Ajuntament reconegui el treball dels cossos policials i d’emergència durant els atemptats de Barcelona i Cambrils

Ara Parets ERC ha presentat una moció per tractar en la Junta de Portaveus, prevista per dijous 21 de setembre, on demana que el consistori agraeixi i reconegui la tasca realitzada per tots els cossos d’emergències, seguretat, prevenció i entitats ciutadanes que, en moments de màxima tensió durant els atemptats de Barcelona i Cambrils, van saber complir amb la seva feina i amb voluntat de servei. El text demana que la policia dels Mossos d’Esquadra s’incorpori, de forma immediata, en les reunions dels grups de treball sobre la lluita antiterrorista, liderades per la Interpol, per garantir la més eficient coordinació entre totes les forces i cossos de seguretat de l’Estat. La moció expressa el rebuig contundent als atemptats terroristes perpetrats a Barcelona i Cambrils i reivindicats per Estat Islàmic. En el text es deixa clar “que aquests atacs contra la convivència no canviaran la voluntat de la nostra societat d’apostar per la llibertat, l’acollida i la tolerància, apostant pels valors que potenciïn el respecte a totes les formes de pensar, religions i cultures”. També ratifica la voluntat dels governs locals de continuar treballant per la cohesió social per avançar cap a la convivència i la inclusió de la societat.